Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehet leszoktatni a...

Hogyan lehet leszoktatni a szomszédot az építkezésről?

Figyelt kérdés
Évek óta építi a maga kis 43 nm-es panelját. Nem tudom milyen kastélyt hoz ki belőle, de kicsit már unalmas a folyamatos építkezés. Kosz a lépcsőházban, fúrkálás. Arról nem is beszélve, hogy hozzáértése 0, hol a vízvezetékbe fúr bele, szétáztatva körülötte mindenkit, hol az elektromos vezetéket találja meg. Szóltam már neki, hogy hívjon egy normális szakit, aki ezeket meg is tudja csinálni. Ő persze csinálgatja inkább ezt a szerencsétlenkedést. Mindenhez kell szakértelem!
2022. nov. 29. 09:15
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
#19 : Az a baj, hogy nem lehet személyhez kötni a válaszokat... Azért majd olvass vissza és kitisztul a helyzet.
2022. nov. 29. 19:01
 22/33 anonim ***** válasza:
Engem is cseszegetett a szomszéd öregasszony hogy ne újítsam fel a lakásom mert hangos. Persze mikor nála volt csőtörés és szét kellett bontani a vizesblokkot én is felmentem hozzá hogy halkabban csinálják.
2022. nov. 30. 13:32
 23/33 A kérdező kommentje:
22 : Azért az is más, amikor építkezik valaki éveken át és az is, amikor hibát javítanak ki.
2022. nov. 30. 17:10
 24/33 anonim ***** válasza:
Tegnap sikerült lokalizálni a lakót, hogy melyik ingatlanból jön a zaj. Este 19:45kor kezdtek megint fúrni, tartott kb 15-20 percet, de akkor is zavart. Mire át tudtam menni a szomszéd tömbbe, mivel nem voltam otthon érdekes módon eltűntek a lakásban lakók, így elég szép fenyegető üzenetet hagytam, és részletesen leírtam mi fog történni abban az esetben, ha nem tartja be a dolgokat. Lehet majd hápogni, vagy elhúzhatja a belét, ha nem tud viselkedni és közösségben élni.
2022. dec. 2. 09:57
 25/33 anonim ***** válasza:

24

Ugye tudod, hogy csütörtök este fél8kor tökéletesen jogában áll fúrni, főleg ha csak 15 percre teszi?

Az, hogy te önkényesen hozol szabályokat és megfenyegeted, hogy mi lesz, ha nem tartja be, az konkrétan önbíráskodás és fenyegetés. Remélem alá is írtad. Hisz nem vagy gyáva, ugye?

2022. dec. 2. 10:58
 26/33 A kérdező kommentje:

25 : Bár a válaszoló tette tényleg némi frusztrációról tanúskodik, de én megértem.

Azt pedig lássuk be, hogy válaszoló számonkéréséhez a rendőrség hívása nem elegendő. Válaszoló ingyenesen sohasem sem lesz számonkérve, ebbe az ügybe be kellene fektetni. Azt a befektetést pedig nem az X emeleti panellakó fogja megtenni, akinek az a nap végi kielégülése, hogy fúr pár lyukat a falba, feltéve az Obiban megvett legújabb ipari hulladékot.

Szerintem nem árt, ha az embernek van élet tapasztalata is.

2022. dec. 2. 11:11
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

Hát szerintem ha valaki 15 perc fúrástól ennyire kiakad, annak komoly gondjai vannak. Még csak az sem bizonyított, hogy a fúrás mindig ugyanonnnan jön, hiszen a panelek falai baromi jól viszik a hangot, ha a 3. emeleten fúrnak fölöttem, másnap a 4. emeleten, azt pontosan ugyanúgy fogom hallani. Ha meg a 3-on lévő egy héten át fúr, aztán a 4.-en lévő 5 perc alatt kijavít valamit te meg őt fogod lecseszni, hogy mi az, hogy egy hete fúr, akkor nem véletlenül leszel hülyének nézve. És ha te szent meggyőződéssel elkezded szabotálni a 4.éen lévő életét, akkor ő joggal fogj aérezni, hogy egy hülye rászállt, pedig semmit sem tett érte.

Mondanám, hogy az ilyen embernek nem való a panelban lakás, költözzön vidékre egy családi házba, de ott meg flexelnek és füvet nyírnak nonstop:D Szóval a jótanács inkább az, hgoy tanuljon meg emberek között élni, vagy menjen remetének.

2022. dec. 2. 11:23
 28/33 anonim ***** válasza:
45%
Este 6 után semmilyen fúrás nem jogos! Fúrjon az ember napközben vagy este 6-ig. Este 8-kor, amikor gyereket altatok nem fog senki sem fúrni. Mellesleg én is aludni szeretnék, mivel reggel 4-kor kelek! Nem tolerálok sem 5 percet, sem 15 percet, pláne, hogy ez napi szintű beleértve a hétvégét is! Nem vagyok erre kíváncsi és nem fogok füldugóval járni otthon, mert nem én fogok egy emberhez alkalmazkodni, hanem ő fog a többi 29 családhoz! Ha nem tetszik akkor takarodjon el innen! A nevemet pedig rajta hagytam a papíron és a telefonszámomat is! Egyelőre nem keresett még az ember!
2022. dec. 2. 11:48
 29/33 anonim ***** válasza:
0%

28, de a csendrendelet 10től van. Ismétlem, önkényesen hoztál egy szabályt, amit be akarsz tartatni. Ez önbíráskodás.

De annak örülök, hogy legalább nem anonim módon levelezgetsz, így legalább van esély érdemi kommunikációra.

2022. dec. 2. 11:54
 30/33 anonim ***** válasza:
Jah, ha jelentkezik, írd már meg mit mondott, tökr eérdekelne:D
2022. dec. 2. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!