Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek Budapest nem...

Szerintetek Budapest nem szemetesebb mostanában?

Figyelt kérdés

Korábban 16 évig laktam Budapesten, aztán külföldre költöztem (Ausztria), most átmenetileg újra itt vagyok, jövőre költözöm vissza. Egyébként a pesti oldalon lakom, ami általánosságban szerintem picit koszosabb, “rosszabb”, mint a budai, ilyen szempontból, de nekem nem rémlik, hogy régen ennyire mocskos, szemetes lett volna Budapest… De lehet, hogy csak nekem nem tűnt fel, nem foglalkoztam vele annyira, vagy Ausztria után ekkora a kontraszt, nem tudom. Minden nagyvárosban vannak szép, tiszta részek (pl. a Parlament környéke vagy a Budai vár környéke szerintem is szép, tiszta), de azért valahogy nekem Bécs összességében tisztább.

Akárhányszor kilépek az utcára, bemegyek a városba, kb hányingerem van a sok szeméttől, mocsoktól, ami van az utcákon. Az emberekről nem is beszélve… Mintha valami putriban lennénk.

Nektek nem tűnt fel, hogy koszosabb lenne?

2022. máj. 31. 11:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

Oké, oké, előadtad hogy te mekkora valaki vagy mert kimentél Ausztiába :D

Úgy látom ott csak több a pénz, de jobb életed nem lett, ha tényleg ilyen gagyi kérdésnek álcázott felvágóskodással kell szórakoztatnod magadat :D

2022. máj. 31. 11:54
 2/14 anonim ***** válasza:
58%

Amúgy kedves úrizáló sznob honfitársam, meg kell osztanom veled egy titkot: Budapestnek valszeg a belvárosáról beszélsz, és ki se nézel a 2, 3, 15, 16, 17, 18, 19, 20 kerületbe.

Gondolom az 5, 6, 7, 8 kerületekre gondolsz mikor Budapestről beszélsz.

El kell áruljam neked, az említett belvárosi kerületekben kb alig találkozol esténként magyarral. A villamoson lévők kb 50%-a külföldi olyankor. A bulinegyedben lazán megvan a 60-40%-os arány külföldiek javára.

Szóval ha Budapest belvárosa tiszta szemét minden hajnalban, akkor kitalálhatod hogy kik miatt...

2022. máj. 31. 12:02
 3/14 anonim ***** válasza:
30%
De de de Feltűnt! Tudod van egy olyan irányzat amelyik szerint most, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és milliárdokat vont el tőle a kormány, most minden szarabb. Rossz a közbiztonság mocsok van a kutyák megették a kerítést ami kolbászból volt Soros Gyurcsány és átoperált óvodások. Ezt pedig nyomatni kell orrba szájba.
2022. máj. 31. 12:08
 4/14 anonim ***** válasza:
68%
Hát nem tudom, még a kukák leszerelésével is sokkal több helyen tudom kulturáltan elnyomni a csikket Budapesten, mint amikor Bécsben jártam. Ott sem mindegy ám, hol laksz, ráadásul tele van osztrákkal.
2022. máj. 31. 12:15
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
#2 18-19-20 ker ugyanolyan putri mint belváros ,de mindegy.
2022. máj. 31. 12:17
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Bécsben nyílván a Schönbrunn palota a mérce 😅
2022. máj. 31. 12:18
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Ez is azt bizonyítja, hogy Karácsony alkalmatlan!!!4négy!
2022. máj. 31. 12:23
 8/14 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy melyik városról beszélünk, mindegyik szemetesebb mostanában. Ha komolyan vennék és büntetnék a szemetelést, pénzbírsággal, nem szemetelnek ennyien. Nem hiszem el, hogy ha mondjuk egy vizespalackot elbír az ember amikor tele van, akkor üresen ne tudná cipelni egy kukáig. Ez az emberek parasztsága.
2022. máj. 31. 12:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Neked valószínűleg azért tűnik fel jobban, mert nem itt élsz, én nem látom szemetesebbnek, inkább azt figyeltem meg, hogy vannak jobb és rosszabb időszakok. Jó időben többen mennek az utcára, több a részegek által eldobált üveg, ilyenkor nyírják a füvet, több a toklász, viszont van, ahol már kísérleteznek fedett kukával, hogy a madarak ne tudják kiszedni belőlük a szemetet, gondolom, sokan láttunk már kukázó dolmányos varjakat.
2022. máj. 31. 12:39
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ausztria hagyományosan tisztább, mint Budapest. Ezzel együtt is javaslom azoknak, akik Pest belvárosát fikázzák, hogy menjenek végig az utcán, és nézzenek körül, hogy mennyi szemetes van mindenhol. Konkrétan minden sarkon van, ami külföldön nem éppenséggel megszokott. Tehát a lehetőség adott, de ha az emberek eldobálják a szemetet, az nem ezen múlik, hanem a mentalitáson.
2022. máj. 31. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!