Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy bár auguszt...

Miért van az, hogy bár augusztus 20-án rengetegen nem akarnak tűzijátékot, mert dedósnak és pénzkidobásnak tartják - december 31-én rengetegen azon vannak felháborodva, hogy szilveszter este miért van olyan aki nem akar tűzijátékot?

Figyelt kérdés
Minden évben ugyanaz a műsor. Nyáron azzal van tele a Facebook, hogy ne legyen tűzijáték és különben is csak a dedósok élvezik, majd eljön a tél és az emberek őrjöngenek, hogy a tűzijáték jó dolog, hadd élvezzék az emberek legalább szilveszter este, meg hát egy estét ki lehet bírni, nem aludni kell szilveszter este, hanem szórakozni és akinek a kutyáját ez zavarja, az nem jó kutyagazda és csak senkit se akadályozzanak a tűzijátékozásban. Mi a különbség, hogy nyáron ennyien utálják, télen ennyire imádják a tűzijátékot?
2022. júl. 26. 08:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván nem ugyanazokról az emberekről van szó.
2022. júl. 26. 08:58
 2/20 anonim ***** válasza:
57%

Nagyon sokan a szilveszteri tüzijátékot és durrogtatást sem szeretik, ez egy véget nem érő vita főleg a kutyások részéről.

Én pl 3 éve élek Budapesten, és egy tüzijátékon se voltam, mert egyszerűen nem érdekel.

Ilyen is van :)

2022. júl. 26. 09:02
 3/20 anonim ***** válasza:
58%
Én nyáron is és télen is utálom.
2022. júl. 26. 09:02
 4/20 anonim ***** válasza:
42%
Én szeretem a tűzijátékokat, hozzá tartozik az ünnephez, nyáron és télen is. Szilveszterkor mi is szoktunk fellőni pár kisebb tűzijátékot. A kutyásokkal nem foglalkozom, ők vállalták, oldják meg, egy-egy alkalmat kell kibírni, nekem meg minden nap kerülgetnem kell a kutyaszart, nehogy belelépjek (gyerekekről nem is beszélve). Közel sem egy kategória.
2022. júl. 26. 09:13
 5/20 anonim ***** válasza:
76%

Szilveszterkor mindenki a saját pénzét költi rá. Aug 20.-án meg az adónkból fizetik.. meg hitelből, amikor amúgy is összeomlás szélén áll az ország.

A kettő nagyon nem mindegy.

2022. júl. 26. 09:52
 6/20 A kérdező kommentje:
Ötösnek köszönöm, hogy a kérdésre válaszolt! Ment a zöld.
2022. júl. 26. 10:09
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

Miért, szilveszterkor nem ugyanúgy az adónkból fog menni?

2022. júl. 26. 10:15
 8/20 anonim ***** válasza:
21%
#7 nem, mivel a szilveszteri tűzijátékot nem központilag az állam fizeti, magánszemélyek vásárolják meg a rakétákat.
2022. júl. 26. 10:40
 9/20 anonim ***** válasza:
87%

8, de vannak központi tűzijátékok is, az csak egy plusz, hogy magad is vehetsz szilveszterre. Az úgyanúgy a "mi adónkból" megy.

Azt a különbség, hogy a sajátot bárhol fellőheted, nem csak egy helyen van a központi tűzijáték, ezért nyivákolnak a kutyások.

2022. júl. 26. 10:44
 10/20 anonim ***** válasza:
71%

Hát, le leszek pontozva, de én szeretem a tűzijátékot, úgyhogy én fogok is menni. Sőt aznap koncert is lesz, jön a kedvenc előadóm, úgyhogy oda is fogok menni. Csak az államalapítást ünnepeljük, az megérdemel évente egy napot.

Nem érdekel ki mit gondol. Kutyám is van három, de őket elszeparàlom egy biztonságos helyre, meg nyugtatjuk majd őket, bár nem félnek a tűzijàtéktól. Olyan helyen lakunk, ahol 24 órában zaj van, szóval nekik nem újdonság a tűzijáték sem. A biztonság kedvéért fogom őket csak hátra vinni a kertbe, de ott leszek én is.

2022. júl. 26. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!