Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Velencei tó körűl élők, hogy...

Velencei tó körűl élők, hogy bírják ezt a tömegként hömpölygő biciklis áradatot?

Figyelt kérdés
Tegnap érintőlegesen arra kerekeztem az északi parton és majd leesett az állam mennyi bringás volt. Tisztára mint egy felvonuláson, tömött sorokban mentek egymás után olyan utcákban ahol amúgy emberek laknak. Engem ez megőrjítene! El is költöznék máshová ha ott laknék és megtehetném. Nem akartam elhinni, hogy a fél ország tavat kerűl..

2023. máj. 2. 09:48
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Nem csak velence környékén de kb minden frekventált helyet lassan tönkretesz az embertömeg. Nem annyira értem ezt a jelenséget. Gyerekkoromban negyed ennyi túrista ha volt. Most minden tele van emberekkel. A vendéglátók éjjel nappal hétköznap, nem számít. A szebb városrészek, lassan már a város közeli erdők is dugig vannak ide-oda kolbászolókkal. Valahogy mintha pont az ellentétét látnám a csökkenő életszínvonalnak. Mindenkinek van mindenre pénze meg ideje is.

Ne értsetek félre, nem sajnálom tőlük de van egy olyan fogalom, hogy overturizmus, ahol egy bizonyos emberszám felett legyilkolják az élvezhetőségét ezeknek a helyeknek.

2023. máj. 2. 14:51
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Egy tókerüléshez elég 3000 forint, ami fedezi a biciklibérlést az egész napra. Ha saját bringád van, még ez sem kell.

Erdőben vlaó kolbászolás még ennyire sem költségfüggő.

Szóval elég értelmetlen volt behozni, hogy csökken az életszínvonal. Főleg, hogy az, hogy látsz embereket akiknek megy, nem azt jelenti, hogy nincsenek emberek akiknek nem megy. Egy sűrűb bnapon is jó ha találkozol 1000 emberrel:D

2023. máj. 2. 17:13
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

A Velencei tó környéke sosem volt nyugis. Ahogy a Balaton környéke sem. Télen-nyáron tömegeket vonz, hol a strand, hol a korizás (már amikor lehet persze) miatt.

Mivel a települések nemcsak a nyáron beszedett pénzekből akarnak megélni, ezért egyre több program és lehetőség van, amit más évszakokban is lehet csinálni. Ilyen pl. a biciklizés.

Nyáron mindenhol buli van stb.

Az önkormányzat pedig szigorúan betartatja a csendháborítási rendeletet pont a lakók nyugalma érdekében, azonban a biciklizés nem tartozik ide. Ha éjfélkor ordítva hánysz a szállásodon és közben bömbölteted a cigányzenét, azt nem szabad, azért büntetnek.

2023. máj. 2. 17:14
 24/27 anonim ***** válasza:
66%

3 bajom van velük:

1, Sokuk még ma sem tudja a Kreszt értelmezni-betartani, mert nem is akarja;

2, Ezek sokszor alapból olyan alpárian viselkednek, mintha kikerültek volna az állatkertből;

3, A MÁV részben t*ik arra, hogy a hétvégén egy bizonyos idősávban jönnek/mennek ezenk, és még véletlen sem növelné meg a járatszámot/vonathosszt, hogy majdhogynem ne az áramszedőn kelljen utazni.

2023. máj. 2. 18:38
 25/27 anonim ***** válasza:

Megnézném mennyire viselnétek ha akis házatok elött egész nyáron kaotikus hangulat uralkodna - mondjuk az, akinek annyi esze van, hogy fel sem fogja a turistalátványosságnál uralkodó állapotokat, meg is érdemli, hogy rosszul érintse a dolog...

Velencei-tó, Balcsi, etc = ezer ember nyaranta. Nem kell odaköltözni, ha zavar.

Én sem egy nagyvárosban vásárolom meg "álmaim házát", amikor tudom, hogy milyen nyüzsi van ott.

2023. máj. 3. 14:09
 26/27 anonim ***** válasza:
Nem oda valósi vagyok, csak - akkor mi a francot sipákolsz, de komolyan???
2023. máj. 3. 14:10
 27/27 A kérdező kommentje:
26 még életemben nem láttam ennyi bringást egy rakáson és kb keesett az állam, hogy mi megy ott. Ezért írtam.
2023. máj. 3. 15:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!