Mièrt van felháborodva azèrt mert nem vagyok hajlandó magázni?
Figyelt kérdés
A szomszèdunk aki olyan 70-80 körüli öregasszony haragszik rám mert állítólag az engedèlye nèlkül tegezem. Holott ő is tegez engem. Èn 30 èves vagyok, úgy èrzem hogy ha ő megteheti hogy kèrdès nèlkül letegez akkor èn is megtehetem. Kèpes volt mèg a szüleimnek is panaszkodni hogy milyen szemtelen ès tiszteletlen vagyok vele. Eddig soha senkivel sem volt ilyen gondom, bárki aki letegez visszategezem ès soha senki nem szólt egy szót sem, mèg más korukbeli szemèly sem.2022. aug. 9. 16:45
11/21 anonim válasza:
Hála az égnek, de az elmúlt pár évben senkivel sem kellett magázva beszélnem. Borzasztó béna találmány szerintem.
Meg ez az "Igen, ...néni; úgy van ...néni; ez van sajnos ...néni"
Hogy lehet így normálisan beszélni?
Ez engem mindíg kizökkent a mondanivalómból.
12/21 anonim válasza:
Nekem sosem jelentett gondot. Középkorú vagyok. Mikor fiatalon egy tarsashazba költöztünk, sok idős néni lakott ott. Nekem teljesen természetes volt, hogy magazom őket. Mondjuk szerettem velük beszélgetni is. Most, hogy én vagyok középkorú, hát a fiatalokat én is letegezem. Aztán ha O tegez úgy is jó,ha magaz az is. Mondjuk egy 70, 80 éves nénit alapból magaznek. Ez egy szokás, nem értem miért esik nehezedre.
13/21 anonim válasza:
Letegezném és kész.
Azzal, hogyha ő kérés nélkül letegez, egyszersmind engedélyt ad, hogy én is így tegyek.
14/21 anonim válasza:
Akkor hajrá!
Tegezzetek 30-50 éves fejjel 80 éves embereket, mert ők letegeztek benneteket!
15/21 A kérdező kommentje:
#14 Mièrt is ne tennènk? Ő hatalmaz fel rá.
2022. aug. 14. 12:44
16/21 anonim válasza:
Figyelj. 20 éves kor körül 40-es,50-es,60 körüli embereket simán letegezhetsz. Viszont a 70, 80, ők már IDŐS emberek. Nem illik. Ennyi.
17/21 anonim válasza:
Én 28 vagyok. Aki velem kb egykorú és tegezéssel indít akkor én is tegezem. Ha én szólítom meg elöször akkor magázom. Időseket soha nem tegeznék le, max ha ő mondja hogy tegeződjünk.
18/21 Senior Séf válasza:
Sajnos felnőtt egy nemzedék a számítógép mellett. A neten mindenki tegez mindenkit, és ezt kivetítik a való életre is.
19/21 anonim válasza:
Az időseknél pont azt szeretem, hogy magáznak még akár egy gimnazistát is. Ennek megvan a szépségbe. Sokkal jobban, mint mikor a siheder tizenéves eladó élből "lesziáz" felnőttként. Nem a haverja vagyok, és ő se nekem.
20/21 Senior Séf válasza:
Mellesleg kb 30 éve vezették be a kórházaknál a kapuőrséget. Nyikhaj huszonéves legények saját fontosságuk tudatában leüvöltötték a hetvenéves, bottal botorkáló nénikék fejét, miközben a kopasz, kigyúrt dakoták simán jöttek-mentek, senki sem merte szóvá tenni. Csak én látom az analógiát?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!