Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek ez a lakótársammal...

Szerintetek ez a lakótársammal szemben kitolás lenne?

Figyelt kérdés
Még ősszel egy facebook csoportban kerestem albérletet és lakótársat is. És lett is mindkettő, a lány is teljesen rendben van meg minden, csak az a probléma, hogy nagyon keveset van a lakásban, kb 1 hónapban max kétszer. Amit teljes mértékben megértek, mert neki online oktatás van és dolgozik is, csak így én tök egyedül vagyok a lakásban. Nem hibáztatom őt, mert nincs miért, egyszerűen csak így alakult, de ha egyedül szerettem volna lenni, akkor alapból nem keresek lakótársat. És mostanában azon gondolkozok, hogy keresek egy új lakást úgy hogy legyen lakótársam is és ne egyedül üljek. Szerintetek kiszúrás lenne vele szemben, ha közölném, hogy el szeretnék költözni?

2022. jan. 27. 12:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Sokan örülnének ennek, hogy kvázi egyedül bérelnek lakást féláron. Próbálhatsz keresni mást, de szerintem ne lakótársakkal próbálj barátkozni, mert az lutri. Keress hobbit vagy munkahelyi kapcsolatokat inkább.
2022. jan. 27. 12:58
 2/22 anonim ***** válasza:
94%

Szóljál időben, hogy legyen lehetősége mást keresni.

Nem kötelező ott maradnod, ha valamiért nem jó neked.

Bár fura, mert mások örülnének, hogy az övéké az egész lakás és nyugiban vannak, nem zavarja őket senki, nem hangoskodik, nincsenek hülye szokásai, nem koszol, stb. Én inkább örülnék, hogy nincs sokat ott :D

2022. jan. 27. 12:59
 3/22 anonim ***** válasza:
94%
Nem feltétlenül, viszont azt fel kéne fognod, hogy a lakótársak nem azért vannak, hogy neked legyen társaságod. Egyáltalán nem garantálható, hogy valaha találsz olyat akivel össze tudsz barátkozni és aki veled fogja tölteni az idejét (senkit se kötelezhetsz rá, csak mert együtt laktok). Sőt, simán lehet, hogy következő alkalommal problémás emberrel sikerül összeköltöznöd. Ha minden más rendben van az albival akkor csak magaddal szúrsz ki, ha magányos vagy akkor máshol kéne barátkoznod és nem arra számítanod, hogy majd a lakótársadra ráakaszkodhatsz és akkor minden rendben lesz.
2022. jan. 27. 13:00
 4/22 anonim ***** válasza:
93%

Konkrétan senki nem azért keres lakast, mert tarsat akar, hanem mert muszáj.

Amint leesik nekik, hogy te így akarsz tarsasagi életet élni, mert nincsenek barátaid, igyanúgy le fognak lépni, mint ahogyan te most szeretnél.

2022. jan. 27. 13:21
 5/22 anonim ***** válasza:
95%

+1, teljesen mindegy amúgy milyen okból költöznél, minden jogod megvan hozzá, de szólnod kell időben.

Csak azért, mert így emberi, mert ezzel nem rúgnád ki a talajt a lába alól.

2022. jan. 27. 13:25
 6/22 anonim ***** válasza:
58%

Ha a szerződés megengedi és előre szólsz (mondjuk egy vagy két hónappal korábban, hogy tudjon valaki mást keresni a helyedre), akkor szerintem ezzel nincsen semmi gond.

Megértem egyébként, mert én sem szeretek egyedül lakni és emiatt is keresek mindig lakótársat magam mellé. Nekem eddig még nem volt rossz tapasztalatom ezzel (hangos, rendetlen, koszos stb. lakótárs), talán emiatt is érzek így. Illetve én egyetemista vagyok és csak az egyetem miatt költöztem a városba, tehát engem más nem köt oda (nincs ott a család és a barátok, az egyetemi barátaim is mind hazajártak vidékre, nincs ott munkám stb.) és örülök neki, hogy nem egy üres lakásba kell hazamennem. Nem feltétlenül barátságról beszélek, de szoktunk beszélgetni, valamikor együtt megyünk vásárolni vagy egyetemre, valakivel együtt főztünk stb., nekem ez mind abszolút pozitívum. Természetesen akkor, ha erre mindkét fél nyitott. Úgyhogy igazából picit meglepődtem a válaszokon vagy nem igazán értem, hogy mi itt a gond… ha két ember nem jön ki jól, nem működik stb. akkor nyilván nem kell erőltetni, de miért ne lehetne két lakótárs jóban egymással vagy miért ne lehetnének barátok…. Persze, ez mindenkinek a maga dolga csak ezt tényleg nem értem, a legtöbb fiatal egyetemista szerintem nem így gondolkozik mint amit a válaszok tükröznek, de ez lehet csak az én tapasztalatom. Én eddig mindig barátságos emberekkel laktam együtt, akik nyitottak voltak erre, akiknek nem csak az volt az egyetlen szempont, hogy legyen hol aludni. Valamint szerintem nem olyan egyszerű társaságot kialakítani egy új közegben és emiatt is természetesnek tartom, ha valakinek ez fontos. Nekem eddig mindig az aktuális szoba/lakótársammal volt a legjobb kapcsolatom, mert az egyetemi csoporttársaim jönnek-mennek, minden órám másokkal van, az egyik nem nem jár be, a másik megbukik, a harmadik otthagyja a szakot, a negyedik kimegy Erasmusra, az ötödik az első pillanatban rohan haza a szüleihez stb., a távoktatás időszakáról nem is beszélve. Úgyhogy szerintem ezzel semmi gond nincsen.

2022. jan. 27. 15:45
 7/22 anonim ***** válasza:
68%
A hirdetésedben majd jelezd, hogy az új lakótárs egyben barátnő is kap. Így nem ér majd egyikőtöket sem kellemetlen meglepetés.
2022. jan. 28. 13:30
 8/22 A kérdező kommentje:

Ez soha nem is volt kérdés, hogy időben szólok neki és segítek más lakótársat keresni.

Én is meglepődtem a válaszokon. Nem azért akarok lakótársat, mert nincsenek barátaim és ki vagyok éhezve az emberi kapcsolatokra, viccesek ezek a passziv-agressziv reakciók.

Csak szimplán nem akarok egyedül lenni egy lakásban, amit ketten vettünk ki. Egyetemista vagyok, kb az ország másik felébe költöztem a továbbtanulás miatt, nem kérek elnézést azért, mert nem akarok mindig egyedül lenni, és magyarázkodni sem fogok.

De köszönöm a válaszokat.

2022. jan. 30. 12:08
 9/22 anonim ***** válasza:
64%

Lakótárs vagy, magyarul egy tökidegen a másiknak, aki a SAJÁT életét éli, ennyi.

Én a lakótársammal max heti 3x beszéltem anno, mikor összefutottunk itt-ott, és? :D

Ő jött volna beszélgetni, stb, én meg elvoltam a kis világomban. Fizettem a rezsi, béreleti díjat, és onnantól kezdve hagyjanak békén.

2022. jan. 30. 13:33
 10/22 A kérdező kommentje:

És ez teljesen oké.

Mindenki úgy éli az életét a lakótársával ahogy akarja. :D

2022. jan. 30. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!