Vidékiek! Ha lenne rá lehetőségetek, elköltöznétek Budapestre?
Nem.lehet több lenne ott a fizum, de fizethetném az albit. Semmi se maradna. Nem lennék előrébb, mert itt vidéken saját házam van.
Nem szeretem a tömeget. Idegbetegek az autósok Pesten.
Büdös van mindenhol, az épületek telibe vannak hugyozva.
Akik Budapestet szídják nem ismerik Budapestet. Itt születtem és nőttem fel, itt dolgozom, pár évig éltem külföldön is.
Budapest egy heterogén város, nagyon jó környékekkel is. Az pedig, hogy itt minden van és mindig van egy hatalmas előny. Vidéken az ún. "nyugi" csak ideig-óráig jó, de ha semmi sem történik az az ingerszegénység egy idő után pont a leépülést fogja jelenteni az ott lakóknak.
Budapest > vidék
36F Incel
Budapesten (szinte) minden elérhető, ez igaz, és hogy vannak jó környékek, az is.
Viszont "a vidék" sem egy homogén massza.
Vannak Budapestnél sokkal kompaktabb nagyvárosok is, ahol az a (szinte) minden sokkal kényelmesebben elérhető, vagy akár olyan, kisvárosias-falusias környékek, ahol szintén minden elérhető, akár kerékpárral, akár, ha van egy jó autód, azzal.
A szűk keresztmetszet szerintem már leginkább a munka. A közlekedés fejlődésével és a HO terjedésevel ez is átértékelődik.
Tömeges, betanított munka persze mindig a nagyobb városokban és környékükön lesz.
De pl. a mesterembernek sem muszáj budapesti lakóhely ahhoz, hogy heti 1-2 alkalommal megcsináljon ott egy munkát.
Ugyanúgy megvan az esély a szellemi és egyéb leépülésre Budapesten, mint azon kívül.
Kétlaki életet élnék. Vonz a pörgős nagyváros de néha szükségem lenne a vidéki nyugalomra is.
Ha a fővárosba költöznék akkor csak a belváros jöhetne szóba.
Sose mennék vissza abba a zajos koszfészekbe.
Fősuli alatt 2 évig ott laktam, ki nem állhattam. Azóta évente kb. 1x mentem fel, ha nagyon muszáj, mert pl. onnan utaztunk külföldre. Egyáltalán nem hiányzik.
Ennek ellenére rosszul vagyok a pár ezres kisvárosomtól is, szóval vagy Győr vagy külföld lesz a dologból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!