Szerintetek Budapest nem szemetesebb mostanában?
Korábban 16 évig laktam Budapesten, aztán külföldre költöztem (Ausztria), most átmenetileg újra itt vagyok, jövőre költözöm vissza. Egyébként a pesti oldalon lakom, ami általánosságban szerintem picit koszosabb, “rosszabb”, mint a budai, ilyen szempontból, de nekem nem rémlik, hogy régen ennyire mocskos, szemetes lett volna Budapest… De lehet, hogy csak nekem nem tűnt fel, nem foglalkoztam vele annyira, vagy Ausztria után ekkora a kontraszt, nem tudom. Minden nagyvárosban vannak szép, tiszta részek (pl. a Parlament környéke vagy a Budai vár környéke szerintem is szép, tiszta), de azért valahogy nekem Bécs összességében tisztább.
Akárhányszor kilépek az utcára, bemegyek a városba, kb hányingerem van a sok szeméttől, mocsoktól, ami van az utcákon. Az emberekről nem is beszélve… Mintha valami putriban lennénk.
Nektek nem tűnt fel, hogy koszosabb lenne?
Oké, oké, előadtad hogy te mekkora valaki vagy mert kimentél Ausztiába :D
Úgy látom ott csak több a pénz, de jobb életed nem lett, ha tényleg ilyen gagyi kérdésnek álcázott felvágóskodással kell szórakoztatnod magadat :D
Amúgy kedves úrizáló sznob honfitársam, meg kell osztanom veled egy titkot: Budapestnek valszeg a belvárosáról beszélsz, és ki se nézel a 2, 3, 15, 16, 17, 18, 19, 20 kerületbe.
Gondolom az 5, 6, 7, 8 kerületekre gondolsz mikor Budapestről beszélsz.
El kell áruljam neked, az említett belvárosi kerületekben kb alig találkozol esténként magyarral. A villamoson lévők kb 50%-a külföldi olyankor. A bulinegyedben lazán megvan a 60-40%-os arány külföldiek javára.
Szóval ha Budapest belvárosa tiszta szemét minden hajnalban, akkor kitalálhatod hogy kik miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!