Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szereted Budapestet?

Szereted Budapestet?

Figyelt kérdés
2022. nov. 11. 23:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
98%

Nyilván vannak élvezhető, szerethető részei és tulajdonságai Pestnek, de az biztos, hogy mindenki, aki egy kicsit is huzamosabb időt tölt el itt, meglátja az árnyoldalát.

Amit én pl. szeretek Pestben, az a tömegközlekedés. Egy kis helyről feljönni, ahol jobb esetben két óránként jön egy busz, azzal szembesülni, hogy pár percenként jár napközben a villamos, valami hihetetlen. A tömérdek opció és lehetőség is mindenképp egy pozitív tulajdonsága Pestnek, rengeteg étterem, kajálda van, ezer fajta ruhabolt, stb.

Ami számomra nagy negatívum, hogy valóban napi 1-2 csöves, kéregető vagy csak kétes külsejű alak be fog találni, este mindig nagyon résen kell lennem, ha bárhova is megyek, bizonyos környékeken igenis félek nőként egyedül.

2022. nov. 12. 01:53
 12/28 anonim ***** válasza:
80%
Vidéki kisvárosban nőttem fel, érettségi után költöztem BP-re, már lassan 11 éve. Tankkal nem tudnának innen elrángatni. Relatíve a belvárosban élek (13. kerület), de sem hugy-kaka-hányásszag nincs, se olyan rengeteg csöves, hogy ez legyen a legjellemzőbb leírása a városnak. Cserébe minden sarkon jó állami bölcsőde, ahová nincs várólista és bármikor felveszik a gyereket, normális játszótér, az utca végében Duna-parti sétány és sok-sok fával övezett park, értelmes tömegközlekedés és mindenféle bolt karnyújtásnyira (hogy a házhozszállítási lehetőségekről ne is beszéljünk). Folyamatos programok akár gyerekkel, akár anélkül, munkalehetőségek és magán orvosi intézmények tömkelege. Ha valaki tényleg él is Budapesten és nem csak it "van", akkor eszébe nem jut az aluljárókból kiinduva általánosítani, mert a fentiek még megyeszékhelyen is max véletlenül vannak jelen, kisebb vidéki városban/faluban meg aztán pláne.
2022. nov. 12. 07:54
 13/28 A kérdező kommentje:

“Mindenki rohan, senki sem figyel senkire, koszos, bárhol közlekedsz, tuti leszólít valaki, egy csöves, egy kéregető, bárki, és baromi zavaró. De nem figyel senki.”

Ez vidéken is pont így van..

2022. nov. 12. 08:50
 14/28 A kérdező kommentje:

“ ott bárhogy kiöltözhetek nem néznek meg az emberek.“

Ez nagyon igaz. Kisvárosba mindenki lenézi meg irigyli a másikat!

10es: miért nem szobát bérelsz?

Én is így költözöm a jövő hónapban, sokkal olcsóbb nem is vagy egyedül :)

2022. nov. 12. 08:53
 15/28 anonim ***** válasza:
25%

Nem. Büdös. Minden épület húgyfoltos. Sok a csöves.

Az autósok idegbetegek. Nehéz parkolóhelyet találni.

2022. nov. 12. 08:56
 16/28 A kérdező kommentje:

Debrecenből költözöm

Parkolót itt is nehéz találni, sokszor csak messze tudsz megállni

Persze a fizetősben általában van hely de ott se 100%

Csövesek és rossz környék mindenhol van

Kérdés hogy ki mit akar látni? Mi mikor Pesten voltunk csak a szépet láttuk, ez után se fogok olyan környékre menni ahol a putrit látnám :)

2022. nov. 12. 09:06
 17/28 anonim ***** válasza:
23%

Évekig laktam Budapesten, és habár vannak szép részei, borzasztóan utáltam és utálom a mai napig, mert nem ezek vannak többségben.

A belváros ocsmány, de tényleg. Tele van minden autókkal, érezhetően rossz a levegő, valamint maga az építészet sem jön be. Mondjuk nem is csoda, mikor minden sarkon van valami szellemház.

Tele van hajléktalanokkal, az aluljárókba lemenni egy élmény volt, mert mindig megcsapott a dögszag.

Amikor ott éltem, akkor sajnos naponta kellett utaznom egy ideig az 1-es villamossal; annyi elmebeteggel még nem találkoztam egész életemben, mint amennyivel ott. Üvöltöző emberek, minden amit el tudsz képzelni.

Összességében Budapest lehetne szép, de valószínűleg sosem lesz az.

2022. nov. 12. 09:36
 18/28 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező én örülök neki hogy te ilyen reménnyel teli vagy, kívánom hogy maradjon is így!

Valószínűleg én is ugyanígy vagyok Amszterdammal, mert nagyon szívesen élnék ezen a helyen, és most, úgy hogy még nem éltem ott csak a szépet látom benne.

Ugyanakkor ez egy idő után biztosan elmúlik és mondhatod hogy kérdés hogy ki mit akar látni, de azért remélem te is érzed hogy ez nem teljesen így megy.

Éltem belvárosban, újbudán és óbudán is, és bár a második volt messze a legjobb hely, még azt sem tudtam kedvelni. A belváros meg egyenesen élhetetlen volt, és nagyon nehéz úgy látni folyton a szépet, hogy minden borzasztóan piszkos. Ha a mainstream helyekre mész, akkor lehet hogy tényleg csak a szépet tudod látni, nem tudom.

És oké, hogy csövesek és rossz környék mindenhol van, de én itt úgy gondolom hogy arányaiban nézve van nagyon sok.

2022. nov. 12. 09:43
 19/28 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes lenne tudni hogy melyik szavazat melyik válaszolóhoz tartozik.

Én Budapesten születtem, most az agglomerációban élek, de továbbra is ott dolgozom és minden nap bejárok. Bármikor visszaköltöznék.

A műemléképületekkel gazdagon ellátott belvárost gyönyörűnek látom, nem "ocsmánynak". Minden nap járok ott, mindennel együtt mondom. Én mást látok ocsmánynak, például a kertvégi düledező budikat a kisvárosban, ahol most élek, és a szemétégetés mindent beterítő szagát is büdösebbnek tartom, mint a szmogot a Nagykörúton.

Amúgy az ilyen kérdéseket mindig érdekesnek találom, mert Budapest nagy, és a csepeli panelrengetegnek semmi köze a nyóckerhez, a belvároshoz vagy Óbudához, nem lehet őket egy kalap alá venni.

2022. nov. 12. 10:07
 20/28 A kérdező kommentje:

Egyetértek veled 19

Régebben voltunk több napot is Pesten, mint belvárosban mint külvárosban, egyáltalán nem volt érzékelhető se a szmog sem semmi bűz

Nekem nagyon tetszett

Persze lehet 5-10 év múlva megváltozik a véleményem de ide hajduba tuti nem vágynék vissza! Itt nem csak hogy szar de még a fizetés is 0

2022. nov. 12. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!