Mit gondoltok az ilyen "emberekről"?
Azt gondolom, hogy iszonyúan felelőtlen az az "ember", aki hagyja kóricálni a macskáját, illetve szabályt sért azzal, hogy nem tartja az állatát a portán belül. És sajnálom a macskát, mert egyszer egy szomszéd megunja majd, és előkerül a légpuska, vagy elkapja egy kutya vagy elüti egy autó.
Nem a szomszéd a hibás a képletben, ne áltasd magad, kérdező.
Ivartalanítva vannak?
Nekünk is van 2 macskánk, kinti. Mindkettő ivartalanított, esténként bent vannak, alomba piszkítanak.
Szemben a szomszéd macskájával, aki állandóan átjön bandázni, viszont nincs se kiheréltetve, se semmi, és rettentő ramazurit képes csapni.. őt én is elkergetem, de csak hanggal, mintsem bántással. Nem bántanám soha, de nagyon nem szeretem, hogy itt van, mert csak bosszúságot okoz.
Azt, hogy ha ő nem szeretne macskát az udvaron joga van hozzá.
Nem bántja ami helyes, csak elzavarja. Mert tudja, hogy nem az állat hibás ha a macska gazdája nem gondoskodik macskabiztos el kerítésről, holott az jog szerint is kötelessége lenne.
Magyarul a Te felelősséged az, hogy a macskád ne tudjon szomszédba járni.
Neki meg nem marad más választása, mint elzavarni.
A mi macskánk 90%ban kerten belül van, amikor jön a szomszéd döge bunyózni az itthon lévö macskánkkal akkor én is elkergetem, söt már csapda felállításán gondolkozom, mert én vigyem az állatorvoshoz az itthon lévö macskámat vagyonokért mert felelötlen a szomszéd.
Igen, egyszer ki fogom löni ha nem tanulja meg, hogy ez nem az ö területe….
Ha a macskaid a szomszed kertjeben vannak, akkor jogos.
En slaggal szoktam locsolgatni jo idoben a szomszed macskakat, ha eppen raerek es latom oket, mert osszeszarjak a kertemet es persze ivarosak is, lehugyozzak a kinti butoraimat. Ha az ablakom alatt bagzanak, en is kihajitok valamit, hogy kussoljanak mar el. Altalaban egy vizes uveget.
Tenyleg brutalisan idegesito, mert nekem nincs macskam, nem is akarok, aztan allandoan szopok miattuk.
7
Láthatóan nincs korlátozva minden állat, itt se:DDD
Nálunk sok hurok van a csirkefogókra...elfogy az a 9 élet gyorsan;)
Ha majd esetleg bejelenti a szomszédod a jegyzőnél, hogy a macskádat nem tartod portán belül, és kapod a büntetést, majd magyarázhatod, hogy a macska oda megy ahova akar, meg nem érdekel a kertje. Mert megteheti, és a helyében én meg is tenném.
Vagy ha majd kinyújtja cirmikét egy autó, mérget eszik, szét tépi egy kutya, akkor is azt fogod mondani, hogy jaj hát a macska oda megy ahová akar?
Törvény rendelkezik arról, KÖTELESSÉGED(!) az állatodat a saját telkeden tartani!
Úgyhogy ne lázadozzál, mert nincs igazad. Ha meg meghaladja a felfogó képességed, hogy értelmezd a jogszabályokat, ne tarts állatot.
Ivartalanítva van? Vagy az a " minek azt"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!