A lakótársam macskája állandóan bejár a szobámba, mit tegyek?
Helló!
A lakótársamnak lett egy macskája nemrégiben. Be kell vallanom, nem vagyok oda a kisállatokért a lakásban, de úgy voltam vele, hogy ha semmit - tényleg semmit - nem kell vele foglalkoznom, akkor maradhat nálunk. Ez javarészt igaz is, nem kell etetnem, stb. Viszont a macska állandóan bejár a szobámba és nem szeretném, ha a privát szférámban ott lenne. Nem az, hogy gyűlölöm vagy ilyesmi, de szeretném, ha az én szobámba nem járna be se ember, se állat csak úgy. Mivel nem szeretnék semmit sem csinálni, azaz direkt emiatt csukni az ajtót vagy naponta többször fegyelmezni a macskát, kergetni az ágy alatt stb., szóltam a lakótársamnak, hogy próbálja meg megtanítani a macskát. Azt mondja, hogy ő próbálja, ugyanakkor nekem is részt kellene venni benne, pl., hogy kikergetem vagy kirakom, fegyelmezem, utána megyek a szobámon belül. De én ezt nem szeretném, mert örülök, ha a teendőimre oda tudok figyelni/van energiám.
Bárki volt már hasonló helyzetben? Azon felül, hogy a megszokott privát szférám és mindennapjaim felborulna, mit tudok tenni? A költözés egyelőre nem opció.
Köszi előre is!
Elárulok (csak neked, csak most, csak itt!!!) egy tuti megoldást!
Mindig csukd be az ajtót.
A macska nem kutya, azt ő nem tanítja be, nem azért, mert nem elég intelligens, hanem azért, mert nem tudsz neki parancsolni, öntörvényű állat.
Itt tényleg csak az ajtócsukás lehet a megoldás, ha már beleegyeztél, hogy ott lehet
"nem szeretnék semmit sem csinálni, azaz direkt emiatt csukni az ajtót"
véletlenül se csukd be az ajtót.. az túl nagy erőfeszítés volna a részedről.
Csak úgy megy, ha becsukod az ajtót. A macskás csökönyösek, soha az életben nem tanítod meg neki, hogy oda nem lehet bemennie. Talán amikor meglát téged, éppen akkor nem megy be, de amint kiteszed a lábad a lakásból, ez őt hidegen fogja hagyni és oda fekszik, ahol kényelmes, aztán legközelebb mire hazaérsz, el is felejtette, hogy amikor te is ott vagy, akkor éppen neki nem kéne.
Más opció nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!