Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tudok tenni a szomszéd...

Mit tudok tenni a szomszéd bácsival?

Figyelt kérdés

2 éve költöztünk ide és úgy van ki alakitva az utca hogy a házak egymás hegyén-hátán vannak. Mikor beköltöztünk minden rendben ment, mellettünk egy 80 év körüli házaspár él és egész nap a kertben vannak köszöntünk egymásnak és ennyi.

Az utóbbi 1 évben pedig folyton ránk szóltak, hogy hangosak vagyunk, hangos a kutya stb. Ekkor mindig bocsánatot kértem és halkabbak voltuk. Aztán még rosszabb lett, ha vendégek jöttek hozzánk mindig bámult minket mit csinálunk éppen, vagy a kerítés mellett elbújt és úgy figyelt.

Most a feleségének hasnyálmirigy gyulladása van, azt mondta azért mert van egy műanyaghordóm amiben összegyűjtöm a vizet, hogy locsoljam vele a virágokat és hogy onnan kapott fertőzést a felesége, mert a hordó pont a keritésük mellett van az egyik veteményesükhöz közel.

A kutyaház is a kerítésnél van az mondja érzi a kutyaszagot, hívni akar valami kutyaszakértőt hogy ilyet lehet e.

Ma pedig kint vágtam a füvet, amikor kijött a bácsi egy késsel a kezében letérdelt és a kést hozzászorította a torkàhoz és azt mondta bocsássak meg a feleségének mert miattam ennyire beteg és haldoklik. Annyira megijedtem, más szomszédom is hallotta és lehet azt hiszik ennyire rossz ember vagyok mert a bácsi jelenetet rendez.

A férjem neki akart menni, de mondtam hogy hagyja, idős nem bánthatja. Most mit tegyek?

Komolyan azon gondolkodtam hogy ellenőriztettem az a hordóvizet,nekünk semmi bajunk nincs nem iszunk belőle csak locsolok vele.

Ki se megyek most az udvarra annyira remeg. Ennyire rossz szomszédom sose volt még

2022. máj. 7. 12:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj valamelyik családtagjával!
2022. máj. 7. 21:37
 12/15 anonim ***** válasza:
30%
Mondjuk a férjed is eléggé egy ősember szintjén van, ha csak annyira futja tőle, hogy nekimegy meg feljelenti.
2022. máj. 8. 20:20
 13/15 anonim ***** válasza:
83%
Vedd fel az ilyeneket hangfelvételre majd jelentsd fel
2022. máj. 9. 09:14
 14/15 anonim ***** válasza:

Rendőröket nyugodtan ki lehetett volna hívni, hogy a bácsi késsel fenyeget téged és magát. Ők hívtak volna mentőt, azok meg előkerítették volna a családot, megindult volna a folyamat.

Így napokkal később már nyilván az ember rendőrt nem hív, de az önkormányzatnál, családsegítőnél lehet bejelentést tenni.

Egyszer találkoztam egy ilyen esettel, még hallgatóként gyakorlaton (így a sztori végét sajna nem tudom), ott a néni a felső szomszédját zaklatta, mert meg volt róla győződve társasházban, hogy a felső szomszéd valami gonosz kém, és lyukat fúrt a plafonba, hogy őket lesse, és gyilkos gázt fúj le a lyukakon, azért köhög a férje. Ja, és ez a szellő olyan erejű, hogy éjszaka még a szekrényeket is elmozdítja a helyéből (régi koloniál bútorra gondolj, amit felnőtt férfi nem mozdít ki a helyéből...), ő meg nem győzi visszatolni.

Voltunk kint családlátogatáson náluk, megmutatta az általunk nem látott lyukakat a gázcsövek mellett, és a karcolásokat a szekrények lábán, amit az elfújásuk okozott. Ő tényleg elhitte, amit állított.

Akkor ott nagyon fiatalon azt éreztem, sosem szeretnék megöregedni, ha ez ezzel jár. :(

Ne hagyd annyiban a dolgot, mindenképp jelezd az önkormányzat felé a dolgot, ha rendőrt nem is akartok hívni, a következő hasonlónál (ne legyen!) mentőt nyugodtan, önveszélyességre hivatkozva.

2022. máj. 10. 00:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi lett kérdező? Eltelt egy év azóta.
2023. máj. 29. 01:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!