Szerintetek nem sajnálnivalóan-süle az az ember, aki nem megy külföldre, de megtehetné? Mi ennek a tudományos háttere?
Egy éve jöttem el Mo.-ról, mondanom sem kell, itt még a fing is illatos a mostani hazai helyzethez képest. Romokban az oktatás, eü. az valami katasztrófa, az árakról ne is beszéljünk. Hollandiába jöttem, szoktam poénkodni az otthoniakkal, hogy elküldöm nekik mennivel olcsóbban vásárolok, ráadásul a fizetésem jóval több.
Mégis vannak ismerőseim, akik maradtak, pedig megtehetnék.
Nem értem az embereket komolyan. Miért jó ez nekik?
Az ember szociális és territoriális lény. Én többször mehettem volna külföldre (Németország, Ausztrália, Kanada), mindig volt valami érv, hogy pont most miért nem jó.
A valós ok, hogy az ember a legkönnyebben az anyanyelvén fejezi ki magát. Az itteni (kaotikus) jogrendszert ismeri valamennyire (Egy munkatársam azért költözött vissza, mert Netországban többször becsapták a munkaszerződéssel). Itt él a családja, barátai, az itteni viszonyokat ismeri.
Egy másik ok: a költözéshez dönteni kell, a maradáshoz nem. A döntés nagyon sok embernek nagyon nehéz dolog.
Más nevében nem tudok nyilatkozni, de én itthon vagyok otthon.
Minden ideköt, család, barátok, emlékek. Ha külföldön nyaralok/telelek, a második héten már mardos a honvágy, alig várom, hogy átlépjem az országhatárt.
Igaz, hogy én itt is megteremtettem magamnak - most már magunknak - az egzisztenciát, nem kell külföldön csicskáznom tömegszálláson lakva.
Félreértés ne essék, nem lettem milliárdos, de nem is hétről-hétre élünk, sőt megkockáztatom, hogy jobb feltételekkel, mint te Hollandiában.
Egyes, ezek nem kifogások, és nem értem miért nem lehetett ezeket ide kommentelni.
Téged konkrétan nem engedtek be, magyarán lehetőséged sem volt. Vagy a másik, hogy még egyetemen tanultál, amikor hívtak, ezért nem volt lehetőséged menni.
Kicsit másról szól a kérdés.
Törölték az eredeti 1-est és arra válaszoltál?
Mert a jelenlegi 1-es tökéletes választ adott a kérdésedre, nevezhetjük akár "tudományosnak" is.
Hol írta, hogy nem engedték be?
Leírta világosan, hogy mindig volt valami, ami miatt neki nem volt jó.
Lehet ez akár egy friss szerelem, betegség, hozzátartozója betegsége, jó munkahely, vizsga, akármi.
Nem eresztette bő lére, de világosan, érthetően, tárgyszerűen fogalmazott, miközben az objektivitás mellett még szubjektív oldalról is megvilágította neked az okokat.
Hogy neked miért nem sikerült megértened, azt már egy másik fórumon kérdezd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!