Galambtartó szomszédja volt panelban/társasházban valakinek?
Volt már galambtartó szomszédod panelban, társasházban? Ha valamiért kárt okozott neked ezzel, hogy oldottad meg a problémát?
Sajnos nálam az van, hogy a felettem lakó galambot tart és az erkélyéről a galambürülék ide potyog, legalábbis részben. Még eddig nem szóltam. Én persze feltakarítom a saját erkélyem, nyilván nem hagyom úgy. Amikor takarítom és összeseprem vagy valahogy a korlátról letakarítom, akkor néha az alattam lévő erkélyére hullik. Nyilván nem szándékos. Ő már szólt nekem, kérdezte mi folyik nálam mert valami hullik, elmondtam neki mi a helyzet. A feltakarítás is persze idő és energia, kicsit túlzás, hogy a szomszéd piszkát nekem kell mert ide hullik.
Felháborítónak tartom, hogy valaki nincs tekintettel másokra és ráadásul úgy, hogy a házban laknak mások is rajta kívül. Tudomásul kellene vennie, hogy nem kertes ház.
Az nem lenne baj ha valaki galambot tart ha azt kertes ház udvarán tenné és nem panelban.
Így az alatta levő(k) nem is tudja (tudják) használni az erkélyt semmire mert így kiülni ki akarna, a mosott ruhát ki merné kitenni száradni, növények nálam pont nincsenek de ha lenne, akkor legyen galambürülékes a szomszéd miatt?
A galamb fészke az erkélynek olyan részén van, úgy van elhelyezve, hogy ott van a rés ahol lehullhat a piszok, a fészek is látszik.
Szerintem a beüvegezés sem oldaná meg a helyzetet mert nem onnan oldalról-elölről hullik a galambpiszok hanem belül. De még ez is olyan dolog, hogy még ha meg is oldaná valamilyen átalakítás a problémát, akkor miatta adjak ki ilyenekre pénzt? Mindenesetre tényleg nem oldaná meg mert nem olyan helyen hullik.
Szerintetek jogos ezért szólni neki valamilyen formában?
Elméletileg albérlőkről van szó de az lényegtelen, mert hallottam már, hogy olyan a főbérlőjük, hogy nem érdekli semmi és korábban is szóltak neki valamilyen ügyben és az sem érdekelte. Nem is itt lakik hanem elég messze.
Tudom nem ez volt a kérdés. De szerintem nem tartja a galambokat a szomszédod,csak eteti,azért a kettő nem ugyanaz,így egyszerűbben meg lehetne tőlük szabadulni.
Nekem vannak (sajnos így alakult) panelban galambjaim(1 pár),de csakis lakáson belül. Örülnék,ha az egészséges kijárós lenne,de a szomszédokra tekintettel ezt sajnos nem engedhetem meg neki,hogy kijárjon.
Mindenképpen szólj a szomszédodnak mert az utcai galambok ürüléke borzasztóan egészségtelen,teli van parazitákkal és veszélyes(egyébként az egészséges galambürülék nem büdös és könnyen feltakarítható). Esetleg csinálj képeket és menjetek fel az alattatok lévő szomszéddal(ha van).
Sok sikert! Sajnálom,hogy az emberek többségenek ilyen tapasztalata van a galambokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!