Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A lakótársam macskája állandóa...

A lakótársam macskája állandóan bejár a szobámba, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Helló!

A lakótársamnak lett egy macskája nemrégiben. Be kell vallanom, nem vagyok oda a kisállatokért a lakásban, de úgy voltam vele, hogy ha semmit - tényleg semmit - nem kell vele foglalkoznom, akkor maradhat nálunk. Ez javarészt igaz is, nem kell etetnem, stb. Viszont a macska állandóan bejár a szobámba és nem szeretném, ha a privát szférámban ott lenne. Nem az, hogy gyűlölöm vagy ilyesmi, de szeretném, ha az én szobámba nem járna be se ember, se állat csak úgy. Mivel nem szeretnék semmit sem csinálni, azaz direkt emiatt csukni az ajtót vagy naponta többször fegyelmezni a macskát, kergetni az ágy alatt stb., szóltam a lakótársamnak, hogy próbálja meg megtanítani a macskát. Azt mondja, hogy ő próbálja, ugyanakkor nekem is részt kellene venni benne, pl., hogy kikergetem vagy kirakom, fegyelmezem, utána megyek a szobámon belül. De én ezt nem szeretném, mert örülök, ha a teendőimre oda tudok figyelni/van energiám.

Bárki volt már hasonló helyzetben? Azon felül, hogy a megszokott privát szférám és mindennapjaim felborulna, mit tudok tenni? A költözés egyelőre nem opció.

Köszi előre is!

2023. jan. 8. 21:04
1 2 3 4 5
 11/41 egytitokzatoslány ***** válasza:
100%

A lakótársad megkérdezett róla, hogy téged zavarna ha lenne egy macskája?

Ha igen, akkor abban a pillanatban miért nem gondoltál erre?

Bármikor bárhova bemehet és be is piszkolhat, hajnalok hajnalán fent lehet és hangoskodhat stb.

Megoldásnak én se tudok a jelen helyzetben mást írni, mint az ajtó becsukást.

2023. jan. 8. 21:27
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Bakker, hát csukd be az ajtót, nem olyan nehéz az. Nem is értem, milyen privát szféráról hadoválsz nyitott ajtóval.
2023. jan. 8. 21:39
 13/41 anonim ***** válasza:
93%
A macska olyan állat hogy embernek a közelében magánélete nincsen, ott van minden pillanatban, ezt meg kell szokni. Szerinted miért nem zavartatja magát a kandúr és nőstény emberek előtt? :D
2023. jan. 8. 21:40
 14/41 anonim ***** válasza:
0%

Kulcsrazarhsto ajto kell!

A macska buta allat. Nem kepes az egyuttmukodesre.

A berl szerz nem tilja a haziallatot?? Mert akkor felmondhatsz szerz szeges miatt.

2023. jan. 8. 21:51
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

A macskák nem szeretik a hirtelen zajokat és a hirtelen mozdulatokat. Azt szerintem el lehet érni, hogy ne menjen be, ha otthon vagy.

Tapsolni kell, ha bemegy vagy hirtelen felé mozdulni. Megijed, kimegy és ezt meg fogja jegyezni. Ha nem vagy otthon, akkor viszont biztosan nálad fog trónolni, amikor neki tetszik.

Amúgy a cicusok nagyon normális állatok és könnyen meg lehet őket szeretni. Kicsit meg kell ismerni és szerintem össze tudtok haverkodni.

2023. jan. 8. 21:54
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Én már csak azért jövök vissza olvasni a válaszokat, hátha megszólal a kérdező, és elárulja, miért nem akarja becsukni az ajtót.
2023. jan. 8. 21:56
 17/41 anonim ***** válasza:
28%
A bejárati ajtó közelébe tegyél olyan valamit, ami zavarja a macskát, és még vélettlen sem megy oda.
2023. jan. 8. 22:03
 18/41 anonim ***** válasza:
91%
Nincs ajtó vagy hajt a csajra:)
2023. jan. 8. 22:03
 19/41 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem akarod sem csukni az ajtót, sem kikergetni a macskát, akkor mégis mit vársz? Hogy egyszer csak elteleportál vagy produkál egy öngyulladást?
2023. jan. 8. 22:21
 20/41 anonim ***** válasza:
79%
A macskát nem lehet megtanítani erre hogy oda nem mehet be mert nem kutya.Csukd be az ajtót vagy kergesd el és akkor nem lesz probléma de ha ezeket se akarod akkor lehet venni ilyen sprayt ami olyan illatú amit a macskák utálnak és azzal fujd be a küszöböt meg az ajtonál és kész.
2023. jan. 8. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!