Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szereted Budapestet?

Szereted Budapestet?

Figyelt kérdés
2022. nov. 11. 23:01
A kérdező szavazást indított:
Itt élek és szeretem
Itt élek de nem szeretem
Nem ott élek de szeretem
Nem ott élek de nem is szeretem
50 szavazat
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
77%
Kb annyira mint a kutya a bolhákat.
2022. nov. 11. 23:07
 2/28 anonim ***** válasza:
53%
Nem laknék ott. 3 percenként le szólít valami félkegyelmű. Szar szag, húgy szag. Kösz nem. Sok bolond.
2022. nov. 11. 23:08
 3/28 anonim ***** válasza:
88%
én ott éltem 12 évig és imádtam, de már nem tudnám elviselni azt a bűzt, mocskot. ráadásul teljesen leszív, elég ha pár órát eltöltök ott és olyan halálos fáradtság lesz úrrá rajtam, hogy alig bírok hazajönni.
2022. nov. 11. 23:15
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezek zavarnak benne, de nagyon;

- forgalom ami ott van a belvárosban katasztrófa

- az állandó rohanás, hatalmas tömeg szinte mindenhol

- a zaj, a levegő

- a sok-sok kéregető csöves

- a veszélyes környékékek, emberek

2022. nov. 11. 23:20
 5/28 anonim ***** válasza:
8%

"Sehol se' jobb

Budapest Te drága, szoríts a szárnyad alá,

Hajóra vet a szerelem, lapátolom az óceánt.

Hozzád visz az ár, Te mindig visszavársz,

Mint a társ, hű feleség, akárhol rámtalálsz.

Bármerre járok, érzem a kezed nélkül elveszek.

A szélvédőn szeretkezünk, én mindent megteszek.

Haláig tartó hűséget fogadtunk, de Te nem,

A sajátodra gondoltál és nem bánom meg.

Egyszer mind elmegyünk, de az évektől Te csak erősebb,

Mikor én már minden sebből vérzek, Te a legfényesebb,

Mint a mesében Csodaország, a harmadik szülőként

Teljesül minden kívánság, Te vagy, nem az égiek a remény.

Az itt lakóknak álmokat biztosítasz és biztos igaz menedéket.

Életre kelt a Gellért alatt, a víz az, mint a csuklón az ütőér,

A szíved pumpálja, mint a tragédiából maradt hegek.

Dumál az egész centrum, minden sarok.

Nézd, ahogy a nap folyik a Dunán, az aszfaltot olvasztja.

Izzó fémkilincs, villogó szirénák, intenek sikátorok,

A körutat navigálják a sínek, utcáról utcára.

Labda csattan a falnak újra,

Mintha lökhárítók védenék gazdáikat.

Útra eresztik, nyüzsögnek, kecses minden mozdulat,

Csak ami nem volt itt az nem változhat.

Őrangyalok segítenek, a fülükben az idő cseng,

Testes őrök tartanak távol, vagy éppen bent.

Perverz neon betűk, homályban a pokol barlangja,

Az égbe fröccsen a prűd, a bűntett kalandra.

Szmogtól szédülnek a parkok, rozsdás csatorna fedők,

Vedlett plakátok, légszomjas tüdők

A felhőket szaggatják, a templomtornyok tépik.

Este minden a póznák sárga tengerében úszik,

Árnyak követnek a falon, írott nevek mint pecsétek,

A kihalt gyávák őrzik az igaz meséket.

Ide köt a crew története és a crew meg a város, a fém

Először firkászt majd írót kovácsol, nevel

Hozzád vezet végül minden utam.

Ahonnan jövök, ott akinek nincs mondanivalója, nem ugat.

Politika? Bszd meg a kormányt! A pénz vette az eszüket.

Itt az utca diktál, az ösztönöké minden kerület."

2022. nov. 11. 23:30
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Én 18 évesen kb menekültem ide egy faluból. Kezdetben élveztem is. 7 éve lakom itt. Úgy egy 3-4 éve elkezdtem utálni. Mindenki rohan, senki sem figyel senkire, koszos, bárhol közlekedsz, tuti leszólít valaki, egy csöves, egy kéregető, bárki, és baromi zavaró. De nem figyel senki. Ha segítség kell, kb egy magad vagy . Ritka ha törődik a másikkal az ember . Bennfentesként tudod, hogy kell ezt kiszűrni, de amúgy nem . Ezért áttértem az autóra. Így meg dugó, nulla parkoló, mindenki átmegy előtted, csoda, hogy nem ütöttem el senkit. Vagy nem koccantam, főleg belvárosban . Ha meg itt laksz, köszönj el a csendtől, nyugalomtól. Persze lehet jó kis kertes övezetben lakni, vagy kulturált társas házban, utóbbit élvezem . De így is néha el kell viselni, ha buli van feletted. A pozitív az, hogy mindig van valami program, és tuti haza jutsz valahogy . Mindig van bolt, és ha társaság hiányod van, csak ki kell menni egy parkba vagy egy kávézóba, tuti találsz valakit. De a szomszédot se ismered kvázi, hacsak nem régi lakó vagy és sikerül megismerkedni . Személytelen, nem családias, én így a húszas éveimben meg voltam itt, de mostmár inkább menekülnek :) van egy varázsa, de Budapest kb arra jó, hogy fiatal legyél . Másra nem :)
2022. nov. 11. 23:41
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Néha jó, de nem laknék ott életvitelszerűen. Zavar a nagy tömeg, teljesen leszív a nap végére. Aztán a Plázákban az igénytelen népek szétdobálják a földre is a ruhákat, olyanok a Plázás üzletek mint egy turkáló, főleg leárazásokkor. Mindenhol olyan hosszú sorok állnak, hogy nem tudom ott hogy van erre idejük az embereknek, de bemész egy belvárosi Burger Kingbe és rengeteget kell várnod. A pisaszagról nem is beszélve, ami főleg a nyári meleg napokon lengi körül a várost.

Nyilván aki nem vidéken nőtt fel és szereti a pörgést meg az emberek annak tökéletes Budapest. Sok Budapesti szerintem nem is élne máshol. Egyvalamit szeretek, hogy ott bárhogy kiöltözhetek nem néznek meg az emberek, ami itt ahol élek (Kecskemét) nem mondható el. Itt már ha kifestem magam egy vörös rúzzsal már kellemetlenül érzem magam mert megnéznek, Budapesten ez nincs, ott ilyen szempontból felszabadult vagyok.

28/N

2022. nov. 11. 23:46
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Vidéki vagyok. Nekem nagyon felemás, vannak dolgok amiket imádok ott, és van amit gyűlölök.

Szeretem a sok látnivalót, a rengeteg szép csajt, meg a ritka kocsikat amiket máshol nem nagyon látsz.

Ellenben utálom a hömpölygő koszt, hugyot, szart, hányást az utcán, a rengeteg, agresszív igénytelen csövest, a mattrészeg bulizókat, a mindenért is büntető ellenőröket/köztereseket, a koszos és zsúfolt közlekedést, az elmebetegmód magas árakat, meg a rettenetes zajt.

2022. nov. 12. 00:53
 9/28 anonim ***** válasza:
1%

Jmadom! Gyonyoruek a draga belso keruletek (5. foleg) ,azt a reszt szeretdm,ahol a 24 h 4/6 villamos jar!!! Ott a Margitsziget is!

Aki nem szereti Bp-et,az menjen vissza videkre oromkodni 😂

2022. nov. 12. 01:04
 10/28 anonim ***** válasza:
76%

Nekem minden álmom ott élni, de sajnos beteg vagyok és nem tudok felköltözni videkrol, mert nem tudnék albérletet fizetni…

Irigylem az oda született embereket

Nem tudom milyen helyeken kell ott járni hogy csak a bűzt meg a mocskot lássa az ember…

Én mindent megadtam volna hogy oda szülessek

2022. nov. 12. 01:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!