Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kaposvárra érdemes így költözni?

Kaposvárra érdemes így költözni?

Figyelt kérdés

20 milliónál drágább ingatlanok nem nagyon jöhetnek szóba, mert annyi pénz nincs.

Kaposváron 20 millió Ft alatt egész jó házak vannak, még jó környéken is ki lehet fogni.

Somogy megyei vagyok, ezért Kaposvárt szinte teljesen ismerem.

Az tetszik, hogy Kaposvár amúgy az elmúlt években rengeteget fejlődött, ha valaki régebben volt ott az már rá sem ismerne a városra.

Az egy negatívum, hogy sok az alja cigány, sajnos mintha egyre több lenne, de a csúcsszuper Budapesten is ezt tapasztaltam.

Ha mondjuk összehasonlítom pl. Szombathellyel, nem hiszem, hogy Szombathely több mindent tud adni, viszont a ház árak jóval nagyobbak.

Faluban nem szívesen maradnék, innen nézve Kaposvár már ég és föld különbség. Pl. ott van sok bolt, jó tömegközlekedés, helyi járat, közel van Pécs, a Balaton, és Budapestre is könnyebb eljutni autó nélkül.

Szívesebben mennék Keszthelyre lakni, vagy a Pilisbe, de ott már számomra elérhetetlenek az ingatlan árak. Jelenleg Kaposvár az egyik legolcsóbb nagyobb város, de szerintem ez sem lesz így sokáig. Félek, hogy ha várok, akkor már ott sem tudok semmit sem venni és itt ragadok a semmi közepén.

2022. febr. 13. 14:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ. Ha már gyereket akarsz és ellenni a langyos vízben, akkor simán. DE, ezt is csak úgy, ha biztosan jól fizető melót találsz itt és nem bánod, ha majd a gyerekeid lelépnek. Mert, innét menekülnek az emberek. Program alig van, 1-2 helyre lehet menni a városban is csak.
2022. febr. 13. 15:02
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Hát nekem Kaposvár úgy ahogy van nem tetszik, pedig én is Somogymegyei vagyok, szerintem olyan sokat nem is fejlődött, okés épült a kfc...meg új buszmegálló, de tiszta kihalt a város, ahhoz képest milyen volt régen.

Valahol láttam hogy ebből a városból mentek el a legtöbben 2021-ben.

De hát ha neked tetszik akkor menj nyugodtan oda...

2022. febr. 13. 15:21
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Nagykanizsa még olcsóbb, fele áron megy minden Kaposvárhoz képest.
2022. febr. 13. 15:23
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Hát jah, jól látod.

Én faluból mentem Kaposvárra egy 10 évet lakni 2010 - 2020 között, aztán vissza falura. Nem bírtam a társasházat... oda mégegyszer nem fogok költözni. Csak azért jöttem vissza falura, mert megörököltem a házat és így lett egy tehermentes ingatlanom.

Sokan szidják a Szitát, hogy fideszes és ezért kap Kaposvár sok támogatást. De kit érdekel amikor majd minden fejlesztés olyan területen történt amire tényleg szükség volt? a vasútállomás, a buszmegálló, a színház, stb mind vállalhatatlan állapotban volt már.

tényleg egy nagyon élhető és pont jó méretű város.

A c-kkel kapcsolatban egyetértek... de hát azokkal már mindenhol találkozik zaz ember sajnos. Az azért elég sokat elmond, hogy a pizzériák honlapján ki van írva, hogy az univerzumba (Nap, Hold, Csillag utca :D) nem szállítanak.

2022. febr. 13. 23:35
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
+1 szavazat Nagykanizsara, ha nem is fele, de tenyleg olcsobb, es talan kevesebb a c aranyaiban. Teljesen elheto kis varos, annyi lehetoseg itt is van, mint Kaposvaron
2022. febr. 14. 03:38
 6/11 anonim ***** válasza:
96%

Szia! Kaposváron nem nagyon találni 20 millió forintért már normális helyen levő, normális állapotban lévő házat.

30 milliótól indul.

Sajnos vannak rossz környékek, nem ajánlom hogy ott vegyél házat, okkal kerül annyiba.

2022. febr. 14. 15:07
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagykanizsa is tetszik, csak én sajnos lakáshitel nem fogok tudni autót fent tartani. Kaposváron szimpatikusabb a tömegközlekedés, állítólag majd lesznek új elektromos buszok és Flirt vonatok, tervezik a Kaposvár - Fonyód vasútvonal villamosítását is.

Univerzumot kerülném, talán Toponár, Kaposfüred, Rómahegy vagy Töröcske tetszik.

Én is azt látom, hogy egyre többet mernek kérni a házakért, de ahol én lakom szerintem a helyhez képest már itt is drága, belegondolva már a saját falumba sem tudnék költözni, ha nem itt laknék.

2022. febr. 14. 17:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi pénzért én mégiscsak a városhoz közeli falvakban keresnék házat Pl sántos, szentbalázs, Somogyaszaló stb itt még nem szálltak el annyira az árak és rendezett kis falvak. Kaposváron ennyi pénzért olyan házat kapsz amire még 10-et minimum rá költesz. Az meg más kérdés hogy nagyon nyomott áron tudod majd eladni a későbbiekben,

Üdv, egy ingatlanos

2022. febr. 14. 17:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kaposvár csak vergődik
2022. márc. 3. 19:58
 10/11 anonim ***** válasza:
89%

Kaposvár, rengeteg pénzt kapott, de nagyon nem látszik meg rajta , a húheduszper vasút állomás with aluljáróval nem valósult meg helyette építettek egy parkolót, a csikyt jól tették hogy felujították , mert az már úgy nézett ki mint az okádék, most legalább normálisan néz ki csináltak egy gyalogos hidat a vasút pálya felett egy nagy rúddal ami egy villámhárítónak felel meg, meg aza egy lift, huuu az aztán veri fontos volt, mintha főváros lennénk, ezt még egy városnak se lehet mondani, van 1-2 társas ház, a maradék 1009 ingatlan meg családi ház.

Itt nem érdemes élni, ha tehetem felmegyek Pestre ott legalább jobban próbálok élni.

2022. márc. 28. 12:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!