Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Környező országok fővárosaiban...

Környező országok fővárosaiban is ennyi lecsúszott, gettószerű, koszos, romos környék van mint Budapesten?

Figyelt kérdés

2023. jan. 31. 22:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Minden nagyvárosban vannak modern részek, régi történelmi városrészek amik a turistáknak szólnak és vannak gettós, lepusztultabb részek is. A városok nagyságától függ és az ott eltöltött időtől, programoktól, hogy melyiket tapasztalod meg.

Budapest MÁS országok véleménye szerint nagyon szép város.

2023. febr. 1. 08:35
 12/32 anonim ***** válasza:
48%

8-as:

"elfoghatatlanul piszkos, a közlekedés szörnyű, az épületek lepukkantak, a populáció suttyó"

Piszkos: Eddig is ugyan ilyen volt, valószínűleg nem élsz itt.

Közlekedés: Ugyan az mint eddig, feltéve, hogy tömegközlekedést használ az ember. De persze Budapesten mindenki festő, vagy 6 sziámi iker gyereke van, akit újpestről kell vinni budaörsre gyógytornára minden nap, ezért "kell" autót használni.

Épületek lepukkantak: Most elképzeltem, ahogy 2019-en KG első döntése az volt, hogy a gyönyörűen felújított (sosem) belvárosi bérházakról kaparja le a vakolatot. Ember, a belvárosi épületek (az ötödik kerület kivételével kb.) mindig is lepukkantak voltak, vagy szerinted 2019 óta pukkantak le?

Populáció suttyó: Ez szubjektív. De ez sem 2019 óta van.

Süt rólad, hogy életedben háromszor voltál Budapesten, a többi infót pedig a TV-ből szeded.

2023. febr. 1. 09:37
 13/32 anonim ***** válasza:
13%

#12 Süt rólad a rosszindulat és elfogultság.

Igen, Budapesten volt egy hosszú 20 éves korszak amikor Karácsony elődje Demszky volt a főpolgármester és a fővárosi vezetés ugyanazokból állt akik most vezetik 2019-óta. Néha nem csak politikai színezetet de szó szerint az embereket is tekintve.

Ez alatt a hosszú időszak alatt valóban folyamatos romlás volt tapasztalható, leépülés és minimális fejlődés. És ne gyere újra a szövegeddel, Budapesten születtem, átéltem. Megtapasztaltam mi változik, mi nem, milyen lassan megy bármilyen építés, fejlesztés - kivéve ha valamelyik havernak hozott pénzt, mint a Gresham palota eladása vagy más ingatlanok átjátszása.

Aztán volt 9 éves Tarlós korszak ami alatt nagyon jelentős fejlődés volt és rengeteg beruházást indítottak el. Ennek lett vége 2019 végével, Karácsonnyal. Most megint a leépülés van.

Valóban koszos volt korábban is, de voltak évek amikor ez javult, most megint visszaáll a korábbi helyzet. Valóban voltak hajléktalanok, de ezt is kezelték és javult a helyzet, ami az utóbbi években rosszabb lett, mint korábban volt valaha.

Már 3 éve van ez a vezetés hatalmon, mutass már valamit ami valóban jó a fővárosiaknak és ez a vezetés kezdte el, nem pedig csak befejeztek, átadtak valamit amit még Tarlósék terveztek, készítettek elő!

2023. febr. 1. 09:47
 14/32 anonim ***** válasza:
20%
13-as: Covid időszak alatt mit szerettél volna építtetni? Azóta újra válság van. Most komolyan a 2014-19 közti konjunktúra időszakát hasonlítod azzal össze, ami most van? Örül mindenki, hogy túlél.
2023. febr. 1. 09:50
 15/32 anonim ***** válasza:
19%

#14 Értem.

Szóval a covid időszak alatt nem lehet tervezni, nem lehet előkészíteni, nem lehet engedélyeztetni semmit? Azt gondolod, hogy minden megállt és semmit nem lehetett csinálni?

Te hol voltál ebben az időben, a Holdon?

Mert aki itt volt az átélte, hogy bizony alig pár hétig volt olyan lezárás amikor nem lehetett dolgozni. Az építkezések folyamatosan mentek az egész országban.

Most komolyan ezzel a béna védekezéssel próbálod mentegetni őket?

Amúgy egy aprócska kérdés. Tudod, hogy a covid lezárásoknak másfél éve vége?

2023. febr. 1. 09:54
 16/32 anonim ***** válasza:
27%
15:ez a része teljesen jogos. Lehetett volna előkészíteni és terveztetni. Ez mindenképp hibája a jelenlegi vezetésnek.
2023. febr. 1. 09:56
 17/32 anonim ***** válasza:
17%
(És bocs, véletlen pirosat nyomtam, pedig erre kivételesen zöldet akartam :D )
2023. febr. 1. 09:56
 18/32 anonim ***** válasza:
22%

12,

Engedd el, 8 és a többi elfogult kormánypárti, de azért nem itt él. Én is ismerek ilyet. Ausztriában dolgozik, mert itthon szarabb és kint jobban keres, de azért a fideszes pénzt felveszi a gyereke után. Nem csodálom, hogy a csávórs egy nő sem kíváncsi xd...

2023. febr. 1. 09:59
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
Karácsony hibájából
2023. febr. 1. 12:03
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
19. Tarlós hagyta lepusztulni. Számolni alsós tagozat..
2023. febr. 1. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!