Igaz, hogy csak itthon szokás levenni a cipőt, ha belépünk a lakásba?
#2 az egy teljesen más dolog. Abban az esetben egyrészt lakásod munkaterület, másrészt már csak munkavédelmi okokból sem veheti le a cipőjét.
De egy sima vendégnek illik levennie, max a házigazda felajánlja, hogy hagyja csak fenn.
Hacsak nem festőket hívsz magadhoz dolgozni, akkor nem feladat a szakembernek, hogy letakarjon mindent! A tulajdonosnak feladata átadni a munkaterületet! Nem tudom hogy képzelik egyesek, hogy erre bárkinek is van ideje, hogy órákig takargasson le mindent a munkaterületen és nem tudom hogy gondolják egyesek, hogy nekik az megéri, ha a szakember az Ő munkabérében takargatja a munkaterületet, a bútorzatot stb.
Volt már rá példa, hogy azzal vártak, hogy Ők vettek fóliát, le kellene takarni mindent, le is lett takarva 1 óra alatt 10 ezerért.
Úgyhogy jól tetted, hogy letakartál mindent, de nem várhatod el egy szakembertől sem, hogy zokniban dolgozzon vagy hordjon magával benti cipőt! Százezerszer ki kell menni az autóhoz, behozni valamit, ki-be mászkálnak a melósok, és ahogy előttem írták munkavédelmi szempontból sem lehetnek zokniban!
A kérdés egyébként nem erről szólt, bár a megfogalmazás nem volt a legjobb, de az a kérdés, hogy csak Magyarországon szokás-e, és a válasz az, hogy nem, számos más országban is szokás, szomszédos országokban is szokás. Hogy tovább menjek, egyes vallási körökben még a templomban is szokás levetni a lábbelit. Egészségtelen egész nap cipőben lenni, így szerintem ez egy jó szokás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!