Mit tudok tenni a szomszéd bácsival?
2 éve költöztünk ide és úgy van ki alakitva az utca hogy a házak egymás hegyén-hátán vannak. Mikor beköltöztünk minden rendben ment, mellettünk egy 80 év körüli házaspár él és egész nap a kertben vannak köszöntünk egymásnak és ennyi.
Az utóbbi 1 évben pedig folyton ránk szóltak, hogy hangosak vagyunk, hangos a kutya stb. Ekkor mindig bocsánatot kértem és halkabbak voltuk. Aztán még rosszabb lett, ha vendégek jöttek hozzánk mindig bámult minket mit csinálunk éppen, vagy a kerítés mellett elbújt és úgy figyelt.
Most a feleségének hasnyálmirigy gyulladása van, azt mondta azért mert van egy műanyaghordóm amiben összegyűjtöm a vizet, hogy locsoljam vele a virágokat és hogy onnan kapott fertőzést a felesége, mert a hordó pont a keritésük mellett van az egyik veteményesükhöz közel.
A kutyaház is a kerítésnél van az mondja érzi a kutyaszagot, hívni akar valami kutyaszakértőt hogy ilyet lehet e.
Ma pedig kint vágtam a füvet, amikor kijött a bácsi egy késsel a kezében letérdelt és a kést hozzászorította a torkàhoz és azt mondta bocsássak meg a feleségének mert miattam ennyire beteg és haldoklik. Annyira megijedtem, más szomszédom is hallotta és lehet azt hiszik ennyire rossz ember vagyok mert a bácsi jelenetet rendez.
A férjem neki akart menni, de mondtam hogy hagyja, idős nem bánthatja. Most mit tegyek?
Komolyan azon gondolkodtam hogy ellenőriztettem az a hordóvizet,nekünk semmi bajunk nincs nem iszunk belőle csak locsolok vele.
Ki se megyek most az udvarra annyira remeg. Ennyire rossz szomszédom sose volt még
Rendőröket nyugodtan ki lehetett volna hívni, hogy a bácsi késsel fenyeget téged és magát. Ők hívtak volna mentőt, azok meg előkerítették volna a családot, megindult volna a folyamat.
Így napokkal később már nyilván az ember rendőrt nem hív, de az önkormányzatnál, családsegítőnél lehet bejelentést tenni.
Egyszer találkoztam egy ilyen esettel, még hallgatóként gyakorlaton (így a sztori végét sajna nem tudom), ott a néni a felső szomszédját zaklatta, mert meg volt róla győződve társasházban, hogy a felső szomszéd valami gonosz kém, és lyukat fúrt a plafonba, hogy őket lesse, és gyilkos gázt fúj le a lyukakon, azért köhög a férje. Ja, és ez a szellő olyan erejű, hogy éjszaka még a szekrényeket is elmozdítja a helyéből (régi koloniál bútorra gondolj, amit felnőtt férfi nem mozdít ki a helyéből...), ő meg nem győzi visszatolni.
Voltunk kint családlátogatáson náluk, megmutatta az általunk nem látott lyukakat a gázcsövek mellett, és a karcolásokat a szekrények lábán, amit az elfújásuk okozott. Ő tényleg elhitte, amit állított.
Akkor ott nagyon fiatalon azt éreztem, sosem szeretnék megöregedni, ha ez ezzel jár. :(
Ne hagyd annyiban a dolgot, mindenképp jelezd az önkormányzat felé a dolgot, ha rendőrt nem is akartok hívni, a következő hasonlónál (ne legyen!) mentőt nyugodtan, önveszélyességre hivatkozva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!