Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Falun nem szokás kimozdulni a...

Falun nem szokás kimozdulni a négy fal közül?

Figyelt kérdés
Falun az emberek úgy vettem észre,hogy szomszédolnak és pletykálnak,esznek,isznak.Ez a lételemük.ki nem mozdulnának otthonról.még csak sétálni se mennek el egy kört se..Hogy lehet így élni?Én Budapesten lakom,de szószerint megbolondulnék,ha csak 1 napig otthon vagyok egésznap és nem megyek el sétálni,csavarogni,kimenni az emberek közé,hogy egy kis szocializáció érjen.

2023. jan. 11. 18:25
1 2
 11/17 mindentudó99 ***** válasza:
77%
#10 Az ilyen emberek még sose hagyták el a város határát. Így az a gondolatuk hogy falun mindenki alkesz szaros gumicsizmában van egész nap és a helyi tsz-ben dolgozik. Aztán hazamegy és részegen összeveri az asszonyt.
2023. jan. 11. 20:47
 12/17 anonim ***** válasza:
88%
Haver, elég szar életed lehet, ha ilyen kérdést tettél fel. Pici faluban lakom. Itt is vannak rendezvények, bálok, társadalmi, baráti összejövetelek, bulik, az emberek kimennek sétálni, kutyát sétáltatnak, mennek a dolgukra, illetve otthon és a munkahelyen is dolgoznak. Egy pesti panelos, miniatűr élettérrel nem csoda, hogy bekattan és menekül otthonról is, hogy legyen jobb dolga is, mint a 4 falat bámulni..
2023. jan. 11. 23:07
 13/17 anonim ***** válasza:
44%

Valóban ilyenek. Mióta falun lakok (2 éve) én se nagyon mozdulok ki, legalábbis a faluban. Amint kilépek az ajtón, előjönnek a szomszédok mint a patkányok és néznek. Ha kertészkednék, megállnak a kertjükben csípőre tett kézzel/leülnek és néznek.

Ha elmegyek sétálni ahol otthon van valaki onnan lesnek.

Biciklizni nem lehet, sok a kóbor kutya akik előszeretettel üldözik a bicikliseket.

Semmi kedvem kimenni a házból,hogy ezek a tetvek lessenek.

Át szoktam menni a szomszéd városba vásárolni, sétálni, futni stb. Mindent ott csinálok. Városban nem lesnek.

2023. jan. 12. 06:54
 14/17 anonim ***** válasza:
33%
9-es, azért ez nem így van, nagyra nézik az orvost, meg a papot is.
2023. jan. 12. 11:15
 15/17 mindentudó99 ***** válasza:
29%
#13 Ez is előfordulhat. De hidd el ha a panel fala átlátszó lenne ott is ez menne. Főleg az időseknek ingerszegény életük van. Nézelődnek. De erre való a kerítés mentén a sövény vagy a tuja.
2023. jan. 12. 19:52
 16/17 anonim ***** válasza:
41%

35 évig éltem faluban, kertes házban.

Mindig mentem valahová sosem ültem a 4 fal közt.

Iskolába, majd dolgozni. Szabadidőmben pecázni, bicajozni. Télen gyerek koromban szánkózni, nyáron focizni.

Tipikus városon szocializálódott nő vagy kérdező, akinek fogalma sincs mi az, hogy falu.

2023. jan. 14. 16:59
 17/17 anonim ***** válasza:

sokszor jönnek pestiek hozzánk borsodba a 90% úgy meglepődik azon hogy erdőt meg IGAZI természetet lát nem csak egy mesterséges parkot hogy azt se tudja hol van.

elmentünk egy patak mellett egy pesti túrista csapattal és konkrétan bele sétáltak úgy hogy "azt a k.rva de jó höhö kis folyó"

nem tetszik az általánosítás? te se tedd

2023. ápr. 27. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!