Ez tényleg csak paranoia? Tennétek-e valamit, ha eleve költözni akarnak? (bővebben lent)
Egyik családtagom szerint paranoia. Másik családtag szerint már évekkel ezelőtt is hallgatóztak (pár évig nem itt laktak). Felső szomszéd.
Hónapokkal ezelőtt volt, hogy bulit tartottak este, erről nem értesítettek senkit, ekkor valaki erőteljesen átkopogott, de nem tudtuk beazonosítani, hogy honnan jött a hang. Erre ők lejöttek, hogy mi miért zörgünk át, és nem hitték el hogy nem mi voltunk azok. Azóta egyre erősebb a gyanúm, hogy egész nap minket figyelnek. Nagyon ritkán mennek el otthonról. Beszélgetéseiket alig hallani, ritka mikor áthallatszik.
Mostanában az tűnt fel, hogy bárhova megyek a lakásban ledobnak valamilyen tárgyat fölöttem. Valamikor mintha hallanám a motoszkálást, hogy várja hogy nyissam meg a csapot és akkor ejt le valamit. Akkor kezd el fúrna, kopácsolni amikor leülök a gép elé tanulni. Szobám felett kezdenek el éjfélkor társasági életet élni, énekelni, ordítani úgy, hogy másik szobába nem nagyon szűrődik át a hang, hajnalban bútorokat tologatnak. Este mikor készülök aludni a legkisebb zaj hallatára leejtenek valamit. Van egy kisgyerekük, érdekes módon mintha ő is sokszor ahhoz a szobához szaladna, ahol épp vagyok ott kezd el szaladgálni, trappolni, játékokat dobálni stb.
Ezek véletlenek lennének? Ha nem, mi motiválja az ilyeneket, hogy hónapokon keresztül ezzel szórakozzanak?
Viszont a neten észrevettem, hogy egy ingatlanközvetítő által hirdetve van a lakásuk. Egy hónap alatt közel 1 milliót engedtek az árból. Ha én ennyire költözni akarnék, akkor nem a többi szomszéd zaklatásával, megfigyelésével lennék elfoglalva. Kell-e tartanom valami bűncselekmény elkövetésétől mert lehet, hogy külföldre akarnak költözni, de előtte valamilyen kárt okoznának például? Vagy csak túlgondolom az egészet és ne foglalkozzak velük, ha minden jól alakul pár hónapon belül elköltöznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!