Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidéken sokkal jellemzőbb az,...

Vidéken sokkal jellemzőbb az, hogy a szülők támogatják a gyereküket, mint Budapesten?

Figyelt kérdés

Pesten a gyerek már minél hamarabb el akar költözni albérletbe. Itt vidéken meg teljesen normális az, hogy valaki mamahotelben lakik.. Pesten ez gáznak számítana. Én több 30 körüli embert ismerek, akik még mindig szülőkkel élnek. Senki nem szólja meg őket. Pedig a srácnak már annyi pénze van, mint a fene, vállalkozása van, Mercedessel jár, de mégis mamahotelban él.

Ráadásul olyan is van, akik már összeházasodtak és a szülői házba költöztek. Emeletes családi ház, a szülők laknak alul, ők meg felül. Más az egész mentalitás.

Meg itt pl az is tök normális, hogy a szülő vesz a gyerekének egy autót. Mifelénk minden 20 éves gyerek saját kocsival, általában valami Volkswagen Golffal vagy hasonlóval jár. A pestiek meg utaznak a metrón. Meg hiába is keresnek ott többet, ha elverik a pénzük lakbérre meg szórakozásra.

2022. szept. 2. 01:04
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
93%

Igen, 2-3 szintes kertesházat jó lesz majd télen kifűteni.

Majd lehet feltenni a számlákát facebookra, hogy nekünk több százezres gázszámlára is telik.

2022. szept. 3. 07:48
 22/39 A kérdező kommentje:
Mi urizálni akarunk, nem a bérházban rohadni. El nem tudnám kèpzelni az életem egy panelban, kb mint egy börtön.
2022. szept. 3. 12:47
 23/39 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon szépen sikerült kérdésbe burkolnod a mocskolódásodat. Legyél vidéken boldog de ne itt köpködj azokra, akiknek nem telik akkora házra mint neked :D. Te tényleg igazi paraszt vagy.
2022. szept. 3. 13:27
 24/39 A kérdező kommentje:
Inkább vagyok vidéki paraszt, mint hogy lakásban lakjak
2022. szept. 3. 13:43
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk Bp-en sem csak bérházak meg panelok vannak. A külső kerületek tele vannak kertesházas részekkel.
2022. szept. 3. 14:38
 26/39 A kérdező kommentje:
Az a vicc, hogy olyanok cikiznek, hogy mamahoteles vagyok, akiknek még autójuk sincs. Nekem meg prémium kocsim van. Úgy gondolom, hogy én előbbre tartok azoknál, mint akik a fizetik a 150 ezres albérletet, csak hogy elmondhassák hogy már nem laknak a szülőkkel. De haszon nincs az albérletben lakásból.
2022. szept. 3. 21:31
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy tisztázzuk. Az ingatlan ára folyamatosan csak felfelé megy jó helyen, és még keresel is rajta ha nem ott laksz, ha pedig igen, akkor spórolsz vele.

Egy autó ára amint kigurultál a szalonból, kb kétharmadára zuhan, és onnan csak lefelé megy. Folyamatos fenntartást igényel akkor is ha nem használod. Stb.

Az autó a lehető legrosszabb befektetés. Más kérdés, hogy vidéken szükség van rá, mert rossz az infrastruktúra. Pesten kiváló az infrastruktúra, ezért nem kell autó.

2022. szept. 3. 23:03
 28/39 A kérdező kommentje:

Valaki elmegy albérletbe. Keres mondjuk 300 ezret, abból 100-150-et elkölt lakbérre. Ez kukába kidobott pénz.

Én legalább a saját kocsimra költöm, ami az enyém.

Amúgy meg ha valaki elmegy albérletbe, az soha az életben nem fog lakást venni.

De ha mamahotelozol kb 30 éves korodig, akkor összegyűjthetsz annyi megtakarítást, hogy beruházz egy saját házra. És akkor nem leszel többé kiszolgáltatva senkinek.

2022. szept. 3. 23:31
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Kocsira költeni is kidobott pénz,mert hasznot nem termel.
2022. szept. 4. 09:25
 30/39 A kérdező kommentje:
A kocsi erőfitogtatásra is kell.
2022. szept. 4. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!