Egyedül vagy többgenerációs családi házban éri meg jobban lakni?
"Egy porta, de mondjuk különbejárat.
Úgy már akár lehet maradni a szülőkkel is nem?"
Mi az hogy lehet maradni? Te tudod milyen a viszonyod a szüleiddel, nem? Ha jól kijössz velük akkor miért ne? Ha 5-ből 5 ember azt írja hogy költözz el, akkor el fogsz költözni különben pedig maradsz?
"Egy porta, de mondjuk különbejárat. Úgy már akár lehet maradni a szülőkkel is nem?"
Megint csak azt lehet mondani, hogy ez helyzetfüggő. Ha jó a viszonyod a családoddal, akkor szerintem kifogástalan lehetőség arra, hogy alapot teremts magadnak. Ha toxikus a viszony, akkor pedig megérheti az anyagi veszteség a mentális jóllétet.
"Egy porta, de mondjuk különbejárat.
Úgy már akár lehet maradni a szülőkkel is nem?"
Biztos másokkal kell igazoltatni, hogy életképtelen vagy elköltözni? :) :) :)
"Biztos másokkal kell igazoltatni, hogy életképtelen vagy elköltözni?"
Nem tudom, miért kell azonnal a bullyingra rámenni. Teljesen valós dilemma, hogy az anyagilag sokkal jövedelmezőbb, de kockázatos szülői házra építést válaszd, vagy pedig a kézenfekvő, de rohadt drága különélést. Ettől nem lesz valaki életképtelen.
Nekem van nem egy ismerősöm, akik még házason, sőt: akár családdal is éltek a szülői házban. Volt, ahol ez nagyon toxikus hatású volt, és tiszta stressz volt az életük, míg el nem költöztek, meg volt olyan is, ahol még 2 gyerek mellett is jól megfértek a szülőkkel. Nincs recept.
Amit talán nem szívesen vállalnék, hogy így építkezzek, azaz a szülői ház többgenerációs átalakítására költsek. Szerintem az a rossz kompromisszum: azt gondolnánk, hogy kevesebb pénz, és mégis megvan a magánéletem, gyakorlatilag inkább pénzbe is kerül és mégis otthon lakom. Ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!