Környező országok fővárosaiban is ennyi lecsúszott, gettószerű, koszos, romos környék van mint Budapesten?
Minden nagyvárosban vannak modern részek, régi történelmi városrészek amik a turistáknak szólnak és vannak gettós, lepusztultabb részek is. A városok nagyságától függ és az ott eltöltött időtől, programoktól, hogy melyiket tapasztalod meg.
Budapest MÁS országok véleménye szerint nagyon szép város.
8-as:
"elfoghatatlanul piszkos, a közlekedés szörnyű, az épületek lepukkantak, a populáció suttyó"
Piszkos: Eddig is ugyan ilyen volt, valószínűleg nem élsz itt.
Közlekedés: Ugyan az mint eddig, feltéve, hogy tömegközlekedést használ az ember. De persze Budapesten mindenki festő, vagy 6 sziámi iker gyereke van, akit újpestről kell vinni budaörsre gyógytornára minden nap, ezért "kell" autót használni.
Épületek lepukkantak: Most elképzeltem, ahogy 2019-en KG első döntése az volt, hogy a gyönyörűen felújított (sosem) belvárosi bérházakról kaparja le a vakolatot. Ember, a belvárosi épületek (az ötödik kerület kivételével kb.) mindig is lepukkantak voltak, vagy szerinted 2019 óta pukkantak le?
Populáció suttyó: Ez szubjektív. De ez sem 2019 óta van.
Süt rólad, hogy életedben háromszor voltál Budapesten, a többi infót pedig a TV-ből szeded.
#12 Süt rólad a rosszindulat és elfogultság.
Igen, Budapesten volt egy hosszú 20 éves korszak amikor Karácsony elődje Demszky volt a főpolgármester és a fővárosi vezetés ugyanazokból állt akik most vezetik 2019-óta. Néha nem csak politikai színezetet de szó szerint az embereket is tekintve.
Ez alatt a hosszú időszak alatt valóban folyamatos romlás volt tapasztalható, leépülés és minimális fejlődés. És ne gyere újra a szövegeddel, Budapesten születtem, átéltem. Megtapasztaltam mi változik, mi nem, milyen lassan megy bármilyen építés, fejlesztés - kivéve ha valamelyik havernak hozott pénzt, mint a Gresham palota eladása vagy más ingatlanok átjátszása.
Aztán volt 9 éves Tarlós korszak ami alatt nagyon jelentős fejlődés volt és rengeteg beruházást indítottak el. Ennek lett vége 2019 végével, Karácsonnyal. Most megint a leépülés van.
Valóban koszos volt korábban is, de voltak évek amikor ez javult, most megint visszaáll a korábbi helyzet. Valóban voltak hajléktalanok, de ezt is kezelték és javult a helyzet, ami az utóbbi években rosszabb lett, mint korábban volt valaha.
Már 3 éve van ez a vezetés hatalmon, mutass már valamit ami valóban jó a fővárosiaknak és ez a vezetés kezdte el, nem pedig csak befejeztek, átadtak valamit amit még Tarlósék terveztek, készítettek elő!
#14 Értem.
Szóval a covid időszak alatt nem lehet tervezni, nem lehet előkészíteni, nem lehet engedélyeztetni semmit? Azt gondolod, hogy minden megállt és semmit nem lehetett csinálni?
Te hol voltál ebben az időben, a Holdon?
Mert aki itt volt az átélte, hogy bizony alig pár hétig volt olyan lezárás amikor nem lehetett dolgozni. Az építkezések folyamatosan mentek az egész országban.
Most komolyan ezzel a béna védekezéssel próbálod mentegetni őket?
Amúgy egy aprócska kérdés. Tudod, hogy a covid lezárásoknak másfél éve vége?
12,
Engedd el, 8 és a többi elfogult kormánypárti, de azért nem itt él. Én is ismerek ilyet. Ausztriában dolgozik, mert itthon szarabb és kint jobban keres, de azért a fideszes pénzt felveszi a gyereke után. Nem csodálom, hogy a csávórs egy nő sem kíváncsi xd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!