Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet kezdeni egy társashá...

Mit lehet kezdeni egy társasházba becuccolt hajléktalannal?

Figyelt kérdés

Eltűnnek az idősek kiszállítós kajái, apróságok falakról. Rohadt büdös van, megalmozott magának a legfelső lakások felett, már itt lehet jó pár napja. Tegnap részegen legurult a lépcsőn, rendőrt hívtunk rá. Elvitték, de még egy órával később vissza is jött, szóval rohadtul nem csináltak vele semmit, még egy szállóra se vitték be.

Valószínűleg az egyik kapukódot tudhatja.

Azon kívül, hogy rendőrt hívunk, aminek láthatóan semmi értelme, mit lehet vele kezdeni?

2022. jan. 8. 10:38
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

#7 és #8

Egy olyan embernél, aki évek óta azt tapasztalja, hogy a társadalom szarik rá, bizony ő is szarik a társadalomra, és ennél fogba belefér, az utcán nyilvános helyen szarás, pisálás, vagy akár a házban lakás. És egy idő után már magukra is szarnak, semmi nem érdekli őket, full depressziósak, stb.

A szép szó, hogy megértem, sajna nem segített, de elsőre meg kell próbálni, esélyt kell adni, hogy magától távozzon. Tényleg meg kell érteni, hogy nekik is szar, meg éhesek, fáznak...

Nálam a harmadik beszólás jött be, amikor mondtam neki, ha még egyszer itt látom, leöntöm hideg vízzel. Persze hőbörgött, hogy majd szól a rendőrségnek, de tegye...

Nem várta meg a vizet, de lehet, hogy egyszer tényleg megadtam volna, bár nyilván ő is bosszút tudott volna állni valahogy ha akart. De ezek a szerencsétlenek csak túlélni akarnak, és ezt meg lehet érteni, mindenki kerülhet ilyen helyzetbe.

Jogi oldal.

Szerintem ha közgyűlésen hoztok egy határozatot arról, hogy hajléktalanok stb. a társasházban nem tartózkodhatnak, ill. a lakók a közös területet is mint osztatlan közös tulajdoni részük megvédhetik. Akkor igenis fizikailag is fel lehet lépni. A törvény szerint az illetéktelen behatolók, stb. ellen lehet fizikai erőszakot alkalmazni. A társasházi közös terület meg osztatlan közös magántulajdon, ahova a lakók engedélyével stb. mehetnek be idegenek, és ugyanígy ki is lehet tiltani. Akár ki is lehet írni, hogy hajléktalanoknak tilos a bemenet.

2022. jan. 8. 11:34
 12/33 A kérdező kommentje:

7, A párom erős hangú férfiember, ő szólt neki, mikor kimentünk a zajra, hogy legurult a lépcsőn, hogy mégis mit keres odafent, és akkor legyen szíves távozni. Közölte a csávó, hogy ő ott lakik, nem megy sehova, hívjunk rendőrt, ha akarunk.

Lett neki szépen szólva, lett csúnyán, lett határozottan, mindenre ez volt a reakciója. Most ha nem megy fel megrángatni, akkor más opció nemigen van. A rendőröknek első szóra összeszedte magát a maga részeg tempójában (csak közben megjegyezte félhangosan, hogy nem baj, úgyis jön holnap, majd elintéz minket), ez se jelentett semmit, simán elengedték, egy órával később visszajött, csak hogy ne halljuk, lent a földszinten fészkelt meg éjszakára.

Én értem, hogy hideg van, meg felebaráti szeretet, de lopja a házban lakó idősek ebédjét, amit hajnalban hoznak, lelopta a falról s dísznek kirakott kamu bronz plakettet (gondolom azt hitte, kap érte pénzt), és se bolhákat, se poloskákat nem szeretnék kapni, mivel a mi lakásunk felett fészkel.

Nekem is a kapukódos dolog jutott eszembe egyedül, sajna mi is albérletben vagyunk, de már írtam a tulajnak, hogy szóljon a közös képviselőnek. De ez azért nem megy egyik napról a másikra.

2022. jan. 8. 11:35
 13/33 anonim ***** válasza:
82%

na hetes, menj próbálkozz szép szóval :D :D megmondtam, hogy ez lesz, nem először van dolgom csövikkel.

a fenyegetése után basztam volna szájba

2022. jan. 8. 11:46
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
#10 Hidd el, hogy nem a hideg vízes leöntés volt az első reakcióm. Háromszor kértem legalább szépen, harmadjára hogy ne fogdossa a cuccunkat, erre jól megfogdossa, hogy nem lesz annak semmi baja. Erre eldurrant az agyam, és mérgemben mondtam. Na az hatott.
2022. jan. 8. 11:54
 15/33 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell szépen kérni. Odamegy hozzá 3-4 lakó, kib.ssza a ház elé a cuccával együtt és meg kell fenyegetni.
2022. jan. 8. 12:01
 16/33 anonim ***** válasza:
1%
Szólni az illetékes hajléktalanellátónak.
2022. jan. 8. 15:59
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

"illetékes hajléktalanellátó"

az nem hatóság, aki begyűjti akárhonnan azokat, mint a kóborkutyákat a sintérek, hanem azok, akik a fagyhalál elől menekítik meg azokat, de ha nem akarnak menni, nem kell velük menni.

2022. jan. 8. 19:23
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Fertőtleníteni. Többen fogjatok össze, mossatok fel hipóval, aztán szórjatok fel szórós hipóval. Nem bírják a tisztaság szagát. Ha mégis visszajön este, akkor felvinni egy vödör hipós vizet, felmosni, aztán felmosás közben előfordulhat, hogy felborul a vödör, mindent eláztat a hipós, hideg víz, persze ilyen balesetek bármikor előfordulhatnak, érted. Legjobb, ha többen mentek takarítani, az összefogás, no meg a tisztaság mindig jó. A társasházat meg jogotok van takarítani és szép tisztán tartani.
2022. jan. 8. 22:37
 19/33 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy mindenki lapít, nem fognak össze... sok az idős a házban. Mikor párom beszélt vele és kihívtuk a rendőrséget, jócskán volt hangja azért, a kutya se dugta ki az orrát. De a szomszéd bácsi azért megállított reggel, hogy jajj hallotta este és de jó, hogy kihívtuk a rendőröket.

A kisgyerekes szomszéd is tudta tépni a száját, hogy miért este hétkor jön a tesco rendelés, mikor ő altat, ne mászkáljunk a lépcsőházban, de most az is lapított, pedig fény volt náluk.

A tulajunk volt az, aki azt mondta, hogy hívjuk nyugodtan, ő jön, segít kigányolni. Pedig ő nem is itt lakik...

Hétfőn szólunk a közös képviselőnek aztán meglátjuk.

2022. jan. 9. 09:40
 20/33 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk a hideg vízzel leöntés vált be. én és egy másik férfi felmentünk és leöntöttük 20 liter hideg vízzel. A poén az volt hogy a csövesnek volt telefonja és kihívta a rendőröket :D A rendőrök kijöttek de a csöves addigra eltűnt és nem jött vissza többet.
2022. jan. 9. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!