Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehet leszoktatni a...

Hogyan lehet leszoktatni a szomszédot az építkezésről?

Figyelt kérdés
Évek óta építi a maga kis 43 nm-es panelját. Nem tudom milyen kastélyt hoz ki belőle, de kicsit már unalmas a folyamatos építkezés. Kosz a lépcsőházban, fúrkálás. Arról nem is beszélve, hogy hozzáértése 0, hol a vízvezetékbe fúr bele, szétáztatva körülötte mindenkit, hol az elektromos vezetéket találja meg. Szóltam már neki, hogy hívjon egy normális szakit, aki ezeket meg is tudja csinálni. Ő persze csinálgatja inkább ezt a szerencsétlenkedést. Mindenhez kell szakértelem!
2022. nov. 29. 09:15
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
59%

10, azt én értem, hogy téged nem érdekel, de ha másnak anyagi kárt okozol, a törvény őt fogja pártolni, nem téged.

A csendháborításnak meg van jogi meghatározása. Ha a szomszédod vét ellene, tehetsz jogi lépéseket, de legalább ráhívhatod a rendőröket. Ha nem, akkor nem.

2022. nov. 29. 11:41
 12/33 anonim ***** válasza:
24%
A rendőr meg nem csinál semmit. Ezt már eljátszottuk, amikor 9 hónapig valaki megállás nélkül fúrt minden egyes hétvégén. Kijött a rendőr. Kérdezte, hogy honnan jön a zaj, hát mondom ezért van itt, menjen és kopogjon be mindenhová. Megmagyarázta, hogy ő ugyan nem fog 29 lakásba bekopogni. Akkor? Miről beszélünk? Milyen jogi lépést akarsz? Könnyű úgy okoskodni, hogy nem élsz ilyenben. Az ilyen embernek ez használ, vagy ez sem. Lehet emelni a tétet, ha a kis megszakító nem használ. Az a baj a mai igazságszolgáltatással, hogy nincs és ilyen dologgal nem is foglalkozik. Azzal már igen, ha kárt csinálsz vagy ne adj isten megversz egy ilyen hülyét, mert jaj szegény. Csak azt felejti el a barom, hogy te ezt mennyi időn keresztül hallgattad, hogy elfogyott a türelmed! Volt ilyen, amikor egy kertes házas részen volt valahol az óvoda és egy ott lakó elé parkoltak le állandóan végül amikor már 2-3 év után megfenyegette az embereket, még ő volt a hibás. Holott, kereste az önkormányzatot, az óvoda igazgatót stb. Mégis 3 év után ez lett az eredménye. Nem értem miért kell erre a szintre eljutni. Pláne egy ilyennel, aki másnak kárt is csinál. Az autóját verném szét a parkolóban, ha meg tudnám egy ilyen f.szkalap miatt áztam el háromszor. Nyilván véletlen van, ha kireped egy cső, és baleset történik. Én is jártam így, de volt bennem annyi, hogy a szomszédnak felelőtlen módon nem volt lakásbiztosítása, hogy még az én biztosítóm részben kártalanította őt is, és felkínáltam a segítségem, hogy segítek kifesteni, ha szükségük van arra, hogy ne kelljen szakembert hívni.
2022. nov. 29. 12:26
 13/33 anonim ***** válasza:
75%

Kihívod a rendőrt, de azt se tudod kire? Ha már annyira zavar, hogy ennyi frusztrációt teszel bele, legalább megtennél annyit, hogy körbehallgatózol melyik irányból jön a hang.... Vagy annyira már nem érdekel, hogy te tegyél bármit a zügy érdkeében?:D

Merthogy nem, a rendőrnek nem az a dolga, hogy végigkopogtassa az összes lakás ajtaját a lakótelepen.

Ráadásul ha ennyire zavaró, nyilván a szomszédod is hallja, szóval bőven könnyebb lokalizálni egy ilyet. Én is panelban lakok, a mi szomszédaink is szoktak fúrni, de tudom is, hogy melyik az.

De meg... kinek a kismegszakítóját akarod lekapcsolni, ha azt se tudod ki fúr?:D

Ráadásul mire mész azzal, ha nekiállsz gcizni? Hátráltatod a munkában, annál tovább fog tartani. Mert azt hiszed abba fogja hagyni? Mit kezdjen egy félkész lakással?:D Szóval még csak megoldást sem jelent az, ha szabotálgatod, pusztán bebiztosítod, hogy +1 hétvégén át is dolgoznia kelljen.

2022. nov. 29. 12:40
 14/33 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen, ha a kis megszakítót lenyomom akkor lokalizálom kitől jön a zaj. Partner vagyok abban, hogy egy nap többször leverem, ha kell, akár minden hétvégén. A szükségtelen fúrásnak szerencsétlenségnek nincs értelme, felesleges és mások nyugalmát zavarja. Könnyen előfordulhat, ha három négy alkalommal át kell menjek leverni a kis megszakítót, hogy a pöcköt leszedem róla, vagy letöröm aztán akkor nem kell gondolkodni azon, hogy lesz e áram vagy nem. De csakhogy tudd, ez egy szalagtömb, nem különálló, tehát nem csak a mi tömbünkből jöhet a zaj.
2022. nov. 29. 13:06
 15/33 anonim ***** válasza:
43%

14, hát oké.

De az is könnyen előfordulhat, hogy ha naponta többösz rát kell menj, akkor mások a kezedet fogják eltörni, mert leolvasztottad a hűtőjüket és dobhatnak ki minden kaját.

De továbbra is: Ezzel hogy oldod meg a problémát? Mert az építkező íg ynem fogja tudni befejezni a munkáját, szóval sokkal tovább fog fennállni a szituáció.

Mi lenne, ha mondjuk a lakógyűlésen vetnéd fel a problémát, mint valami civilizált ember? Ha ennyire zavaró, nyilván nem csak téged zavar, szóval nem maradsz egyedül...

2022. nov. 29. 13:14
 16/33 A kérdező kommentje:
#15 : Ez a lakógyűlés dolog sem mindenre megoldás. Főleg, ha a lakógyűlésen 3 nyugdíjas jelenik meg, akiket a fúrkáló karton gengszter könnyen megfélemlít. Azt azért emeljük ki, hogy a furkálás és vésés önmagában még nem is lenne akkora probléma! Viszont nekem semmi kedvem a plafonon a repedéseket kémlelni, meg azt, hogy éppen hol folyik a víz. Úgy gondolom ennél ma egy lakás sokkal nagyobb érték, amit minden eszközzel védeni kell!
2022. nov. 29. 14:29
 17/33 anonim ***** válasza:
59%
Ahogy érzed. Akkor menj és hadakozz. Csak aztán ne lepődj meg, hogy te leszel hülyének nyilvánítva és ha be akarják hajtani a kárt, amit okzol.
2022. nov. 29. 14:32
 18/33 A kérdező kommentje:
#17 : Bár nem tudom milyen hadakozásról beszélsz, de mit lehet ma Magyarországon bárkin behajtani? :) Ahhoz kell bizonyítási eljárás, közjegyzői hitelesített nagy papírhalom és még sorolhatnám. Ugye azt tudod, hogy kis hazánkban mindenki tagad mindent és ártatlanság vélelme van. Azaz aki szeretne valamit, az bizonyítja be saját költségére. Sok sikert mindezekhez magánszemélyként. :)
2022. nov. 29. 14:37
 19/33 anonim ***** válasza:

Te éppen arról beszélsz egy személyedhez köthető profilon, hogy szabotálni akarod a szomszéd munkáját....:D És gyanítom ha rendre lekapcsolgatnád az áramot az ingatlanról, az is szemet szúrna valakinek...

De mindegy, én továbbra is azt mondom, hogy a valódi problémádat, azaz hogy fúrnak, ez nem fogja megoldani, hiszen csak ideiglenesen fogja abbahagyni. De te már inkább a dühödet akarod kiélni, nema problémát megoldani.

2022. nov. 29. 14:53
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Van rá törvény, ha bizonyítod, hogy indoktalanúl hosszú ideje felújít, ez 6 hónap simán lehet már. Akkor a jegyzőnél kérj birtokvédelmet, ő meg felszólítja, és szükség esetén birságól. Fontos, hogy azt mond egy éven belül van, mert ha azt mondod több éve, az már nem jegyzői hanem birói, hatáskör. Tovább tart, és pénzedbe kerül.
2022. nov. 29. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!