Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédom állandóan csapkod...

A szomszédom állandóan csapkodja az ajtaját még fél tízkor is ha hazajön. Nem érdekli,hogy más pihenni akar.Nincs vízórájuk , folyamatosan folyatják a vizet.Több százezer forint a ház vízszámlája. Nekünk kell fizetni, a lakóknak?

Figyelt kérdés
A képviselő meg nem csinál semmit. Szombaton elpattant a cérna nálam és átkiabáltam, erre ők k. anyáztak.Egyszer már kihívtam a rendőrséget és azt hazudta a szomszéd nő a rendőröknek, hogy én bugyi nélkül átmentem a férjéhez. Ez, hogy tudom megcáfolni? Egyedül élek.
2023. ápr. 11. 08:47
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
52 két lakásos a társasház és ebből két embernek nincs vízórája. A szomszédom, mintha 100 emberre mosna és mosogatna. Nem telik el egy fél óra, hogy nem zubogna a víz náluk. Ezt a ötven lakó fizeti ki a beadott közös költségből. Tavaly a képviselő 60 ezer forintot mondott, hogy azt fizessék be, de egy 90 éves nyugdíja nénit kivéve, aki egyedül él, Ő befizette a másik lakó nem . Tudom, mert én vagyok ház banki aláírója és látom.
2023. ápr. 11. 10:24
 12/15 NTBS ***** válasza:
Ennyire nem figyeltem a szomszédaimat. Az órát a vízművek tudod intézni.
2023. ápr. 11. 10:37
 13/15 anonim ***** válasza:
85%
Nem lettem előrébb, továbbra sem értem, hogy létezik ilyen, hogy nincs valakinek vízórája, amikor lakásonként KÖTELEZŐ legalább 1 mérőórával rendelkezni. Jelenteni kell a vízműveknél, és megteszik a szükséges lépéseket. A közös képviselőt is le lehet váltani, ha alkalmatlan arra, hogy az ilyeneket kordában tartsa.
2023. ápr. 11. 10:55
 14/15 anonim ***** válasza:
88%
Ha nekik nincs vízórájuk, meg még egy főnek, akkor a vízórákkal mért fogyasztás felüli részt a vízóra nélküliek fizetik, az SZMSZ-Ben megszabott arányban, pl tul.hányad vagy per fő. Ha a ház helyette/helyettük kifizeti, hogy ne legyen késedelemben a számlával, attól még a befizetett összeget követelheti az adott lakótól, akár bírósági úton is. Ezt a közös képviselőnek kellene intézni a közgyűlés felhatalmazása alapján. Az ajtócsapkodással sajnos nem lehet mit kezdeni, erre a rendőrök sem biztos, hogy kijönnek, más azért, mint a részegek őrjöngése.
2023. ápr. 11. 23:30
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm !
2023. ápr. 17. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!