Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egyedül vagy többgenerációs...

Egyedül vagy többgenerációs családi házban éri meg jobban lakni?

Figyelt kérdés
2022. szept. 5. 01:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Egy porta, de mondjuk különbejárat.

Úgy már akár lehet maradni a szülőkkel is nem?"

Mi az hogy lehet maradni? Te tudod milyen a viszonyod a szüleiddel, nem? Ha jól kijössz velük akkor miért ne? Ha 5-ből 5 ember azt írja hogy költözz el, akkor el fogsz költözni különben pedig maradsz?

2022. szept. 6. 12:14
 12/14 anonim ***** válasza:

"Egy porta, de mondjuk különbejárat. Úgy már akár lehet maradni a szülőkkel is nem?"

Megint csak azt lehet mondani, hogy ez helyzetfüggő. Ha jó a viszonyod a családoddal, akkor szerintem kifogástalan lehetőség arra, hogy alapot teremts magadnak. Ha toxikus a viszony, akkor pedig megérheti az anyagi veszteség a mentális jóllétet.

2022. szept. 6. 15:27
 13/14 anonim ***** válasza:

"Egy porta, de mondjuk különbejárat.

Úgy már akár lehet maradni a szülőkkel is nem?"

Biztos másokkal kell igazoltatni, hogy életképtelen vagy elköltözni? :) :) :)

2022. szept. 7. 08:51
 14/14 anonim ***** válasza:

"Biztos másokkal kell igazoltatni, hogy életképtelen vagy elköltözni?"

Nem tudom, miért kell azonnal a bullyingra rámenni. Teljesen valós dilemma, hogy az anyagilag sokkal jövedelmezőbb, de kockázatos szülői házra építést válaszd, vagy pedig a kézenfekvő, de rohadt drága különélést. Ettől nem lesz valaki életképtelen.

Nekem van nem egy ismerősöm, akik még házason, sőt: akár családdal is éltek a szülői házban. Volt, ahol ez nagyon toxikus hatású volt, és tiszta stressz volt az életük, míg el nem költöztek, meg volt olyan is, ahol még 2 gyerek mellett is jól megfértek a szülőkkel. Nincs recept.

Amit talán nem szívesen vállalnék, hogy így építkezzek, azaz a szülői ház többgenerációs átalakítására költsek. Szerintem az a rossz kompromisszum: azt gondolnánk, hogy kevesebb pénz, és mégis megvan a magánéletem, gyakorlatilag inkább pénzbe is kerül és mégis otthon lakom. Ez az én véleményem.

2022. szept. 7. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!