Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, ha nagyon hiányzik...

Mit tegyek, ha nagyon hiányzik Erdély?

Figyelt kérdés
2 éve költöztünk Nyugat-Magyaroszágra a szüleimmel, és azóta boldogtalan vagyok. Minden nap visszavágyok, nem érzem magam itthon. Az országot sem látom szépnek. Mindent utálok itt, és vissza akarok menni, de nincs rá lehetőségem.

2022. nov. 10. 15:41
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, elárulod hogy honnan származol pontosan? Én is azt mondom, hogy ha te ennyire visszavágysz, akkor tényleg menj oda egyetemre! Nem tudom mennyire tudsz románul, de azért azt próbáld egyedül szinten tartani, mert szükséged lesz még rá!
2023. jan. 1. 22:06
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

#20-as, szerintem elég világos, hogy az értékrendünk között nincs lényegi feszültség, Magyarország jelenlegi állapotáról hasonlót gondolunk - már csak abból a szóból is ezt a következtetést vonom le, amit te magad leírtál: "rezsim".

Eleve nem veled volt vitám (hanem a 11-es hozzászólóval) és nem neked címeztem, amit írtam (hanem a kérdezőnek).

Veled az egyetlen vitám ebben a (két) mondatban írott állításoddal van:

"A probléma azzal van, hogy Orbán szavazat-vásárlás céljával önti a pénzt Erdélybe, így az ott élők tevékenyen hozzájárulnak az országot a szakadékba vezető rezsim fenntartásához. Mindezt úgy, hogy a többség életében egy fillért nem adózott ide."

Ebből elég tisztán kiviláglik, hogy te is felültél a bűnbakképzés logikájának (amit nálatok a DK képvisel, mint egy kis ellenzéki ellen-fidesz), miszerint bármit is számítana az erdélyiek azon töredékének a szavazata nálatok, akik egyáltalán regisztrálnak a választásaitokra.

Elárulom: az erdélyiek több mint 85%-a eleve NEM REGISZTRÁLT legutóbb sem, a maradék 15%-nak is csak egy része adott le érvényes szavazatot.

Összességében az erdélyiek kb. 10%-a adott le érvényes szavazatot a fideszre, amiből kb. 1 mandátum származott (és még kb. 1 mandátum más határon túli területekről).

SAJNOS nem ezen a 2 mandátumon múlott a "rezsim" fennmaradása, enélkül is pont meglett volna a kétharmada - a TI szavazataitokból!

Arról nem is beszélve, hogy bekerült egy valójában szintén fideszes német nemzetiségi képviselő és még beszavaztatok hat darab szélsőjobboldali képviselőt is (Mi Hazánk).

A valódi ellenzék (s még az se valódi!) 30%-ot SEM tesz ki a parlamentetekben - és ezért ti tényleg a határon túliakkal akarjátok elvitetni a balhét??? :-)))

Nevetséges!

Épp ezért mondom én minden erdélyi barátomnak és ismerősömnek, hogy nem szabad Magyarországra átszavazni (én még állampolgárságot sem igényeltem), mert ameddig egy negyed mandátum is az erdélyi magyaroknak "köszönhető", addig a hülye "nyugatos" úgynevezett "ellenzék" is az erdélyiekkel akarja elvitetni a többi 136 + 1 + 6 mandátumért is a felelősséget.

Ahelyett, hogy tükörbe néznétek és belátnátok, hogy TI CSINÁLTÁTOK, közösen, belföldi, "anya"-országi magyarok, amit csináltatok Magyarországból, és amiért, állampolgárságtól függetlenül, minden jóérzésű magyar embernek ég a pofája, egész Európában!

2010-ben kezdtétek el, amikor még egyetlenegy erdélyi sem szavazhatott! És azóta is folytatjátok, úgy, hogy abban az egy-két mandátum SEMMIT nem számított!

Én tényleg teszek rá magasról a politikátokra (csak pirulok miatta néha, mert én is magyar vagyok). Az erdélyiek 85%-ához hasonlóan SOHA nem szavaztam át hozzátok.

De ha szabad tanácsot adni, határon átívelően: NÉZZETEK VÉGRE TÜKÖRBE, mert ti csináltátok az országotokkal, amit csináltatok, nem az a kb. 100 ezer erdélyi magyar, aki leadott egy FÉL szavazatot (csak listára, mert körzetre eleve nem is szavazhattak!).

Ha azzal áltatjátok magatokat, hogy Orbán Viktort mi ültettük a fejetekre, akkor sosem fog változni semmi - mert még a valóság pontos felismerése sem sikerült...

A legjobb, amit egy Erdélyi tehet ennek az egésznek a kapcsán - hogy távol tartja magát az EGÉSZTŐL, az országtól is!

"Németország ott van, ahol én vagyok." - mondta a hazájából száműzött Thomas Mann, miközben Németországban egy Adolf Hitler nevű idióta tombolt, a hülye népe pedig tapsolt neki!

Magyarország is ott van - mondom én -, ahol jóérzésű, tehetséges, emberséges, humanista magyar emberek vannak.

Ezek alapján ma Magyarország sokkal inkább Erdélyben van, mint odaát, abban az országban, amit Magyarországnak neveznek közjogilag.

Vagy idézhetném Luthert is, amikor azt mondta: "Minél távolabb Rómától, annál közelebb Istenhez!"

Ennek analógiájára azt mondanám: Minél távolabb Budapesttől / Magyarországtól, annál közelebb a(z igazi!) magyarsághoz!

Ti tapsoljatok a führereteknek, vagy hibáztassatok minket a 13 évnyi kétharmados uralma miatt (attól még nem lesz igaz, hogy az erdélyieken múlt volna!). Nem érdekel!

Tiszta szívű, tiszta lelkiismeretű, jóérzésű, európai magyar embernek lenni ma leginkább Magyarországon kívül lehet - ezt állítom. És Erdély erre tökéletes hely!

2023. jan. 6. 02:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!