Péceliek! Milyen a városban lakni, milyen előnyei és hátrányai vannak a péceli életnek? Mi szerintetek az ami jól működik a településen és mi az amin változtatni kéne? Pécel is túlzsúfolt már a Budapestről kiköltözők miatt?
Én tősgyökeres péceli vagyok, elmondom a pozitív és negatív dolgokat, ahogy én látom.
Kezdem a pozitív dolgokkal:
-Pest nagyon közel van, vonattal a Keleti 25 perc, ugye itt a 169E busz is, szóval nincs messze egyáltalán.
-Én rengeteget sétálok, szerintem nyugodt város, inkább kicsit ilyen falusi atmoszférája van.
-Van edzőterem (tudtommal kettő, de lehet több), sportolási lehetőségek, számos (rengeteg) pékség, pár gyorskajálda (pizzázó, streetfood, étterem)
-Van magán pszichiáter, pszichológus, bőrgyógyász itt helyben
Negatívak (sajnos ebből tudok neked többet mondani):
-Nincs közösségi élet, a csoportban szinte mindig panasz van valamire, illetve a fiataloknak itt nincs semmi szórakozási lehetőség (nincs mozi, nincs szórakozóhely, nincs fiatalos kocsma, nincs kb. semmi)
-Az utak minősége tényleg szörnyű
-A Pennyn kívül nincs nagyobb bolt, se jó árban lévő drogéria, sőt, mostmár úgy tudom (de ebben nem vagyok biztos), hogy nincs ügyeletes gyógyszertár sem, sem normális ruhabolt, semmi
-Nyáron rengeteg vízprobléma volt
-Nincs olyan rendes városközpont, vagy hogy mondjam. Gyömrőn, Veresegyházán, Gödöllőn úgy érzi az ember, hogy ott a központ, ott az élet, itt viszont nem.
A Rákos-patak partja tragédia, máshol gyönyörűen ki van építve, itt meg semmi.
Őszintén, én nagyon el akarok költözni innen, de csak azért, mert nekem hiányzik az élet, a nyüzsgés.
De vannak, akik nagyon szeretik, én sajnos nem tartozom ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!