Felső szomszéd kis gyereke folyamat dörömböl, eldob dolgokat, reggel 6 órától minden nap, szóltam nekik de kb kiröhögtek és azóta néha hallom, hogy még hergelik is a gyereket, hogy zörögjön, van ez ellen valami amit tenni lehet?
Tényleg nem szoktam semmiért szólni, 8 éve lakok itt és egy szomszédhoz nem csöngettem még át pedig laktak felettem is előttük bulizós diákok de még az is jobb volt heti 1-2 alkalommal hallgatni mint minden nap ezt hallgatni..
Már annyira felhúzott, hogy nem tudom kialudni magam hosszú időn át még hétvégén se, hogy mikor összefutottam velük megkértem, hogy kicsit próbálják már ezt ne így csinálni mert nagyon hangos és bosszantó főleg reggel amikor aludna az ember , és kb. megvonta a vállát, hogy ez van a gyerek szereti ezt csinálni és ha nem tetszik valami el lehet költözni. Mondta ezt úgy, hogy ő albérlő én meg a saját lakásomba élek, ez igazából már részletkérdés de akkor is "vicces".
Nos azóta nem , hogy javult hanem rosszabbodott a helyzet, olyan mintha élveznék, hogy ezzel bosszantanak engem..
Lehet ezzel valamit kezdeni? Gondolom itt a csendháborítás nehezen megállapítható meg mivel gyerek csinálja ott van nekik ez a kártya amit előhúznak meg, hogy én vagyok a szemét.. tudom tudom költözzek el, de nem igazán opció jelenleg. Ha albérlet lenne keresnék másikat, de így most nem tudok belevágni egy ilyen költözésbe, ráadásul szépen felújítottam mindent az évek során nem is akarnék elmenni innen.
A főbérlőjük elérhetetlen mivel Amerikában él és tojik az egészbe , egyszer a korábbi bulizós társaság miatt egy mellettük lévő szomszéd próbálta elérni bárhogy de eredmény nélkül. Most ez a dübörgés meg nyilván már csak engem alsó szomszédként zavar, tehát egyeüdl vagyok a problémával..
Hát akkor csodálatos ez az ország.
Felhúzzák a kispórolt szarokat, majd még utána ők nem tehetnek semmit.
Itt tényleg nehéz nem tönkremenni így vagy úgy.
Hát mentálisan szerintem így vagy úgy, mindannyian tönkrementünk már. Én azt gondolom, hogy ez a nép menthetetlen. De nem ez a jó kérdés, hogy kifejtsem alatta a véleményem.
Amúgy én is azon az elven mozgok, hogy legyünk tekintettel egymásra, és nézzük el, amit el lehet nézni. De mikor nem tudsz nyugodtan pihenni otthon (meg nem mindenki 8-4-ig dolgozik, éjszakás műszak is van), vagy csak simán nem tudsz létezni, mert otthon, ami a biztonság szigete kellene legyen, 24 órából 18-ban felbassza az agyad a zaj, akkor szerintem igen is lépni kell, és úgy kell lépni, hogy a legnyomorultabb suttyó is értsen belőle, de téged ne vegyenek elő.
Engem az is kiakaszt, hogy egy lakásban mit lehet annyit zajongani. Nekünk is van szomszéd ahonnét állandóan hupogás meg zaj jön, de nem tudom elképzelni.
Mi lószart nem zajongunk, nem csapkodunk semmit, normálisan tv zünk és normálisan beszélgetünk, és pláne normálisan közlekedünk nem mint a 300 kilósok.
De vannak akiknek sajnos lételemük a zajongás képtelenek csendben lenni még ott is ahol nem is kéne vagy lehet zajongani.
Ajtót is úgy kell csapkodni, mintha ragadna és csak beb@szva maradna becsukva.
Szerintem ilyen emberektől csak egy fullosan szigetelt lakás lehet menedék, de még az is kérdéses.
A lehúzás részéhez még annyit hozzátennék, hogy az állam, akinek elvileg a kötelessége lenne az állampolgári jogok biztosítása és védelme mint pl az egészséges és nyugodt élethez való jog, még durván sápot is húz ezekből a dolgokból adó formájában, ha valaki végül már nem bírja tovább a szomszédot és elköltözik. Ha vételtől számított 5 éven belül történik ez, szinte biztos hogy csomó illetéket kell majd fizessen az eladás után, mivel jóval többért fogja eladni mint amennyibe annó került, köszönhetően az ingatlanár buboréknak amit nemmellesleg szintén a kormány fújt fel. És ugyanezen okból amit venni fogsz az se lesz olcsóbb, viszont a sajátod után fizethetsz még csomó "vagyonosodási" illetéket is...
Szóval általában amit máshol sokan bemondanak olcsó jótanácsként a "költözz el", attól óva szoktam inteni az embereket, többnyire ezért is. Ráadásként semmi garancia nincs rá hogy a következő lakás kapcsán nem történik meg ugyanez, vagy rosszabb.
Szóval szép, nem szép dolog, de én is a retorziókban hiszek. Még a legprimitívebb szomszédok is a legtöbb esetben ránevelhetőek a nagyjából normálisnak tűnő, csendesebb életvitelre, ha megtapasztalják hogy súlya van annak amit művelnek. Szóval +1 szavazat a viszontzajongásra, és kitartás, ha következetesen csinálod onnét nagy eséllyel újra fogják ők is gondolni a zajongást végül.
Talán lenne megoldás, a játszószőnyeg.
Ha a szomszédod nem egy G lenne, akkor magától venne egy ilyet a gyerek alá. Tompít a zajokon és legalább nem fázna fel télen. Nyomtasd ki és dobd be a postaládájukba, hátha meggondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!