Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Agglomerációba beköltözők...

Agglomerációba beköltözők sosem fognak beilleszkedni?

Figyelt kérdés

Lassan 3 éve vettem egy házat óriási telekkel. Felújítandó állapotú, szomszédban üres építési telek, másik szomszéd régi ház.

Régen itt tartottak lovakat, disznót, csirkét, szóval van egy nagy egybefüggő, telekhatárra épült gazdasági épület, itt áll már vagy 30 éve. Száraz, ideje kipofozni, tervben is van.

Nekem nem célom ennyi állatot tartani, de elnézve a mai árakat, kis költséggel lehet garázzsá alakítani, tárolót készíteni, raktárat, fedett bármit.. Nyilván ez nem prioritás, előbb a ház legyen felújítva.

Időközben a mellettem levő építési telket megvette egy vállalkozó, és 8 lakásos sorházat épített. Nagyjából mire kettőt pislogtam, lett 8 szomszédom (mindegyik telekdarabja merőleges az én telkemre).

Nagyon boldog voltam, hogy megtelik élettel az utca, elég kihalt volt, és jönnek kisgyerekes családok. Mi is azok leszünk hamarosan. Az én telkem 100 méter hosszú, ez nekik 8 részre van felosztva, tehát nagyon sűrű szomszédság.

A bonyodalmak ezután kezdődtek. :(

Az egyik szólt hogy potyog a vakolat a tárolóm hátáról, és ő ezt fotózgatja 4 hónapja (csak épp nem szólt), úgyhogy csináljam meg.

Persze, nem gond, bár nagyon meglepett hiszen semmi baja nem volt, köszi hogy szóltál. Terv az volt, hogy leverek minden laza részt, ami le tud esni, nehogy baleset legyen belőle, és feltakarítom a sittet a kertjében, ami keletkezik.

Igenám, de mikor hozzáláttunk, akkor vettük észre hogy legalább 1 méteres földfeltöltés van a tárolóm oldalában, szigetelés nélkül. Belül elhúztuk a bútorokat, a fal már másfél méterre felázott, folyt a falon a víz.. A pinceablakot is betemették, ott is bokáig állt a víz. Teljesen szabálytalan feltöltés, ami hónapokon át áztatta az épületemet.

Akkor hosszabb huzavona után mondtam neki hogy drágán vette az új házát, kérjen garanciális helyreállítást, mert ezzel tönkremegy az én tárolóm, és rá is dőlhet, én meg nem fogok felelősséget vállalni. Bátorítottam, hogy menjnen a pénze után, mindenben partner voltam, segítettem, végül tényleg visszajött a vállalkozó és úgyahogy de megcsinálta.

Mondtuk neki boldogan, hogy akkor ha már itt ilyen munkák vannak, szigetelés, drénlemez, stb, akkor most be is vakolnánk gyorsan és nem a csúnya vakolatot kellene néznie, feltételeztem örül majd ennek, de közölte hogy ha én a főépületet fogom szigetelni, akkor úgyis be kell újra engednie (telekhatáron van), úgyhogy egyben engedi megcsinálni.

Nekem erre most nyilván nincs pénzem, a leesett vakolatot viszont pótolni kell, szóval ez máris egy konfliktus.

Végül innen-onnan visszahallottam, hogy az összes új szomszédot zavarja az én melléképületem... Szar volt, de mindegy, kicsit átgondoltam, és rájöttem hogy ekkora nem kell. Elköltöttem két és fél milliót most arra, hogy egy részét lebontsák, mire az egyik új szomszéd kerítésének a végéből teljesen eltűnt a tároló.

Boldogan kérdeztem tőle, hogy örül-e hogy eltűnt onnan a fal ami a kertje végében volt, de vállat vonva annyit mondott hogy a többi még ott van (a többi szomszéd felé mutatott). Itt kicsit elgurult a gyógyszerem.

A pláne az egészben hogy kiderült, hogy ahelyett hogy engem felkerestek volna, már csoportosan kérdezték a polgármestert is, hogy mit lehet csinálni a melléképületemmel, mert beárnyékolja a kertjüket.

Rettenet szarul esik, én is új lakó vagyok, 3 perccel jöttem ide korábban mint ők, és attól még hogy nem vettem fel mindenféle csokot, én is öntöm a milliókat a házamra, csak kicsit lassan, mert nem hitelből teszem.

De eleve üres volt mellettem a telek, nem gondoltam hogy ennyire rohanni kell, hogy szépségversenyt nyerjen a telkem.

Polgármester nyilván mondta hogy az már itt állt amikor idejöttek, de most totál közutálat tárgya vagyok, lassan köszönni nem fog nekem seni az utcában.

Egyszerűen nem bírom, nem tudom megérteni, hogy miért költözik bárki is falura, aki ennyire távolságtartó, rideg, hideg? Egymással is már kezdenek összeveszegetni, már utálok végigmenni az utcán.

Amennyire örültem nekik, most annyira utálom az egész szitut. Én falun nőttem fel, 16 évig éltem budapesten, alig vártam hogy visszaköltözzek, és jó közösség alakuljon ki, de ez kezd átcsapni rémálomba.

2023. máj. 18. 11:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

"de közölte hogy ha én a főépületet fogom szigetelni, akkor úgyis be kell újra engednie (telekhatáron van), úgyhogy egyben engedi megcsinálni."

Ezt nem ő dönti el, bocsi.

Amit te itt és most meg akarsz csináltatni, ahhoz köteles beengedni. Legyél keményebb, mert nagyon pofátlan bagázs.

Amúgy az ilyenek majd másokkal is összevesznek és megutáltatják magukat, és rájönnek, hogy nem érzik jól magukat itt és elhúznak innen. Persze ez 10-15 éves folyamat.

2023. máj. 18. 11:44
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de nagyon naiv voltál, hogy te ilyen "lakóparki" szomszédságnak 1 percig is örültél. Az meg rettenetes ballépés volt, hogy elkezdtél úgy ugrálni, ahogy ők fütyültek.

Nem, nem fognak megváltozni, és nem, soha semmi nem lesz jó nekik.

Az én egyik szomszédom (ugyan egy ház / telek, nem új építés), de már 2x is feljelentett számára zavaró (amúgy szabályosan, és már jóval a mi érkezésünk előtt ültetett fák miatt). Én mindkétszer végigcsináltam az önkormányzatnál az eljárást és mindig nekem adtak igazat. Marhára nem érdekel, hogy köszön-e vagy sem. Átláthatatlan kerítés, és a probléma meg van oldva.

Sőt, ha lenne mód, hogy szabályosan, de borsot törjek az orra alá, megtenném, ha a változtatás számomra hasznos vagy örömteli lenne, de most nincs ilyenre kilátás.

Vannak jó szomszédaim is, rájuk koncentrálok, a többit meg ignorálom.

2023. máj. 18. 11:57
 3/13 A kérdező kommentje:

1 már el is ment amúgy, de ő is olyan volt, hogy egyszer nem köszönt nekem az utcán, viszont olyan hangnemben és stílusban írta meg nekem az első e-mailt, mi szerint térdig ér a gaz a kertemben, és azonnal nyírjam le, vagy szól az antsz-nek, hogy el is sírta magam.

Épp covidosok voltunk, konyhát újítottunk, esős időben 3 hét telt el fűkaszálás nélkül.

De még ha parlagon lett volna hagyva hónapokra, akkor sem így kéne felkeresni a másikat. Rá 3 napra, amikor elállt az eső, el is intéztük.

Utána egy másik bekörnyékezett, hogy megvenné a telkem végét, én nem feltétlenül szerettem volna eladni, de szót se róla, jól jött volna a pénz a felújításba, szóval ingatlanos ajánlása alapján helyi telekárban kiszámoltam mennyi az annyi.. gondoltam azalatt nekem nem éri meg. Aztán megsértődött, gondolom fillérekért akarta megvenni, miközben a 70 nm-es sorház darabkájára kifizetett 55 milliót.

Szóval cseszegetni tudnak, de potom pénzért jó lenne nekik az ami az enyém.

2023. máj. 18. 11:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit erősebb lélek kell ide.

Nekem a szomszédaim nem is tudják az e-mail címemet. Honnan is tudnák? Ha akarnak valamit, csöngessenek be hozzám.

A fűnyírásnál meg, ha ÁNTSZ-szel fenyegetőznek, megmondanám nekik, hogy egész nyugodtan. Mire a hivatallal lelevelezik az egészet, addigra le lesz nyírva a fű, és a hivatal boldogan lezárhatja az ügyet keménykedés nélkül. Bár a magas fű nem is közegészségügyi kérdés. Ha szemét vagy bűz vagy túl sok háziállat lenne, akkor lépnének valamit.

Amúgy egyetértek veled, engem is irritálnának ezek a pöffeszkedő senkiháziak.

2023. máj. 18. 12:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Soha sem fognak beilleszkedni. Beköltöztek a faluba, majd meglepődtek, hogy itt tyúkokat, disznókat tartanak, 70 éves bácsiktól veszik el az állatait a kizsarolt helyi rendeletek miatt. Örült állatfóbiások, akiknek lila a tehén. Nálunk falu szélén van egy modern tip-top tehenészet, nyílt napokat tartanak, kb tisztább az istálló mint az iskolaudvar, de a beköltözők, akiktől egy erdő választja el a tehenészetet, sírnak, hogy biztos a tehenek miatt van bűz nyáron. A vicc, hogy arra egyik zseni sem gondolt, hogy lakótelepük közvetlen a szennyvíztisztító mellett van :D

Én a lehető leginkább elszigetelném magam ezektől.

Nagyon sértő lesz amit mondok, de 55m ft az semmi, ez az a réteg, amelyik a leghülyébb, és legarrogánsabb a semmire.

2023. máj. 18. 12:16
 6/13 A kérdező kommentje:

Hát, én nem vagyok bosszúálló típus, és mindig végletekig kerülöm a konfliktust, ahogy az látszik is fentebb, de most nekem is megfodult a fejemben, hogy a lebontott épület helyén nyitok egy kucu udvart, érdekelne ahhoz mit szól. :D

A másik régi szomszédomnál van egy baromfiudvar, nagyon örülök neki, nagymamámnak is világ életében voltak, szóval mindig dobom át nekik a dudvát, ők nagyon rendesek, segítőkészek.

A másik oldalon viszont kifogtam rendesen a 8 idiótát :(

Szót se róla, az egyik család rendes-kedves, de sajnos 8-ból 1 nem túl jó arány.

2023. máj. 18. 12:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez melyik település?

Vagy ne is írd ki ide, ink privátban.

Csak azért kérdem, mert én is takarodnék már ki a városból, hasonló jellegű telek kéne, mint ami neked van.

Arra amúgy mit reagáltak amikr mondtad, hogy esetleg neked kéne szóljanak és akkor tudsz segíteni, ha másnak (polginak) szólnak, akkor nem, mert nem tudsz róla mi a bajuk?

2023. máj. 18. 12:39
 8/13 anonim ***** válasza:
96%

Most lehet valamit félreértek, de akkor te megvetted, akkor még üres telek volt, majd gyorsan felhúztak oda 8 sorházat, és beköltöztek.

Tehát megvettek a házat és telket úgy, hogy ott volt már melléképületed, majd hirtelen zavarni kezdte őket?

Már nem azért, de ki a k*rva anyját érdekli, hogy őket mi zavarja?

Első alkalommal jó hangosan a pofájába üvöltöttem volna, hogy ha zavar minek vetted meg a házat te barom állat.

Beköltöznek és a másik igazodjon hozzájuk ami előbb volt ott, mint ők?

Ne legyél már te se szolgalelkű...

2023. máj. 18. 13:12
 9/13 A kérdező kommentje:

#8 igen, jól érted, tökéletesen ez történt.

Már itt állt a melléképület amikor megvették..

Mostmár megedződtem, csak annyira elrontották itt nekem ezt az élményt. Baromira jó dolog felújítani, széppé varázsolni egy régebbi házat, saját kezűleg csináljuk, szép nagy zöld terület, most pedig mi vagyunk a putrisok, mert nem egy steril murvával beszórt kertünk van 2 db leylandi ciprussal, hanem gazdasági melléképület is.

A palát is lecseréltük a tetején cserepes lemezre, az is egy vagyon volt, nehogy feljelentsenek azért is..

2023. máj. 18. 13:26
 10/13 anonim ***** válasza:
95%

Jó tanulság az, hogy olyan házat nem szabad venni, amely mellett üres telek áll.

Olvastam már 1-2 durva sztorit ebből itt vagy redditen.

Meg az is igaz, hogy amig szomszédod lesz addig nyugtod nem igen, persze vannak kivételek.

Ha meg több szomszédod is van az csak hatványozza a dolgot.

Hagyd az egészet a francba, a lényeg, hogy jogszabályoknak felelj meg aztán érzékeltesd nekik, hogy ők cseszték el mivel amikor vásároltak már minden itt állt, tehát ők vettek olyat amiben van zavaró tény, és ez nem a te bajod.

Vagy mond, ha nagyon nem akarnak megnyugodni esetleg legközelebb ügyvéddel fogsz jönni.

Legtöbbször az ilyen szarháziaknak csak a pofája nagy, és abból akarnak gazdálkodni, hogy hátha a másik becsicskul, de ha nem akkor megáll a tudomány.

Én már rég kiárazódtam a lakáspiacról sajnos, de ha összejönne és szabályos minden, és így rámszállnának biztos inkább ügyvédbe fektetnék vagy ilyesmi aztán letörném a szarvukat.

Valahogy szerintem képtelenség tolerálni már azt, hogy mindenki egy köcsög barom.

Ha lakásod van vagy albid akkor biztos lesz minimum 1 köcsög falszomszédod, erre meg ha kertes házad akkor meg ilyesmi...

Hát ott rohad meg az összes, nekik kell menni keményen, és megpróbálni felfogatni velük azt, hogy aki hülye az így járt, de ha zavarja őket annak ellenére, hogy ideköltöztek mikor látták, akkor rajta tessék, saját pénzből megcsinálhatják az épületedet, mert neked nincs rá pénzed és kész.

2023. máj. 18. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!