Van itt olyan aki külföldről költözött vissza M.o-ra?

Elég sokan vannak, egy részük meg megbánja, es ismet kiköltözik.
Meg alapbol vannak akik csak penzt gyűjteni mennek ki.
Az elso kerdes hogy te miért nem érzed jol magad, es mit tettel eddig ellene?

Nekem kolléganőm bejárta már spanyolországot, németországot.
Pár éve haza költöztek magyarba. Most megint mennek majd ki, mert elegük van abból, ami ebben az országban van.

Szomszédunkba egy ötvenes, gyermektelen pár költözik be éppen.
Kint éltek Nagy-Britanniában, a nő magyar, a férfi angol, és úgy döntöttek, inkább itt élnek tovább. A nő orvos, ennyit tudok róluk. Hogy miért jöttek el egy tiszta, gazdag, demokratikusan működő országból egy leromlott, nem túl tiszta, diktatúrába hajló országba, azt én se értem. A férfinél még a honvágy se jöhetett számításba, hiszen ő ott volt otthon.
De nyilván megvan nekik is a magyarázatuk erre, és természetesen az ő dolguk.
Ennyire rossz az élet otthon?
Igazság szerint mi soha nem éltünk Magyarországon. Külhoni magyarok vagyunk és jelenleg nyugaton élünk. Nem tudom elképzelni hogy itt éljük le az életünket... de félünk is lépni, hiszen annyi rosszat hallani az ott élőktől.
Tény hogy itt kint csomó minden jó, de azért van egy csomó árnyoldala az egésznek.
Persze tudom, mérlegelni kell... épp ezt próbáljuk csak nem megy olyan könnyen.

Kedves Kérdező!
Be ne gyere magyarba! Nem véletlen menekül innen mindenki elfele. Egyre rosszabb, egyre lentebb a lejtőn. A fizetések a béka feneke alatt, az árak meg a felhőket súrolják. Egészségügy alig-alig van. Amolyan "fizessél TB-t, aztán menjél magán dokihoz" helyzetek vannak.

Nem tudom elképzelni hogy itt éljük le az életünket
Es ez lenne a lenyeg, hogy miért nem?
#1 vagyok, es szinten külhoni de tisztaban vagyok a magyar viszonyokkal. Mi meg pont hogynem is gondolkodunk hogy valaha visszakoltoznenk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!