Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szomszéd nem bírja azt, ha...

Szomszéd nem bírja azt, ha zongorázok, de nekem most lesz felvételim?

Figyelt kérdés
Mi a teendő? Naponta lejön, hogy nem szeretné újra meg újra ugyanazt a dallamot hallgatni, de nekem meg tökéletesre kell megtanulnom a darabjaimat. Azt mondta, hogy azonnal szigeteltessük a mi lakásunkat, vagy szerezzünk be egy elektromos zongorát. (Az árak kb 200-300 ezernél kezdődnek, ha olyat akarok venni, amin lehet is gyakorolni)
2022. jún. 8. 21:10
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
80%
Vegyél olyan szintetizátort, aminek van fülhallgatóhoz bemenetele, így a jövőben is mármikor játszhatsz és csak te hallod. Azt is fel lehet állítani, mint a normál zongorát.
2022. jún. 8. 21:15
 2/25 anonim ***** válasza:
82%
Tudtommal amúgy részletfizetésre is lehet venni, nem kell ott 200-300 ezret leoerkálni és megéri, mert hosszútávon is zongorázhatsz akármikor.
2022. jún. 8. 21:16
 3/25 anonim ***** válasza:
87%
Most türelmet kérsz, elmondod kedvesen, mi a helyzet, meddig kell ezt elviselnie, illetve megbeszélheted, hogy pl. 16-kor ér haza, addig gyakorolsz.
2022. jún. 8. 21:16
 4/25 anonim ***** válasza:
92%
A szintinek nem olyan a billentése, nem használható erre.
2022. jún. 8. 21:17
 5/25 anonim ***** válasza:
42%

-Kisvárosi, falusi lakóterület, az oktatási létesítmények területe, zöldterületek és temetők: 06-22h között 50 dB; 22-06 között (éjjel) 40 dB;

-Nagyvárosi, sűrűn beépített, vegyes lakóterület: 06-22h között 55 dB; 22-06 között (éjjel) 45 dB;

-Az épületek zajtól védendő lakóhelyiségeiben a határ egységesen 06-22 óra között 40 dB, 22-06h között (éjjel) pedig maximum 30 dB lehet.

Tudtommal a zongora 50-60 decibel kornyeken kezdodik. Ami torveny szerint mar csendhaboritasnak szamit :/ Valahogy halkitanod kell a dolgon, hogy ne tudjon feljelenteni

2022. jún. 8. 21:18
 6/25 anonim ***** válasza:
83%

hát beszéld meg vele, hogy most készülsz a felvételire - és ha felvesznek, utána majd máshol fogsz gyakorolni /szigeteltek / változatosabb műsört fogsz adni (az elektromos nem jó ha komoly felvételire kell készülnöd)

Legyen már megértőbb - te este 8 után már ne gyakorolj.

2022. jún. 8. 21:19
 7/25 anonim ***** válasza:
76%

Lakasba nem valo zongora szerintem, muszaj lenne beszerezned egy elektromosat. Illetve lehet berelni zongoratermeket gyakorlashoz, erdemes lenne azt is megfontolni, anno,amikor mi bereltunk a gimis zenekarral probatermet, 3 orara 5 ezer volt asszem, ugyhogy nem veszes.

A szomszedot is meg kene erteni, eleg idegesito lehet szamara.

Foleg, ha valami zenesuliba mesz tanulni es mostantol meg tobbet fogsz gyakorolni otthon.

Ezt igy sajnos nem lehet sokaig csinalni, csoda, hogy csak most szolt.

2022. jún. 8. 21:22
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

1-es: a szintetizátor meg a zongora két teljesen különbözö dolog!

Kérdezö: Mikor lesz a felvételid? Ha csak pár nap vagy egy-két hét, akkor beszéld meg a szomszéddal, hogy most kis ideig nézze el neked, illetve egyeztessetek, mikor nem zavarja annyira.

Másrészt, ha ez tartós dolog - mert pl felvesznek és utána sokat kell szintén gyakorolni -, akkor tényleg érdemes más megoldást keresni.

Ugyanis egyetlen szomszéd sem köteles eltürni napi több óra zenegyakorlást, még akkor sem, ha koncertnek is tekinthetö lenne, ez egyszerüen zavaró lehet neki.

Megoldás lehet egy jó elektronikus zongora, esetleg részletre, vagy keresel más helyet, aholt tudsz gyakorolni.

2022. jún. 8. 21:22
 9/25 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy jobban kellett volna, de amikor előbb lejött, beolvastam neki, mert elhordta mindenfélének a játékomat. (Bár szerintem a felére nem fog emlékezni, mert nehezen forgott a nyelve...)

Most már nyugodtabb vagyok, lehet hogy holnap felcsengetek hozzá én, hogy megpróbáljam vele tisztázni a dolgokat.

2022. jún. 8. 21:24
 10/25 A kérdező kommentje:

Két hét múlva lesz, utána pedig elköltözök, és ezt tudja ő is.

2022. jún. 8. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!