Vannak itt egyáltalán olyan fiatalok Magyarországon, akik itt terveznek maradni és nem nyugatra menni?
Én tervezek maradni. De nem akarok itthoni munkát végezni. Az a terv, hogy külföldre dolgozom és itthon költöm el és adózom le.
Ezt is csak azért, mert az emberek, akik számomra kedvesek, ide kötnek.
28F vagyok, maradok.
Ugyan beszélek társalgási szinten angolul, hollandul, és kb fél év alatt visszahozható ugyanerre a szintre a francia is, és éppenséggel a szakmámmal is lenne esélyem elhelyezkedni külföldön..
De nem bírnám, hogy ne tudjak tlaálkozni a haverjaimmal. Tény, hogy aki kiköltözik, az gyakran elég magányos mert baromi nehezen tud ismerkedni az ember, ha migrács, ráadásul pl a hollandok híresek arról, hogy kedvesek, korrektek, de tényleges barátságot nehéz velük kötni.
Most az egy plusz dolog, hogy látássérült vagoyk, ezért sokkal nehezebben viselem a környezetváltást, hisz ismernem kell a környező utcákat, a céljaimhoz vezető útvonalakat. De igazából ez egy belföldi költözésnél is probléma, szóval összességében ez nem akkora akadály. De a társaságra igényem van és azt nem pótolja egy felszínes chit-caht vagy egy online duma az otthoniakkal.
Szerencsére az itthoni fizum egész jó, építgetem a kis életem, deee pl a gyermekvállalás már nagyobb kérdés... Az a nagy büdös helyzet, hogy ugye ott a kérdés, hogy mégis milyen okatási rendszer fogja a gyerekemet befogadni? Mert a jelenlegi láthatóan nem lesz rá képes, vagy ha igen, érdemben oktatni már nem... Egyszerűbb, ha nem vállalok gyereket, vagy ha igen, akkor az ő érdekében mégiscsak külföldön, én meg majd megoldom valahogy. Ha ő ott nő fel, neki nem lesz gondja a barátkozással.
17es vagyok, hát ha a Mi Hazánk kerül hatalomra, akkor azt hiszem nem oskat gondolkodnánk, elkezdenénk csomagolni:D
Ezzel nem azt mondom, hogy a mostani kormány, vag ypláne a csodálatos ellenzéki csürhe jobb opció lenne, de a felhozatalból a MHM tűnik a legkárosabbnak.
Nyilván, ízlések és pofonok, mi igy, ti úgy, ezzel semmi gond nincs. Csak a maga módján mókás, hogy ti pont azért maradnátok ami miat tmi menekülnénk:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!