Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kellemetlen ha 28 évesen még...

Kellemetlen ha 28 évesen még nincs saját házam/lakásom és nem is érzek rá nagy esélyt, hogy mostanában lesz?

Figyelt kérdés

28 éves nő vagyok.

Tanultam, güriztem egész életemben és mégsem tartok sehol.

Nem tudok félretenni. Nem keresek eleget, otthon nem látnak szívesen, nemrég szakítottam a párommal, egyedül fizetem az albérletet. Van még valaki, aki közelíti a harmincat és nincs háza és esélyt sem lát arra, hogy lesz a közeljövőben neki?

2022. dec. 18. 11:34
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

9-es, ne érts félre, és nem is tudom milyen a viszonyod a szüleiddel, de legalább ott vannak. Tudom, ez nem vígasztal, mert már 27 évesen lenne az embernek igénye egy saját otthonra. Engem még ők sem látnak szívesen. Pedig valamennyit megspórolhatnék otthon élve. Bár ebben a világban egy házra az is édes kevés lenne. :(

Nekem is csak akkor lesz saját házam, ha a következő párom jól fog keresni. Önerőből nem megy. Csak úgy érzem, hogy elbuktam azokkal szemben, akiknek van.

2022. dec. 18. 11:53
 12/35 A kérdező kommentje:

10-Én is ismerek olyat, persze.

De olyat is, aki váltig állítja, hogy önerőből+ a 10 milliós babaváróból építkeztek. Mint tudjuk, arra 10 millió nem elég.

2022. dec. 18. 11:54
 13/35 anonim ***** válasza:
29%
Összejössz velem, beköltözöl a házamba, összeházasodunk és máris lesz saját házad :))
2022. dec. 18. 11:58
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd 29 vagyok nő és ugyanígy érzem. 16 éves korom óta vállaltam munkát diákként. Két diplomám van, és mégis azt érzem nem bírom ezt lekövetni. 300 körül keresek nettóban és nem szórom a pénzt és mégis azt érzem nincs értelme semminek. Reménytelennek érzem az egészet.

Nekem annyi a szerencsém hogy bár anyukámmal élek külön szinten. Fizetek rezsit magamnak veszem a kaját. Annyi hogy lakbért nem fizetek de mégis el vagyok keseredve mert én sajátot szeretnék. S nem is a hitellel van gondom hanem azzal hogy itt már nem 20-30 milliót kéne felvenni hanem még ennél is többet ezt pedig nem vagyok hajlandó bevállalni. Sőt nem is adnának szerintem ennyit.

2022. dec. 18. 11:58
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Majd 2023-ban fogják tételesen nyilvánosságra hozni a népszámlálás eredményét. Akkor majd számszerűen is látni lehet, hogy melyik korosztályból hányan laknak még otthon.

És ezek a számok majd igen meghökkentőek lesznek.

Ma már akinek nincs piacképes szakmája és/vagy, nem örökölt pénzt/ingatlant, az a tisztességes átlagos munkájával egyedül nem igen tud összehozni egy lakásra/házra valót. Akinek van, annak vagy a szülei segítettek, vagy külföldön dolgozott, vagy hitelt vett fel. De majd a népszámlálás eredményéből amúgy is látszani fog.

Egy 2020-as index cikk szerint: "A magyar fiatal felnőttek közel kétharmada még otthon lakik. A jelentés szerint 2019-ben a 18–34 éves magyarok 62 százaléka még nem hagyta el a szülői házat, szemben a 2005. évi 50 százalékkal."

[link]

2022. dec. 18. 12:01
 16/35 anonim ***** válasza:
83%

28 évesen még az alagút végét sem láttam. 35 voltam, mikor beköltözhettünk egy lerobbant házban lévő, talajvizes szoba-konyhás lakásba, amit beköltözés előtt komfortosítottunk. Négy évvel később komoly ráfizetéssel cseréltük el egy kétszobásra. És ez nem mostanában volt. Szóval megértelek.

N

2022. dec. 18. 12:02
 17/35 anonim ***** válasza:
72%
Megkérdezhetem, mennyi a nettód?
2022. dec. 18. 12:03
 18/35 A kérdező kommentje:
280 a nettóm és ebből 110 az albérlet.
2022. dec. 18. 12:06
 19/35 A kérdező kommentje:

14, hasonló okok vannak nálam.

Egy ismerős testvérpár most örökölt az elmúlt években egy-egy házat. A fiú 26, a lány 29 éves. Mindketten a párjukkal költöztek be és felvették a babavárót, felújítanak. Nekem nincsenek ilyen lehetőségeim.

És bevallom, irigy vagyok. :(

2022. dec. 18. 12:10
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Hozzátenném, egyik előző vagyok, az én ismerőseim úgy vettek házat, hogy 1. sehogy, vagy otthon vagy párostól albiban laknak, 2. örökölték a házat, vagy a vagyont, amiből házat vehettek. Nekem spec volt olyan ismerősöm, aki nagyanyja után kapott 30 milliót és azt kipótolta 15-el, úgy vett házat.

3. Vettek a szüleik lakást/házat anno 10 éve, amikor egy 40 m2-es garzon Pesten még 10 misi volt, a szülők nettója meg már akkor is 1 misi felett volt, így sikerült mindkettőnek venni Pesten pici lakást.

4. Falun vettek, vagy pedig városban valami lerobbant, külterületis xart, esetleg pici garzon lakást. Falun egy ház kb 8-10 misi, azt már sima hitellel vagy babaváróval is kigazdálkodták.

2022. dec. 18. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!