Akik elszakított országrészekbe költöztek az anyaországból - ismerek ilyen embereket/párokat/családokat? Vagyis pl. nem Erdélyből ide, hanem Magyarországról Erdélybe (v. más országrészbe) költöztek. V. olyanokat, akik visszakötöztek? Indokold miért?
Kérlek indokold pár mondatban, hogy miért tették. Mi volt a motiváció, mi volt a cél? (Esetleg, ha megbánták mi miatt lett rossz választás?)
Köszönöm előre is mindenkinek!
Kérlek indokold pár mondatban, hogy miért tették. Mi volt a motiváció, mi volt a cél? (Esetleg, ha megbánták mi miatt lett rossz választás?)
Köszönöm előre is mindenkinek!
Több ismerősöm is van, akik Budapestről vidékre költöztek, ha úgy tetszik, akkor elhanyagoltabb országrészbe.
Egyszerűen elegük lett a városi nyüzsgésből, megházasodtak és ők költöztek el, vagy csak szimplán új életet akartak kezdeni.
Olyat is ismerek, aki megbánta, azóta vissza is jött. Vidéken halálra unta az életét.
Előző vagyok, most néztem, hogy kissé benéztem a kérdést. Elszakított orszagrész... :)
Nemellesleg ilyet is ismerek, egy férfit, aki egy erdélyi hölgyet vett feleségül, majd az erdélyi letelepedés mellett döntöttek.
Az (szerintem) sokkal jobban úgymond "rendben van", mivel válaszodban a vidékre kötözők továbbra is maradtak a magyar nyelvű és atrocitásoktól mentes anyaországban.
Én viszont kifejezetten idegenbe szakadt országrészekbe költöző családokra, v. egyénekre kérdeztem rá - ahogy az olvasható is a kiírasban. Pl. Erdélybe, Szlovéniába, Kárpátaljára.
Én Csalloközbe. Ide házasodtam. Szeretek itt élni. Dunaszerdahely.
Majdnem olyan, mint ha Magyarországon lennék, de már megy a szlovák nyelv is valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!