Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kellemetlen ha 28 évesen még...

Kellemetlen ha 28 évesen még nincs saját házam/lakásom és nem is érzek rá nagy esélyt, hogy mostanában lesz?

Figyelt kérdés

28 éves nő vagyok.

Tanultam, güriztem egész életemben és mégsem tartok sehol.

Nem tudok félretenni. Nem keresek eleget, otthon nem látnak szívesen, nemrég szakítottam a párommal, egyedül fizetem az albérletet. Van még valaki, aki közelíti a harmincat és nincs háza és esélyt sem lát arra, hogy lesz a közeljövőben neki?

2022. dec. 18. 11:34
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
74%

Szomorú...

Külföld szóba jöhet?

2022. dec. 18. 12:13
 22/35 A kérdező kommentje:
Szóba jöhetne, de egy szál magam nem merek kimenni. Sajnos nincs senki akivel mehetnék, vagy legalább segítene. Ráadásul “csak” angolul beszélek.
2022. dec. 18. 12:15
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 235 a nettóm és (rezsivel együtt) 120 az albérlet. Jó ideje elengedtem a saját ház/albérlet iránti vágyaimat. Különben se ragaszkodtam volna sajáthoz, mindössze amiatt akartam egy időben, mert az albérletek világa nem túl kiszámítható, utóbbi években viszonylag gyakran kellett költöznöm különféle okok miatt (pl. drasztikus lakbéremelés, külföldről hazatérő tulajok, vagy épp a tulaj gyerekének kellett a lakás és mint bérlő mehettem, amerre láttam). Mindig jól beosztottam a pénzt, még ebben az őrült inflációban is aránylag jól kijövök, de ha jönne egy nagyobb, váratlan kiadás, nem tudom, hogy gazdálkodnám ki. 31/F
2022. dec. 18. 12:19
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Rengetegen vannak így.

A kormányunk rossz döntéseinek köszönhetően a bérminimumunk a béka pic. sája alatt. A ház árak meg az egekben. Egy roncs ház 10 millió. Lehetetlen venni házat, hitel nélkűl. Persze, aki most vesz házat hitellel az sem normális.

2022. dec. 18. 12:22
 25/35 anonim ***** válasza:
*saját ház/lakás
2022. dec. 18. 12:23
 26/35 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem akinek saját lakása van, ott vagy a szülők adták ajándékba, vagy CSOK van rajta, vagy a szülők önerőbe szálltak be, és fizetgetik szorgalmasan a hitelt a fiatalok.

Én kaptam tehermentesen egy lakást a szüleimtől, de szinte csak ezeket az opciókat látom ismerősi körben.

2022. dec. 18. 12:24
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

A környzetemben szinte senkinek sem sikerült önerőből lakást vagy házat vásároni 30 alatt.

Akinek sikerült azok a csok-kal vagy csak simán öröklés útján.

Én is 26 évesen itthon élek. Hiába van munkám itt Szabolcsban nettó 270-ért mégsem vágnék bele egyedül egy albérletben. Talán ha akad valami komolyam dolog megfontolom a költözés. Addig gyüjtögetek egy kicsit.

Saját lakás/ház-ról még állmodni sem merek. A gazdasági helyzetre tekintettel hitelt sem szeretném a közeljövőben.

2022. dec. 18. 12:37
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Én elmúltam harminc már de még nekem sem sikerült és egyedül nem is fog. Sajnos semmilyen anyagi segítségre nem számíthatok rokontól és ingatlanfedezet sem opció, tehát csak a készpénzes lakásvásárlás jöhet szóba. Budapesten egy épkézláb lakás amibe hajlandó lennék beköltözni az már 40 millió forint és ez is csak egy kis luk. Havi 350-et keresek ami nem is olyan rossz de reménytelen a helyzetem így is. Hiába teszek félre, sokkal gyorsabban növekednek az árak. A háború és a covid előtt már láttam a fényt az alagút végén, mára viszont kezdem feladni a reményt. Albérletben meg nem lakhatok örökké és különben is szeretnék a saját ízlésemnek megfelelő lakást amit magaménak tudhatok.
2022. dec. 18. 12:43
 29/35 anonim ***** válasza:
0%

Ez már csak ilyen sajnos, sokan ebben a helyzetben vannak.

Nyugatabbra több fiatal albiba lakik,sokakat nem is érdekli már hogy lesz e háza vagy lakása, elfogadta ezt.

Van aki a szerencsejátékban hisz és attól várja a csodát.

Egyedül is képes az ember sok sok mindenre, csak tovább tart és nehezebb is elérni a célt. Ha többen vagytok,akkor nyilván gyorsabban el lehet érni a célt, csak ahoz mindenkinek ugyan azt kell hogy akarja és tenni kell érte.

2022. dec. 18. 12:48
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Én 27 leszek (pár nap), van diplomám, de annyira szánalmas az otthoni fizu, hogy németben vagyok homlokzatszerelő. Mivel nem beszélek németül. Így lesz esélyem saját lakásra, hacsak nem vállalkozásba kezdek bele.
2022. dec. 18. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!