Mi segíthetne, hogy megszokjam az új helyem?
Hívd meg a barátaidat, családot és csináljátok valamit közösen. A pozitív élmény ott marad, megtölti a teret, otthonná válik.
A lakótársaddal is csinálhatsz otthoni programot, főzzetek közösen vagy nézzetek meg egy filmet egy pohár bor mellett.
Én nyolc év alatt nyolcszor költöztem, sok idegennel laktam együtt, nekem ezek beváltak.
2-3 hónapja vagy ott, szerintem ez normális. Először élsz albérletben, szokni kell még. Kicsit vegyél vissza a félelmeidből, realizáld hogy hülyeségeken kattogsz. Senki nem fog kibszni azért, mert a konyhából beviszel egy széket a szobádba. Gondolom az zavarta, hogy az illető nem vitte vissza és "benyelte" magának, szóval ha kell egy szék vagy bármi, veszel egyet...
Attól hogy a lakás nem a tiéd, még lehet benne saját tulajdonod.
Valószínűleg segítene az is, ha a lakótársaddal nem lenne ennyire rideg viszonyod, legalább kicsit beszélnétek néha. Ez is hozzátesz ahhoz, hogy úgy érzed mintha megszánna valaki vendégként.
De személyiségtől függ, főleg adott kor után. Én ma már nem laknék senkivel együtt aki nem a párom, akkor se ha egyedül csak egy lyukat tudnék kivenni. Lehet az is sokat segítene, ha egyedül bérelnél.
Vagy más típusú hely, környezet, pl. közvetlen lakótársakkal, diákokkal, akikkel több időt töltötök és ezáltal otthonosabban éreznéd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!