Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, ha nagyon hiányzik...

Mit tegyek, ha nagyon hiányzik Erdély?

Figyelt kérdés
2 éve költöztünk Nyugat-Magyaroszágra a szüleimmel, és azóta boldogtalan vagyok. Minden nap visszavágyok, nem érzem magam itthon. Az országot sem látom szépnek. Mindent utálok itt, és vissza akarok menni, de nincs rá lehetőségem.

2022. nov. 10. 15:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
25%
akkor nem hagyod hogy erőltessék, hanem visszamész a romantikus, kedves, szép kis isten háta mögötti hegyvidékre, beiratkozol valami sokadrangú magyar nyelvű egyetemecskére, mert gondolom te is ilyen nagymagyar szélsőség vagy, aki bszik megtanulni a saját országa nyelvén, megpróbálsz valami munkát találni, és próbálod fizetni a romantikus ábel-a-rengetegben kis életedet. majd egy idő után rájössz, hogy anyádnak volt igaza.
2022. nov. 10. 18:29
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

Mennyi idő, mire tompul?

El kell teljen egy bizonyos idő,lehet évek,majd megszokod,Nyugat-Magyarországon sok szép város,szép hely van,gondolom,ismerősöket,barátokat 2 év alatt csak tudtál szerezni.Egyetemre meg oda mész,ahova akarsz,azt nem lehet erőltetni,ha úgy tetszik visszamész.

2022. nov. 10. 19:15
 13/22 anonim ***** válasza:
72%

utolso - jo sok gyulolet van benned.. ez nagyon szomoru

ahelyett hogy itt irkalsz elmehetnel egy pszichologushoz es rendbehozhatnad akarmi is tortenik a kis fejedben.

kerdezo: egyetem utan is haza tudsz menni, talan jobb is ha az utan mesz vissza, addigra lehet valtoznak a dolgok es konnyebb lesz a megelhetes egyedul (hisz ha visszamesz gondolom a szuleid nelkul fogsz)

2022. nov. 10. 19:16
 14/22 anonim ***** válasza:
81%
na jolvan 12-es, az nem neked szol amit irtam hanem a #11-nek, csak amig irtam irtal, igy te lettel az utolso :-D
2022. nov. 10. 19:16
 15/22 anonim ***** válasza:
33%
-:))))
2022. nov. 10. 19:22
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

Nem tart vissza senki, ha komolyan nem érzed jól itt magad.

-Fontosnak tartom megjegyezni, hogy mindenféle negatív, bántó hátsó gondolat nélkül írtam ezt neked, kérdező.

2022. nov. 11. 17:45
 17/22 anonim ***** válasza:
52%
Igazuk van a szüleidnek. ha Ny-Mo-n megéltek, otthon meg nem, akkor költözni kell, pont.
2022. nov. 12. 14:43
 18/22 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorú, hogy a szüleid ilyen erőszakosan téptek ki onnan, ahová tartozol. Nagyon sajnálom.

Próbáld meg őket meggyőzni, hogy Erdélybe jöhess egyetemre, hiszen az oktatás minősége ugyanolyan jó, mint Magyarországon - és sokkal OLCSÓBB, a családnak is kevesebbe fog kerülni.

Ameddig még van Romániában bejegyzett lakcímed, addig jogosult leszel akár teljesen ingyenes egyetemi oktatásra is, ha elég jó átlaggal jutsz be, de még ha fizetned is kell érte, a tandíj töredéke a magyarországinak!

A családodnak is az éri meg, ha visszajössz ide tanulni. És 18 évesen már felnőtt, szabad ember vagy, azt teszel, amit jónak látsz!

Én a helyedben biztos visszajönnék, akár egyetértenek vele, akár nem a szüleim. Ha ők annyira ott akarnak élni, éljenek ott boldogan, de te egy külön ember vagy, saját személyiséggel és önálló akarattal!

Ha haza akarsz jönni, gyere haza, amint 18 éves lettél!

Én csak támogatni tudom a döntésed, ismeretlenül is! Sokkal jobb itt élni mint odaát, mi ide tartozunk, itt vagyunk otthon!

2022. nov. 17. 11:31
 19/22 anonim ***** válasza:
49%

11-es micsoda visszataszító, gyűlölködő alak lehet...

"beiratkozol valami sokadrangú magyar nyelvű egyetemecskére"

Erről csak annyit, hogy valóban nem a magyar állam által fenntartott tánciskolákba kell beiratkozni (Sapientia vagy PKE), hanem olyan román állami egyetem magyar szakára, ami előkelő helyen van az egyetemi ranglistákon.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem az ország legjobb egyeteme, a bukarestivel szoros versenyben, rengeteg magyar nyelvű szakkal, kiváló képzéssel.

Művészeti oktatásban a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, egészségügyi téren a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem nyújt jobb képzést.

A magyarországi egyetemecskék tényleg inkább diplomagyárak, de azokon is van egy-egy jobb szak. Pl. a Sapientia filmes szakjai abszolút versenyképesek (de kb. semmi más nem az!).

Kiváló egyetemi képzések vannak Erdélyben, a 11-esnek fogalma sincsen róla mit beszél.

Viszont remekül példázza azt a gyűlölködést, amire a táposoktól számíthatsz egész életedben, ha ott maradsz...

Magyarország egy szélsőségesen megosztott, súlyos demokrácia-deficitben fetrengő választásos autokrácia, ami gazdaságilag is a csőd felé vágtat.

Erdély abszolút felívelő pályán van, a GDP-je is nagyobb már mint Magyarország 80%-áé.

Nyugat-Magyarország még pont kivétel, egyes régiók jobban állnak, de idő kérdése, hogy azt is lerohassza a korrupció.

Szerintem Erdély ezerszer jobb hely mint Magyarország. De ha már elhagyja az ember, menjen nyugatabbra, egy jobb, élhetőbb országba.

Nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy Magyarországot válasszam, ahol a lakosság "toleráns", "nyugatos", "felvilágosult" kisebbsége habzó szájjal fog lerománozni és gyűlölni, mert erdélyi vagy - amelyik meg szeretni fog, attól az Isten őrizzen meg, a szeretetével együtt.

Választhatsz, hogy alsóbbrendű "román" akarsz lenni a "demokraták" között, vagy a kedvenc erdélyi kabalababájuk azoknak, akik Putyin talpát nyalják napszámban, és egy Ceaușescu-típusú önkényuralomban érzik jól magukat, csak piros-fehér-zöldbe húzva ugyanazt a sz@rt, amiből nyeltünk mi már eleget Erdélyben, a "Kárpátok géniuszának" idejében.

Előbbiek mindent lenéznek, ami határon túli (tökéletes példa a 11-es) vagy egyszerűen csak magyar, utóbbiak pedig mindent gyűlölnek, ami demokratikus, európai érték, a szólás- és sajtószabadságtól az Európai Unióig (kivéve putyin oroszországát, ami maga a Kánaán szerintük).

Szerintem ha egyszerre akarsz büszke és szabad európai és magyar ember lenni és maradni, anélkül, hogy választanod kellene a kettő között, arra ma, 2022-ben Erdély sokkal jobb hely mint Magyarország.

Arról nem is beszélve, hogy ez az otthonunk. Szomorú, hogy a szüleid ezt nem értik meg... :-(

2022. nov. 17. 12:01
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves #19 ezt a ""habzószájú toleráns", "nyugatos", "felvilágosult" kisebbség" dolgot tegyük már helyre!

Én például ehhez a kisebbséghez tartozom. Elárulom neked, hogy soha nem románoznék le egy magyart sem. 2022 tavaszán voltam először, és biztosan nem utoljára Erdélyben, és imádtam. Nyilván vannak idióták, de a többség nem ilyen, illetve nem egy, nem kettő fideszestől is hallottam már románozást.

NEM az erdélyiek magyarságával van problémánk. A probléma azzal van, hogy Orbán szavazat-vásárlás céljával önti a pénzt Erdélybe, így az ott élők tevékenyen hozzájárulnak az országot a szakadékba vezető rezsim fenntartásához. Mindezt úgy, hogy a többség életében egy fillért nem adózott ide.

Ami az átköltözést illeti, engem iszonyatosan elszomorít, de nem azért mert utálnálak titeket, és nem akarom hogy itt éljetek, hanem azért, mert így Erdély magyarsága belátható időn belül el fog tűnni.

2023. jan. 1. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!