Szerintetek Budapest nem szemetesebb mostanában?
Korábban 16 évig laktam Budapesten, aztán külföldre költöztem (Ausztria), most átmenetileg újra itt vagyok, jövőre költözöm vissza. Egyébként a pesti oldalon lakom, ami általánosságban szerintem picit koszosabb, “rosszabb”, mint a budai, ilyen szempontból, de nekem nem rémlik, hogy régen ennyire mocskos, szemetes lett volna Budapest… De lehet, hogy csak nekem nem tűnt fel, nem foglalkoztam vele annyira, vagy Ausztria után ekkora a kontraszt, nem tudom. Minden nagyvárosban vannak szép, tiszta részek (pl. a Parlament környéke vagy a Budai vár környéke szerintem is szép, tiszta), de azért valahogy nekem Bécs összességében tisztább.
Akárhányszor kilépek az utcára, bemegyek a városba, kb hányingerem van a sok szeméttől, mocsoktól, ami van az utcákon. Az emberekről nem is beszélve… Mintha valami putriban lennénk.
Nektek nem tűnt fel, hogy koszosabb lenne?
Nem kérkedni akartam azzal, hogy Bécsben laktam, de már látom kár volt megemlíteni. Más városról is lehetne szó, de pl. Londonban, Párizsban, Berlinben nem voltam, hogy párat említsek.
Azt is írtam, hogy szerintem Buda tisztább. Én egy átlagos környéken lakom, sem nem a legjobb, sem nem a legrosszabb. Az is oké, hogy a belváros szemetesebb szokott lenni, de amikor a múltkor arra mentem, Harminckettesek tere, majd a Szabó Ervin könyvtár felé, konkrétan tényleg a földön volt az összes szemét. De nem csak akkor, máskor is ezt látom.
Nem úri környezetre vágyom, de engem a mocsok, szemét zavar. Ott a kuka, én is mindig oda dobom a szemetet, nem tudom egyeseknek ez miért olyan bonyolult.
Nem mindig az ember szemetel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!