A lakótársam macskája állandóan bejár a szobámba, mit tegyek?
Helló!
A lakótársamnak lett egy macskája nemrégiben. Be kell vallanom, nem vagyok oda a kisállatokért a lakásban, de úgy voltam vele, hogy ha semmit - tényleg semmit - nem kell vele foglalkoznom, akkor maradhat nálunk. Ez javarészt igaz is, nem kell etetnem, stb. Viszont a macska állandóan bejár a szobámba és nem szeretném, ha a privát szférámban ott lenne. Nem az, hogy gyűlölöm vagy ilyesmi, de szeretném, ha az én szobámba nem járna be se ember, se állat csak úgy. Mivel nem szeretnék semmit sem csinálni, azaz direkt emiatt csukni az ajtót vagy naponta többször fegyelmezni a macskát, kergetni az ágy alatt stb., szóltam a lakótársamnak, hogy próbálja meg megtanítani a macskát. Azt mondja, hogy ő próbálja, ugyanakkor nekem is részt kellene venni benne, pl., hogy kikergetem vagy kirakom, fegyelmezem, utána megyek a szobámon belül. De én ezt nem szeretném, mert örülök, ha a teendőimre oda tudok figyelni/van energiám.
Bárki volt már hasonló helyzetben? Azon felül, hogy a megszokott privát szférám és mindennapjaim felborulna, mit tudok tenni? A költözés egyelőre nem opció.
Köszi előre is!
#31 Miért csukná oda? A ház többi része közös, közösen használhatják a lakótárssal. És a lakótárshoz hozzátartozik a macska is.
Meg amúgy ennyi erővel, ha a kérdező a magánszvérája érdekében annyit nem tud megtenni, hogy becsukja az ajtaját, akkor miért a lakótárs csukja be a saját ajtaját? Nem a lakótársat zavarja a macska, ő még csak nem is magamiatt csukná az ajtót, hanem a kérdező kedvéért.
Ja igen, akkor fordítsuk meg!
Én építsek kerítést, hogy a kóborkutyák ne jöjjenek be a telkemre, ne pedig a gazdájuk zárja be őket.
A lakótárs a saját szobájában azt csinál, amit akar, de a közös helyiségekbe milyen jogon engedné a macskáját? Pláne a kérdező szobájába.
Miért kellene ezt a kérdezőnek eltűrnie?
#33 Azt, hogy a kutyád az utcán járkáljon, azt tiltja a törvény. Ilyenért fel lehet jelenteni a másikat. (Abba, hogy ez a gyakorlatban mennyire hatékony, az más kérdés)
Az meg nem törvénybe ütköző, hogy ha együtt laksz valakivel, akkor a macskád kiendedd a szobádból. Valószínűleg a főbérlő engedélyezte a macskát, nem sunyiban van ott, hátha kidobja a kedves lakótársat a főbérlő.
A közös területek meg közösek, benne van a nevében. Ott mindenki azt csinál, amit akar, amíg nem hagy maga után putrit, meg nem bsztatja a másik holmijait(feltételezem itt ilyen nincs, mert erről nem volt szó a kérdésben). És a használatnak a macska is a része, mivel a lakótárssé. Milyen alapon korlátoznád a lakótársadat?
Másrészt meg azt gondolom, ha valami nekem kényelmetlen, akkor elsősorban nekem kell tennem a kényelmem érdekében. Ha zavar a macska a szobámba, akkor becsukom az ajtót. Ha arról lenne szó, hogy a macska kinyitja a kilincset csukott ajtót, akkor mondanám azt, hogy oldja meg a lakótárs. De itt arról van szó, hogy valaki annyira idióta, hogy egy ajtót nem tud becsukni, hanem ott kitárt ajtónál veregeti a faxát(nem szó szerint), majd ha a macska bemegy, akkor nyávog, hogy juuuj magánszvéra.
Ez most olyan, mintha nyitott ajtónál szrnék, és felháborodnék, hogy látnak a velem együtt élők, holott csak be kéne csuknom az ajtót
Ha a kérdező kint van a közös helyiségek egyikében, és a macska meg felugrik az ölébe, akkor mi a megoldás?
Macska mindenhol szőrt hagy maga után.
Ha a kérdező allergiás a macskára?
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy a kérdezőnek kell meghúznia magát!
#35 A közös helyiségekről nem volt szó a kérdésben, ezt csak te akarod belerángatni, mert nem vagy képes elfogadni, hogy a haszontalan válaszodat lepontozták, mert haszontalan.
De mivel a kérdező azt mondta, hogy nem akar foglalkozni a macskával, ilyenkor az a megoldás, hogy a macska tudtára kell adni ezt. Ergo nem ő eteti, nem ő fárasztja a macskát, ignorálja, leszrja. A macska nem fog csak úgy kötődni hozzá, hogy felugráljon. Tapasztalatból mondom, amíg nem szedtem az allergiára a gyógyszert, addig én tök sokat jártam egy barátomékhoz, konkrétan csak aludni nem aludtam ott, akinek volt macskája. Nem szeretgettem, nem nyúltam hozzá, nehogy még taknyosabb legyek mint tőle. A macska nem is akart tőlem semmit, mert tudta, hogy nem ér célt. Ha meg mégis felugrik, akkor leteszi, rászól, stb, majd megszokja a macska, nem hülye. Meg alap, hogy a saját állatodnak megtanítod, hogy ne ugráljon mindenhová, amit a lakótársnak meg kell tennie.
A szőrről szintén nem volt szó a kérdésben, mint zavaró tényező. Egyébként meg alap, hogy az ember eltakarít a saját mocska után. Ebbe a háziállatod szőre is benne van. Alapból házban tartott szőrös állatot többször fésülsz, mint egyébként, hogy könnyebb legyen a takarítás, mert a frász akar mindent tiszta szőrösen hagyni, meg aztán úgy menni utcára, hogy rádragad a szőr. (Na meg vannak kopasz macskák is)
Ha allergiáról van szó, az nem hiszem, hogy egy kérdésből kihagyható információ lenne, ergo feltételezhetően nem allergiás.
Én nem azt mondtam, hogy húzza meg magát, hanem hogy ha már a vekeg, hogy nincs magánszférája a szobájában, akkor csukja be az ajtót. Nyitott ajtó mellett macskától függetlenül nincs magánszvéra. Ha nem akarod, hogy bejöjjenek az ajtódon, akkor becsukod. Ennyi, hülyének kell lenni, hogy ez ne menjen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!