Van egy idős lakó a házban, ahol élek. Úgy érzem, rámtelepszik. Az elején, amikor összeismerkedtünk, szívesen segítettem neki, ha megkért mondjuk bevásárlásra, vagy ilyesmi. Mostanában már nagyon rámszokott ?
Egy héten többször elküld olyan helyekre, amerre én nem mennèk, mert kiesik az utamból. Hívogat is. Szokása lett, hogy nem nyit ajtót, amikor vinnèm neki a kèrt dolgokat, hiába csengetek. Rácsörgök ilyenkor telón, hogy engedjen már be, hisz nem akarom felvinni a negyedikre ezeket a cuccokat és lehozni mégegyszer. Közli, hogy később, mert nincs kedve ajtót nyitni ! Ma az történt, hogy hajnali 5 óra óta hivogatott. Nem dolgoztam, elég későn láttam meg a hívásokat, aludtam, le volt a telefonom nèmitva. Visszahívtam, haláli hangon közölte, hogy azonnal menjek, mert nagyon köhög. Mondtam, nem, ne haragudjon, nem akarok lemenni. Tíz perc múlva hívott, hogy kellene neki a gyógyszertárból köhögéscsillapító. Mondtam, majd később lemegyek. Pár perc múlva ismét telefonált, hogy ( na ezen akadtam ki ) hadd irasson a TAJ számomra magának gyógyszert, mert a kártyája a fiánál maradt, nem tudja a TAJ számát... Határozottan elutasítottam, hogy nézze meg valamelyik kórházi leletèn, vagy hívja fel a fiát, de erről szó sem lehet. Ratettem a telefont, de 15 perc elteltével ujra csörgetett és rendkívül erőszakos volt, hogy de, diktáljam a TAJ számom, mert arra akar gyógyszert íratni. Nagyon kiosztottam ekkor már és lecsaptam a telefont, eztán egész délután zaklatott és végig kinyomtam a telót.
Szívesen segítettem az elején hozni ezt- azt, mert nagyon idős, de az utóbbi idöben kellemetlen volt az egész és ez a mai nap teljesen kikèszített. Ti mit tettetek volna ? És éreztem, hogy valahogy nem őszinte. A múltkor azt mondta, nem találkozott a fiával ( távol el) ma meg nála maradt a TAJ kártyája. Össze - vissza beszélt pár dologban. Jól érzem, hogy rám akar telepedni és valami hátsó szándéka lett volna ?
Megvan a fia telefonszáma, vagy a facebook oldala? Mindenképpen vele kéne beszélni. Egyrészt hogy állítsa le, másrészt hogy foglalkozzon vele. Nem érzi cikinek hogy a szülőjét egy kvázi idegen segíti helyette?
Én is sajnálom az ilyen segítségre szoruló, magányos idős embereket, de én baromi mérges vagyok a gyerekeikre.
Nincs meg és én nem is akarok semmi rosszat, én is mérges vagyok az ilyenre. A fia távol él innen, ezt az embert sajnálom, de ma inkább ideges voltam rá. Ez már nekem sok. Egy héten egyszer elmennék vásárolni, de nem ugy, hogy egyik nap elemet kell venni a távirányítóba, másnap WC papírt, harmadik nap újságokat.
Nem értem, minek akart a nevemre gyógyszert íratni és ennyire erőszakos még nem volt.
"Közli, hogy később, mert nincs kedve ajtót nyit"
Letettem volna az ajtóka elé a sz4rjait, és mondtam volna hogy ott baxxa meg magát ahol van.
Mi az hogy nincs kedve? Mintha én attól izgulnék fel hogy bejárom neki a várost.
Beképzeld majom. Segítsen rajta a fia.
Nálunk a családban 5-ből 4 idős beteg is így viselkedett. Vigyázni kell mert hazudósak. Pl szegény nagymamám azt mondta az orvosnak, hogy mi nem adunk neki enni. Pedig mindent megkapott amit kiejtett a száján. Berki csak melegítenie kellett. Főzve, mosva, takarítva volt nála.
Igazából rád kapott, azt hiszi te a szolgája vagy és kedve szerint ugráltathat. Valahogy pedig szólnod kéne a családnak, járassanak hozzá gondozónőt, mert amit te csinálsz az másnak a munkája. Neked pedig el kell dönteni, hogy folytatod e vagy sem, mert hamarosan megkapod, hogy te milyen önző és gonosz ember vagy, hogy nem állsz készen 0-24ben úgy ugrálni, ahogy ő fütyül. Nálunk az öregek mind ezt csinálták, erőn felül megteremtett a család mindent, de semmi nem volt jó, minden szar, miért ezt hoztad, miért ekkor hoztad, ő már inkább mást kér... Stb stb Rokonodnál még nyelsz kettőt, mert tudod, hogy alapvetően nem ilyen csak a kor, meg a betegség teszi, de idegennek tuti nem tenném meg. Csak téged is lehúz lelkileg.
Jó nagy madár vagy paprikajancsi.
Na, estére hozzál nekem 2 rekesz sört, mert nincs kedvem nekem hazacipelni a boltból.
De behűtve hozzad!!!
Szépen ott hagyod a pi*ába, s letiltod mindenhol.
Szerinted miért nem néz felé egyik rokona sem?
(Bár egy felnőtt ember azért meg kellene oldja az életét egyedül, főleg olyan fene nagy élettapasztalattal, amivel az idősek villogni szoktak...)
A tapló viselkedésre a kor nem mentség. A betegség egy kicsit talán az, mert arról (talán) nem tehet, de még az se ok a folyamatos tűrésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!