Megéri most Németországba vagy Svájcba költözni?
Figyelt kérdés
Mind a ketten beszéljük a nyelvet és éltünk is ott 10 évig. Most már gyerekeink vannak, de komolyan úgy érzem, hogy megfojt ez az ország. Egyre többet gondolok arra, hogy mi lenne ha ki költöznénk újra. Megvannak a régi kapcsolataink, tehát a jól fizető munka ott is meglenne. A gyerekek még kicsik 1 és 3 évesek. De milyen ott a megélhetés most? Tényleg olyan extra nagy árakat kell fizetni a rezsiért?2022. okt. 11. 09:20
11/13 anonim válasza:
Jogos a #10 megjegyzése... :)
Ráadásul kisgyerekekkel szerintem elég fontos az itthoni baráti kör, a jó környezet, a szülők közelsége, stb. stb.
12/13 anonim válasza:
Ezt elsősorban pároddal beszéld meg.
13/13 anonim válasza:
En több mint 3 évtizedet éltem külföldön. Nagyon sok országban megfordultam és en ugyanúgy érzek mint a Kérdező.
Hidd el, hogy az a pénz amit D-ban kerestek nem fog elég lenni, ahhoz, hogy olyan színvonalon éljetek mint ezelőtt 2 éve ugyanannyi jövodelemből.
A másik, hogy a gyermekeitek az óvodában nem németül, hanem arabul fognak tanulni. Az osztályokban már több migráns gyerek van mint német.
Magyarország sokkal biztonságosabb mint a Nyugat.
Vesd el a gondolatot, hogy visszamenj oda.
En is nagyon visszavágyom, de abba az országba ami még 2015 előtt volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!