Hol, milyen környezetben élnél legszívesebben?
Nekem van egy ilyen elképzelésem, hogy dombok között, erdőben, van egy kis felduzzasztott tó, partján egy nagy ház, én meg ott elvagyok magammal. Csak legyen gyors net.
A terület pedig a dombgerinceken lenne körbekerítve, vagy még azon is túl. Tehát az egész birtok, az egész völgy az enyém. Lehet akár kilátó lenne a tetején. Meg lenne ilyen kis csónakház, vendégház, ami igazi hangulatos hely. A nagy ház inkább modern, robusztus beton.
Az erdőben nagy öreg fák, ősszel nagyon hangulatosan.
Megújuló energiákra lenne építve, amennyire csak lehet. Önellátóan akár. Tehát hátrébb üvegház, gyümölcsös, zöldséges, állatok is akár. Automatizált rendszerben, robotvezérelten.
Szinte mindenki dimbes-dombos, hegyes-völgyes helyről álmodik... Akkor leszek én a kivétel.
Maradnék Magyarországon: az Alföldön, annak is az észak-keleti, szatmár-beregi részén, a Tiszához közeli egyik faluban élnék egy nagy telekkel (min. 2000-3000 m2) rendelkező családi házban, melyhez gyümölcsös, veteményes tartozik, illetve van hely kisebb állatok (szárnyasok) tartásához a házi kedvenceken (egy-két kutya, sok macska) kívül. A házhoz magához nincs nagy megkötésem, a lényeg, hogy párommal érezzük magunkat otthon benne (ha szeretet van egy házban, nem is kell több), de egyébként egy emeletnek vagy tetőtérnek örülnék, gondolván a majdani családalapításra. Fontosnak tartom a legalább részbeni önellátást, ezért is lenne a telek nagy része gyümölcsös és veteményes, ahogy ezt már írtam is. Ha választhatok, inkább a falu széle felé lenne a ház, mintsem a központban. A mezővel/szántófölddel/réttel/gyümölcsössel határos legszélső házba is örömmel beköltöznék. Erdő mellettibe már kevésbé.
Valamilyen erdőszéli tanyán. Szívesen termelném meg magamnak, amire szükségem van, ha a feltételek adottak lennének. Számomra a csend és a nyugalom a legfontosabb. Erre azután jöttem rá, mióta a CSOK miatt - az egyébként nagyon csendes, természetközeli lakóhelyünkön - megszaporodtak a kulturálatlan, hangoskodó családok, legtöbbször részeges, agresszív apákkal és a tehetetlen és éretlen anyukák miatt nyűglődő, síró gyerekekkel.
Mióta tudom, hogy ez nemigen fog változni, úgy próbálom tervezni az életem, hogy legyen egyszer lehetőségem ilyen elszigetelt, nyugodt helyen élni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!