Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért hiszik a vidékiek, hogy...

Miért hiszik a vidékiek, hogy "Pesten" mindenki legalább 800 000Ft nettót keres havonta?

Figyelt kérdés
Mostanában ilyeneket olvasok itt a gyakorin, meg, hogy ő már "fel sem akar jönni" "Pestre" (Pestnek Budapestet csak vidéki nevezi), mikor én tősgyőkeres budapestiként a környeztemben azt látom, hogy az emberek itt is rosszul keresnek. Nyilván nem gazdagokkal vagyok körülvéve meg az IT-s imserősök kivételek, de általánosságban itt is sokan keresnek rosszul vagy nem elég jól.

2021. dec. 29. 09:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9-es köszönöm a válaszod, ez egy teljesen valid érv. Ha titeket ezzel kábítanak, akkor elhiszem, hogy ez az elvárás. Nekem más a tapasztalatom.
2021. dec. 29. 16:30
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ez nem igaz! Én "Pesten" dolgozom (direkt írtam így, már csak azért is alapon) és a "pesti" kollégáim is "Pestnek" hívják. ;)

2021. dec. 29. 18:19
 13/17 A kérdező kommentje:
12-es, kivétel erősíti a szabályt. ;)
2021. dec. 29. 18:50
 14/17 anonim ***** válasza:
16%

Én Budán dolgozom, mégis Pestnek mondom... :D Bocs, nem a kérdésre választoltam, de nah.

Amúgy 800-at nem hisznek, de 3-400-at igen, ami viszont tök jogos. És mondjuk, ha Somogy megyében keresel 400-at, akkor elég nagy király vagy, ha Budapesten, akkor meg kicsivel még átlag alatt is keresel...

2021. dec. 30. 13:06
 15/17 A kérdező kommentje:
14, nehogy már a 400 nettó átlag alatti legyen! Érten én, hogy a jómódú fiatalok körében lehet, hogy az, de ne beszéljünk erről úgy, mintha a valós átlag lenne. Legyünk már társadalmilag érzékenyebbek. Csomó szegény, megélhetéssel küzdő ember él Budapesten.
2021. dec. 30. 13:47
 16/17 anonim ***** válasza:
12%
Egyáltalán nem él csomó megélhetéssel küzdő ember Budapesten. Aki itt bérel/tulajdonol lakást az vagy nem csóró vagy hülye.
2021. dec. 31. 22:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Tősgyökeres fővárosi vagyok, és pestinek hívom magam és Pestre jövök, nem tudom, honnan jött ez, hogy csak vidékiek pesteznek.

Az meg, hogy itt kolbászból van a kerítés, az az elmaradottabb régiókban van meg inkább, szabolcsi rokonságon látom, hogy mennyire meg vannak róla győződve, hogy nálunk itt minden szuper és két kézzel szórjuk a pénzt, holott egy picányi albérletben nyomorgunk és ezt tudják is, jártak nálunk.

2022. jan. 2. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!