Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A túlsúlyos nőkre miért...

A túlsúlyos nőkre miért jellemzőbb a szőrszálhasogatás, kötekedés, mint a vékonyabbakra?

Figyelt kérdés

Természetesen nem akarok általánosítani, mert nem minden kövérebb női ismerősöm volt ilyen, de akkor is arányaiban jóval több köztük az ilyen, legalábbis ez a tapasztalatom.

Sorolhatnám órákig a bunkóbb kövér eladókat, ügyfeleket, de ezzel nem untatnék senkit.

Viszont most irodában dolgozom, és az elvileg tanult, értelmes, túlsúlyos kolléganőm is pont ilyen. 30-40 kg felesleg van rajta. Tudtommal kb. 20 éves korátol ilyen.

Teljesen lényegtelen dolgokba köt bele, sokszor főnök szól már, hogy „ezen felesleges rugózni, tökmindegy”.

Nem csak velem ilyen, mindenkit kritizál, különösen a vékonyabb, jó alakú nőket. De rádiós hírolvasótól kezdve az ügyfelekig mindenkiben talál valami hibát.

Fiatalabb, szálkásan izmos férfi vagy, néha tanácsat kér edzés, táplálkozás témában, de a jellemzőbb inkább, hogy okoskodik, kötekedik.

Különösebben nem érint, mert nem felettesem, így sokszor csak hümmögök, és oda se figyelek, de tényleg érdekelne a jelenség oka.

Arra is gondoltam, hogy egyszerűen saját magával van baja, és ahelyett hogy elkezdene valami normális diétát, a környezetén vezeti le a feszültséget (sokat eszik, és gyakorlatilag csak finomított szénhidrátot visz be, és nem mozog semmit)

2021. dec. 9. 06:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
64%
*családon belüli erőszak…
2021. dec. 9. 11:08
 22/36 anonim ***** válasza:
0%

Csak mert nekik beszólogatnak, attól még nem kell nekik is ezt csinálni. Nekem is beszólnak, mégsem szólok sosem vissza, mert annál többre tartom magam, minthogy büdös parasztként viselkedjek.

2021. dec. 9. 11:20
 23/36 anonim ***** válasza:
58%

Jókat rötyögök, miket írtok 😂😂😂

Kevésbé vicces téma : jó pár évvel ezelőtt egy kövér nő nagyon bunkón viselkedett velem a munkahelyemen. Ha ilyen egyszerű tekintetű lennék, gondolhatnám, hogy frusztrált vokt, mert én anno csinosabb voltam. Pár hónap múlva meghalt. Már akkor halálos beteg volt. Nyilván nem minden kövér küzd halálos betegséggel, aki bunkón viselkedik, de más is lehet a háttérben, mint a kövérség miatti frusztráció.

2021. dec. 9. 11:25
 24/36 anonim ***** válasza:
40%

Jójó felfogtuk, hogy te iszonyatosan csinos vagy és vékony és minden pasi téged akar, csak kussolj már :D

Tudom most erre azt fogod írni hogy tipikus kövér vagyok én is :DD

2021. dec. 9. 11:50
 25/36 anonim ***** válasza:
68%

23:

Nyilván nem kellene. Csak nem értem, mi ezen a meglepő, hogy ha agresszívan közelítenek valaki felé, így fog viszont reagálni. Feltehetően évek agressziója, meg ezer és ezer komment megelőz egy ilyen kiborulást.

2021. dec. 9. 11:59
 26/36 anonim ***** válasza:
28%

De ki sértegeti a dagadtakat? Szerintem manapság senki nem mer beszólni nekik ez a body positivity mozgalom miatt, sőt csak annyit mondanak, hogy “jaj dehogy szívem, így is nagyon csinos vagyok, nyugodtan edd meg azt a második pizzát is, akinek meg nem vagy így jó, az kapja be”. Kb ez manapság a hozzáállás a témához, ellenben a vékonyakat mondom, szapulják, hogy “jaj de csontos vagy” stb.

2021. dec. 9. 12:20
 27/36 anonim ***** válasza:
0%
25, te elolvastad, amit írtam? Értelmezni sikerült? Nem úgy tűnik. (24)
2021. dec. 9. 12:44
 28/36 anonim ***** válasza:
64%

Lehet, hogy nyugaton így van, de Magyarországon (többek között) ez még mindig nem ért meg a lelkekben. Ha túlsúlyos vagy, már alsó tagozatban kiközösít maga közül a többi gyerek, nem mellesleg sok esetben tanárok is csatlakoznak ehhez a bullyinghoz.

Tinikorban és fiatal felnőttként ez még markánsabb, amikor a férfiak is rátesznek erre. Sokaknak nem elég kifejezni, hogy a preferenciáik nem egyeznek a te külsőddel, hanem szana-széjjel szapulnak, hogy te nőként vágóhídra való vagy, mert van rajtad 10 kiló plusz. És ezt tudod, kik sütik el gyakran? A nálad sokkal kövérebb, puhos férfiak, nem az évek óta gyúrós-kondizós izomkolosszusok.

Én nem vagyok kifejezetten kövér, viszont gyakran mozog a súlyom lelkiállapotomtól függően -10/+10 kiló között és a bőrömön tapasztalom, mekkora az átmenet emberség tekintetében a többi emberben, mikor hány kilósan látnak. Aztán én még nem is szólok nekik vissza, hanem csendben meghallgatom őket. :D De nagyon nyomasztó látni, amikor olyan valaki próbálkozna nálam 58 kilósan, aki mindenféle sz.rnak elhordott, amikor 70 voltam. Ennyi emberség szorul - elméleti síkon - kulturált emberekbe...

A "body positivity" pedig egy ellenreakció arra, amikor a heroin sikk volt a divat és mindenkit le kövér disznóztak, aki nem volt anorexiás. Ez vagy 20 évig biztosan narratíva volt, de azt nem tartod károsnak, csak hogy 4-5 éve bejött a köztudatba az, hogy a "nagy mell, nagy bulkesz" is tud szép lenni? :DD Pedig a Bódy positivity-re már most is jönnek ellenvélemények és kritikák arra vonatkozóan, hogy káros. Amúgy baromi idegesítő az, amivé vált az a mozgalom, Lee az alapja mégiscsak emberséges, nem? Hogy ha zavarja a szemedet valakinek a túlsúlya, akkor legalább ne alázd meg. Vagy hogy az emberi értékei alapján ítélj meg valakit, ne úgy, hogy "az a kövér sz.ka", vagy hasonlók.

2021. dec. 9. 12:45
 29/36 anonim ***** válasza:
33%

"te elolvastad, amit írtam? Értelmezni sikerült? Nem úgy tűnik"

El, és a többi hozzászólásodat is. Ezek alapján mondtam, hogy felfogtuk, hogy te milyen tökéletes vagy, nem muszáj többször leírnod :)

2021. dec. 9. 12:49
 30/36 A kérdező kommentje:

12:

na, akkor te is megerősíted. kiegyensúlyozott kövér nővel még nem találkoztam. amennyi energiát ölnek a kifogáskeresésbe, kötekedésbe, már le is fogyhatnának.

végül is azt sem csodálom, hogy ez egy ennyire érzékeny téma, hiszen a magyarok többsége nem túl esztétikus látvány. vagy dagadtak, vagy semmi alakjuk stb. ezekkel nekem nem is lenne bajom, ha nem másokon vezetnék le a feszültséget.

egyszerűbb is vicceskedni a válaszolóknak (hiszen nagy eséllyel ők sem túl sportosak), mint komolyan venni a témát, és esetleg elgondolkodni.

mindenesetre nagyon tanulságosak a válaszok, nem egy válaszoló konkrétan orvosi eset, de hát egyszerűbb kifordítani a válaszodat, meg szmájlizni, mint egy 13 éves.

frusztrált átlag proletárok ezek, és van egy olyan érzésem, egyikük sem éppen kisportolt. de hát ebben sincs semmi meglepő, a magyarok világbajnok kötekedésben és szájalásban,na meg elhízásban is profik, csak vhogy a gyakorlatban a többsége nem nagyon tud semmit villantani.

2021. dec. 9. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!