A falun, családi házban lakó emberek mind aktívabbak, nyüzsgőbbek azoknál, akik panelban laknak, vagy csak a mi rokonságunkban van így?
Falusi rokonaink egész nap jönnek-mennek valahova, folyton van valami elintéznivalójuk valahol, valakiknél, vagy a kisboltban, vagy a szerelőhöz átmennek ezért-azért, átmennek segíteni valami munkákban, de hozzájuk is naponta kb. 3x megy át valaki, beugrik, mert arra járt, visszahozta a tepsit, eljött a papírokért, eljött megbeszélni a festést, meg mit tudom én, akkor még leülnek kávézni, mindenféle más emberekről beszélni, hogy kikkel mi van, stb. Mindenki össze-vissza rohangál, találkozik, folyton beszélnek valakikkel. (4 "családnyi" falusi rokonunk van, ezeket náluk figyeltem meg.)
Ellenben mi itt egy kisvárosban lakunk panelházban, nálunk semmi ilyesmi nincs, semmi jövés-menés, valahogy "elintéznivalónk" sincs annyi, mint nekik (mondjuk nekünk nincs autónk), nem veszünk ismerősöktől semmit, nincs "bizniszelés", nem ugrálunk át folyton a boltba, nem csengetünk fel ismerősökhöz a kaputelefonon, csak azért, mert épp ott vagyunk a házuk előtt, stb.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a mi személyiségbeli dolgainkból fakad, vagy ez tényleg valami falusi-városi ellentét?
Én városi vagyok és nekem is nagyon mozgalmas minden napom, csak máshogy, mint a te általad felsorolt falusi embereknek. Én munka után szinte minden nap edzeni megyek, bevásárolni, hétvégén étteremezünk párommal vagy barátokkal. Járunk koncertekre, előtte összegyűlünk valahol vagy valakinél alapozni.
Igaz, a szomszéd nem jár át, mert nincs különösebb kapcsolat köztünk, a baráti köröm meg bár szintén a városban lakik, de azért nem pár percre, szóval random nem ugranak fel. De ugyanúgy összejárunk mi is, csak megbeszéljük előtte.
Szerintem ez inkább korosztály és szocializáltság kérdése.
Vannak olyan emberek, akik rosszul érzik magukat a tétlenségben, ezért feladatokat "generálnak" maguknak, holott semmivel sem lesz konstruktívabb a napjuk.
Én panelben élek, de elég mozgalmasak a mindennapjaim. Munka után edzeni járok vagy bevásárolni vagy a postára, szinte rendszeresen 7-8-kor érek haza este.
Hétvégén mondjuk nyugisabb, de igyekszünk programokat szervezni ismerősökkel, elmenni kajálni, moziba vagy néha ilyenkor is elugrok edzeni vagy meglátogatom a vidéken élő szüleimet. Ott pl. kb egész nap otthon vagyok, mert mást nem tudok csinálni, max a kertbe megyek ki vagy nagymamámhoz.
Én a spontán programokra amúgy sem vágyom, szeretem beosztani a időmet és megtervezni a dolgaimat, mivel nincs sok szabadidőm.
Én magam például lassabb életet kedvelő vagyok, ha az irodában kell ülni 5 napot és onnan, illetve oda tömegközlekedni, akkor annyira elegem lesz az emberekből, hogy heti 1-2 találkozó bőven elegendő, sokszor még sok is.
Uszodába, bringázni, fotózni olykor elmegyek.
Amúgy otthon kreatív hobbizok illetve én felvállalom, hogy szeretek punnyadni is.
Postára évente egyszer járok örjöngeni, amiért elkavarták az ajánlott levelemet, a bevásárlás zömét online intézem.
Nem hinném, hogy korosztályfüggő lenne, ki mennyire pörgős és társaságkedvelő.
Ismerek a korosztályomból még nálam is lassabb életet élőt meg pörgő 50-eseket.
A városiak között is van pörgő, a falusiak között is otthonülő.
27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!