Kellemetlen ha 28 évesen még nincs saját házam/lakásom és nem is érzek rá nagy esélyt, hogy mostanában lesz?
28 éves nő vagyok.
Tanultam, güriztem egész életemben és mégsem tartok sehol.
Nem tudok félretenni. Nem keresek eleget, otthon nem látnak szívesen, nemrég szakítottam a párommal, egyedül fizetem az albérletet. Van még valaki, aki közelíti a harmincat és nincs háza és esélyt sem lát arra, hogy lesz a közeljövőben neki?
Szomorú...
Külföld szóba jöhet?
Rengetegen vannak így.
A kormányunk rossz döntéseinek köszönhetően a bérminimumunk a béka pic. sája alatt. A ház árak meg az egekben. Egy roncs ház 10 millió. Lehetetlen venni házat, hitel nélkűl. Persze, aki most vesz házat hitellel az sem normális.
Szerintem akinek saját lakása van, ott vagy a szülők adták ajándékba, vagy CSOK van rajta, vagy a szülők önerőbe szálltak be, és fizetgetik szorgalmasan a hitelt a fiatalok.
Én kaptam tehermentesen egy lakást a szüleimtől, de szinte csak ezeket az opciókat látom ismerősi körben.
A környzetemben szinte senkinek sem sikerült önerőből lakást vagy házat vásároni 30 alatt.
Akinek sikerült azok a csok-kal vagy csak simán öröklés útján.
Én is 26 évesen itthon élek. Hiába van munkám itt Szabolcsban nettó 270-ért mégsem vágnék bele egyedül egy albérletben. Talán ha akad valami komolyam dolog megfontolom a költözés. Addig gyüjtögetek egy kicsit.
Saját lakás/ház-ról még állmodni sem merek. A gazdasági helyzetre tekintettel hitelt sem szeretném a közeljövőben.
Ez már csak ilyen sajnos, sokan ebben a helyzetben vannak.
Nyugatabbra több fiatal albiba lakik,sokakat nem is érdekli már hogy lesz e háza vagy lakása, elfogadta ezt.
Van aki a szerencsejátékban hisz és attól várja a csodát.
Egyedül is képes az ember sok sok mindenre, csak tovább tart és nehezebb is elérni a célt. Ha többen vagytok,akkor nyilván gyorsabban el lehet érni a célt, csak ahoz mindenkinek ugyan azt kell hogy akarja és tenni kell érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!