A túlsúlyos nőkre miért jellemzőbb a szőrszálhasogatás, kötekedés, mint a vékonyabbakra?
Természetesen nem akarok általánosítani, mert nem minden kövérebb női ismerősöm volt ilyen, de akkor is arányaiban jóval több köztük az ilyen, legalábbis ez a tapasztalatom.
Sorolhatnám órákig a bunkóbb kövér eladókat, ügyfeleket, de ezzel nem untatnék senkit.
Viszont most irodában dolgozom, és az elvileg tanult, értelmes, túlsúlyos kolléganőm is pont ilyen. 30-40 kg felesleg van rajta. Tudtommal kb. 20 éves korátol ilyen.
Teljesen lényegtelen dolgokba köt bele, sokszor főnök szól már, hogy „ezen felesleges rugózni, tökmindegy”.
Nem csak velem ilyen, mindenkit kritizál, különösen a vékonyabb, jó alakú nőket. De rádiós hírolvasótól kezdve az ügyfelekig mindenkiben talál valami hibát.
Fiatalabb, szálkásan izmos férfi vagy, néha tanácsat kér edzés, táplálkozás témában, de a jellemzőbb inkább, hogy okoskodik, kötekedik.
Különösebben nem érint, mert nem felettesem, így sokszor csak hümmögök, és oda se figyelek, de tényleg érdekelne a jelenség oka.
Arra is gondoltam, hogy egyszerűen saját magával van baja, és ahelyett hogy elkezdene valami normális diétát, a környezetén vezeti le a feszültséget (sokat eszik, és gyakorlatilag csak finomított szénhidrátot visz be, és nem mozog semmit)
Én akkor is hárpia vagyok, ha vékony vagyok és akkor is, ha dagadt sajnos. Talán azért lehetek a szokásosnál is bunkóbb dagadtan, hogy azt a benyomást keltsem magamnak-másoknak, hogy én döntöttem úgy, hogy elutasító vagyok, a viselkedésem miatt utasítanak el és nem azért nem kellek, mert dagadt vagyok. Pedig de.
Egyszer olvastam egy írást, hogyan tartsd magadtól távol a férfiakat témában. Az első mondat: hízz meg.
Rájöttem mekkora igazságtartalma van ennek és egy nagyon megrázó aspektusa is: ugyanaz az EMBER nem kell, ha duci, akkor kell, ha vékony. Akkor van odaadás, ráfigyelés, segítőkészség, baráti légkör. Nesze neked emberi értékek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!