Külföldön lakó átlagkeresetüek, ti az ottani fizetésből hogy gazdálkodjátok ki a világpiaci áras rezsit és üzemanyagárakat?
Nem provokáció, komolyan érdekel a dolog főleg hogy itt is ez lesz és légyszives az válaszoljon aki valóban külföldön él, ottani átlagbérből él meg.
Komolyan érdekel hogy mondjuk egy osztrák 1.200-1.500 eurós fizetésből mennyivel könnyebb, könnyebb-e mint egy magyar 200-250 nettóból.
9
Mi számodra a különbség a munkahelyi szállás és a normális lakás között? Én mérnökként vagyok kinn, kaptam szállást a munka mellé, mint mondtam (Németország). Nem egy ágyat, szállást, egy komplett, viszonylag modern apartmant.
12
Én nem lakok másokkal együtt. Mint mondtam, külön apartman.
A másik szemponttal nem tudok mit kezdeni, nem élnek vissza vele egyébként, ha közel laksz.
Szerintem megéri, de ez számától, cégtől és juttatási csomagtól is függ.
Nem a saját nevemben írok, hanem nővéremében. Ő az Egyesült Királyságban lakik, napi kapcsolatban vagyunk.
Nagyon spórolós ember, egy darabig csak azért élt lakótársakkal - habár megengedhettek volna maguknak egy külön kis garzont a párjával - mert spórolni kell. Szerencsére talált hasonszőrű lakótársakat, ők is ilyen zsidó mentalitásúak, 17 fpkra fűtött lakás, meg pléd kombóval léteznek. Cserébe viszont mind vegán, mindenmentes étrendet követnek, ami olcsóbb, még forintban is, mint itthon a normál étrend, otthon főzés esetén (ezt a saját szememmel láttam, mikor látogatóban voltam, teljeskiőrlésű durumtészta -.99 font, itthon meg 500 forint volt, mikor 340-ért váltották a fontot... azóta azt hinnéd, hogy ez arányosan változott, de nem, nálunk sokkal durvábban elszálltak az élelmiszerárak).
Nagyjából annyit érez meg az egészből, hogy most már nem 800 fontot takarít meg havonta, csak 750-et. Ha nem lenne ennyire spur, simán lenne még 750 fontja, amit elkölthet magára. Nagyon nem azon gondolkoznak, hogy hogy rezsi, telefonszámla, vagy kaja, mint mi itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!