Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért van az az érzésem Hogy...

Miért van az az érzésem Hogy pesten valami sport az utcán, nyilvános helyeken hugyozás?

Figyelt kérdés
Komolyan hihetetlen Hogy az utcán nem lehet úgy végig menni hogy ne kelljen kerülgetni a tócsákat, nem is beszélve arról amelyik fényes nappal elôkapja a f*szát és nekiáll huggyantani.

2023. márc. 7. 14:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%

Pont tegnap este jártam úgy, hogy frekventált helyen volt zárva a nyilvánosnak titulált illemhely! PÉNZÉRT SEM volt esélyem arra, hogy (viszonylag) kulturáltan intézhessem a szükségletemet!

Követelményeket, elvárásokat olyan környezetben etikus támasztani, ahol adott a háttere a követelményrendszer teljesítésének!

Más lenne a helyzet, ha x négyzetkilométerenként folyamatosan biztosítva lenne a lehetőség arra, hogy az ember intézhesse a szükségleteit, - ebben az esetben az sem lenne túlzás, ha köztéri kamera felvételek felhasználásával utólagosan azonosítanák be a parasztokat és bírságolnák őket hülyére!

De ennek Budapesten nincs realitása!

-Persze ez még nem jogosítvány arra, hogy minden tocsogjon az emberi ürülékben.

2023. márc. 7. 16:08
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
elég undorító féreg dolog pénzt beszedni a wc-ért.
2023. márc. 7. 16:09
 13/19 anonim ***** válasza:
96%

Nem azzal van a probléma, hogy pénzt szednek egy illemhely fenntartásáért, hanem azzal, hogy mit, mennyiért (nem) nyújtanak!

Reálisnak tartom a - a mai árképzések mentén, - hogy 2-300 forintért végezheti el egy ember a kényszerű szükségleteit, - de sokan nem tudják a mértéket, - egyik napról a másikra akarnak meggazdagodni.

Azon is érdemes lenne elgondolkozni, hogy a szolgáltatást "hibrid" módon is fenn lehet tartani, - tehát részben a fogyasztó, részben a területileg illetékes önkormányzat állná a fenntartás költségeit.

Abból az elgondolásból vetettem most ezt itt fel, hogy az illetékes önkormányzatnak érdeke a köztisztasághoz hozzájárulni, - többek között turisztikai vonulata is van egy ilyen projektnek.

Más kérdés, hogy ebben az országban csak arra mozdulnak rá döntéshozatali jogkörrel felruházott emberek, amiből személyes hasznuk származik (érdekeltségből adódóan), - a többi részletet pedig következetesen leszarja mindenki.

2023. márc. 7. 16:17
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
#10, én bármikor szívesen fizetek azért, hogy használjak egy mosdót, de általában nem tudok, mert csak kártyát hordok magamnál, és a mosdók többsége wc-s nénivel operál, aki csak kp-t tud kezelni, nálam meg az nincs. Én is pisiltem már utcán, mondjuk vagy vízelvezető csatorna nyílásába, vagy zöld területen, de sokkal jobban örültem volna, ha egy mosdóban intézhetem el a dolgom. Nagyon nem akartam az utcán pisilni, csak muszáj volt.
2023. márc. 7. 16:34
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Az tényszerűség kedvéért tegyük hozzá, hogy leginkább a kutyájukat h*ggyoztatják az utcán a budapestiek. Ami szintén gusztustalan, illetve fölvet olyan kérdéseket, hogy muszáj-e, kell-e olyan lakónegyedekben a kutya, ahol egy darab fa nincs 500 m-en belül.

Pesti oldal bizonyos részein - és nem állítom, hogy csak Pesten és egész Pesten! - jellemző ugyanez kutyasz*rral is. Ott még valamiért nem alakult ki a szemetesig sétálás kultúrája. Persze, ahol szemetesek sincsenek, a csövesek miatt vagy mert annyira csóró az önkori vagy esetleg mert azt is ellopják, ott ez szintén nehézsegekbe ütközik. És szintén fölvet bizonyos kérdéseket a kutyatartás szükségességével kapcsolatban...

2023. márc. 8. 20:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Sokkal több nyilvános wc kellene szerintem."

Igen, csak tudod az a gond ezzel, hogy ezekbe pillanatok alatt beköltöznének a csövesek, őriztetni őket meg nincs kapacitás.

2023. márc. 9. 14:35
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

#12:

Tudod, a WC-ket karban/tisztán is kell tartani, hogy te hajlandó legyél használni, és ne öklendezve kelljen oda bemenned a bűztől és mocsoktól. Az meg, hogy elfogadható állapotban lehessen fenntartani, sajnos pénzbe kerül.

2023. márc. 9. 14:38
 18/19 anonim ***** válasza:
50%
#16 adj nekik lakást. álszentséggel tele van a padlás.
2023. márc. 9. 21:15
 19/19 Matex2424 válasza:
79%
Én már ezen megsem lepődök.....
2023. márc. 10. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!