Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ez tényleg csak paranoia?...

Ez tényleg csak paranoia? Tennétek-e valamit, ha eleve költözni akarnak? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Egyik családtagom szerint paranoia. Másik családtag szerint már évekkel ezelőtt is hallgatóztak (pár évig nem itt laktak). Felső szomszéd.

Hónapokkal ezelőtt volt, hogy bulit tartottak este, erről nem értesítettek senkit, ekkor valaki erőteljesen átkopogott, de nem tudtuk beazonosítani, hogy honnan jött a hang. Erre ők lejöttek, hogy mi miért zörgünk át, és nem hitték el hogy nem mi voltunk azok. Azóta egyre erősebb a gyanúm, hogy egész nap minket figyelnek. Nagyon ritkán mennek el otthonról. Beszélgetéseiket alig hallani, ritka mikor áthallatszik.

Mostanában az tűnt fel, hogy bárhova megyek a lakásban ledobnak valamilyen tárgyat fölöttem. Valamikor mintha hallanám a motoszkálást, hogy várja hogy nyissam meg a csapot és akkor ejt le valamit. Akkor kezd el fúrna, kopácsolni amikor leülök a gép elé tanulni. Szobám felett kezdenek el éjfélkor társasági életet élni, énekelni, ordítani úgy, hogy másik szobába nem nagyon szűrődik át a hang, hajnalban bútorokat tologatnak. Este mikor készülök aludni a legkisebb zaj hallatára leejtenek valamit. Van egy kisgyerekük, érdekes módon mintha ő is sokszor ahhoz a szobához szaladna, ahol épp vagyok ott kezd el szaladgálni, trappolni, játékokat dobálni stb.

Ezek véletlenek lennének? Ha nem, mi motiválja az ilyeneket, hogy hónapokon keresztül ezzel szórakozzanak?

Viszont a neten észrevettem, hogy egy ingatlanközvetítő által hirdetve van a lakásuk. Egy hónap alatt közel 1 milliót engedtek az árból. Ha én ennyire költözni akarnék, akkor nem a többi szomszéd zaklatásával, megfigyelésével lennék elfoglalva. Kell-e tartanom valami bűncselekmény elkövetésétől mert lehet, hogy külföldre akarnak költözni, de előtte valamilyen kárt okoznának például? Vagy csak túlgondolom az egészet és ne foglalkozzak velük, ha minden jól alakul pár hónapon belül elköltöznek.

2021. dec. 8. 16:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ezek a skizofrénia kezdődő tünetei nálad. Nem bántásból mondom. Addig kezeltesd ki mielőtt úrrá lesz rajtad, mert onnan nincs visszaút. Most még bőven van.
2021. dec. 8. 21:07
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Huuu ez nagyon meredek. Marmint - tenyleg ne vedd rossz neven, nem bantasbol - amit te csinalsz. Emberek laknak ott is, valoszinuleg nem egy tobbszaz nm-es lakasban elnek (lehet, hogy home office-ban dolgoznak?), es kisgyerekkel, aki szaladgal stb. Biztosan zajlik naluk az elet, foleg ha koltozes elott allnak, nyilvan butorokat szerelnek szet stb. Nagyon sok helyen laktam mar, kb. minden helyisegben lehet hallani ha leesik vmi es mindig furnak :D Nagyon nem tartanam elkepzelhetonek, hogy azert mert egyszer kopogott valaki tobb honapja (jo azt gondoljak hogy te) azt lessek ejjel-nappal, hogy te mit csinalsz. Az viszont, hogy te ilyen nagy figyelmet forditasz rajuk es oket hallgatod allandoan, hogy mit csinalnak, hallgatoznak-e vajon, na az inkabb para.
2021. dec. 8. 22:00
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Elozo vagyok, meg amin elgondolkodtam: felso szomszed azt irtad. En tobb helyen is laktam emeleten, sosem hallottam, amit az alattam levok beszeltek, plane nem, hogy hova mentek (csak a felso szomszed lepteit). Hogy hallanak, hogy epp hova mesz, hogy pont akkor dobjanak le valamit?
2021. dec. 8. 22:07
 14/20 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem sem kellene hallaniuk, mivel nem elefánt módjára közlekedem és nem szoktam ordítva beszélni, ezért fura mostanában ez a sok "véletlen" egybeesés. Az ajtócsapkodást és a radiátorütögetést elfelejtettem írni.

Jobban belegondolva még tavaly karácsony környékén kezdődtek a furaságok, amikor a radiátorcsövet kezdték ütni. Utána sokszor ünnepnapokon kezdtek el fúrni, faragni, kopogtatni, persze lehet akkor volt rá idejük. Mióta meg azt hiszik mi, vagyis hogy konkrétan én zörögtem át azóta a zenéket is sokszor nagy hangerővel hallgatják, volt mikor már reggel 6-kor kezdték a bulizást és a tárgyakat is azóta ejtik le gyakran.

2021. dec. 9. 08:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"ezért fura mostanában ez a sok "véletlen" egybeesés"

Hát ha egész nap otthon b-szod a rezet akkor persze, hogy sok lesz a "véletlen" egybeesés és persze, hogy fel fog tűnni, hogy mások is élnek körülötted.

2021. dec. 9. 08:56
 16/20 A kérdező kommentje:
Az mitől lehet, hogy mindig teljes csend van amikor hazaérek, és mindig utána kezdenek el bútorokat tologatni, fúrni-faragni, bulikázni. Valamikor mindezt egyszerre. :D Az ajtóm mondjuk kicsit nyikorog, azt lehet tényleg hallják. A csöveken mit lehet annyit ütni? Nekem ez a legfurább. Azonnal birtokba vehető lakást írnak a hirdetésben, mindent kicseréltek már elvileg.
2021. dec. 9. 09:17
 17/20 anonim ***** válasza:
76%

Ott egy gyerek aki rohangál, ütöget mindent, dobál stb

Valószínűleg akkor is zajongnak amikor nem vagy otthon csak nem hallod....

Én is mindig mindent hallottam amit a felettem lakó csinált. Ott is volt gyerek. Még éjfélkor is rohangált. Porszívóztak is a kutya miatt este 11kor!

Hétvégén szinte mindig buli volt

Ez a normális amiket hallasz...

Nem vagy 100as komolyan

2021. dec. 9. 10:27
 18/20 A kérdező kommentje:

A csöveket, amiket kongatnak időnként azt egy gyerek nem éri el (kivéve a radiátort, ezt eddig én sem tudtam, de a képek alapján egyértelmű). Azért az nem fura, hogy pont hajnalban kell ezeket a tevékenységeket végezni? Ez az új szokásuk. Bútorokat tologatnak, meg a lábaikat verik a padlóhoz. Valamikor nem bírnak a gyerekkel, de ha akarnak, rendet tudnak teremteni. Mostanában simán hagyják, hogy hajnali 2-ig szaladgáljon. Régebben rászóltak ilyenkor (nem hallgatóztam, csak egyszerűen áthallatszott).

Régen szóltak, ha bulit tartottak most sosem. Ordítani is mostanában szokásuk hajnalban, kb. 5-en lehetnek ilyenkor. Ezek tényleg ilyen természetes dolgok szerintetek?

Amúgy a hirdetésükre is azért találtam rá, mert eladó lakást kerestem, vicces lenne ha odaállítanék, hogy megvenném a lakást mert a legfelső emelet lenne számomra a legideálisabb. :D

A mellettük lévő lakást is próbálták eladni pár hónappal ezelőtt, de most mintha senki nem lakna ott.

2021. dec. 9. 13:30
 19/20 anonim ***** válasza:
80%

Hát ha magamból indulok ki természetes 😂😂😂

Ha spontán bulit tartok én sem szólok bár én amugyse szóltam soha senkinek.

Iszogattunk, táncoltunk, sose jött szólni senki hogy zavarja őket.

Nekem is van 1 kisfiam.

Kur.va jó mikor 11 kor sem akar aludni és éjjel 1kor még rohangál vagy ordítanom kell vele hogy feküdjön le

Hajnal 4kor kel a párom

Kávét főz, öltözik, mosakodik. Jön megy, székeket is arrébb tolja néha

Munka és gyerek miatt meg volt jó párszor hogy este 8kor álltam neki főzni meg mosni és éjfélkor még mosogattam

Abszolút rendben van azzal amiket hallasz

Inkább veled vannak súlyos problémák...

2021. dec. 9. 13:40
 20/20 Ramiz ***** válasza:
89%
Én a helyedben csinálnék egy tesztet:) Szóval mikor ők is otthon vannak, úgy tennék, mintha elmennék hazulról, aztán visszasurrannék hang nélkül. Majd várnék, hogy mit csinálnak, ha úgy tudják nem vagyok otthon.
2021. dec. 9. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!