Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi segíthetne, hogy megszokjam...

Mi segíthetne, hogy megszokjam az új helyem?

Figyelt kérdés
Augusztusban költöztem albérletbe. Egy teljesen jó lakásról van szó (szép, felszerelt, nem is olyan pici) és a lakótársam is normális (nem túl szimpatikus, de szinte semmi kapcsolatunk nincs egymással és nem nagyon találkozunk, így nem zavar). Viszont még azóta sem sikerült megszoknom a helyem, még mindig kényelmetlenül érzem magam itt, idegen maga a környezet. Sosem laktam még albérletben és nekem ez is furcsa, hogy valaki másnak a tulajdonában élek. Mindig bennem van az, hogy nehogy valamit véletlenül tönkretegyek vagy valami olyat csináljak, ami a tulajnak nem tetszik (mikor csak megnéztem a lakást azon is ki volt akadva, hogy az előző lakó bevitt egy széket a konyhából a szobájába...). Viszont ami leginkább zavar az az, hogy nem tudok aludni. Befekszem az ágyba és órákon keresztül csak forgolódok vagy éppen felkelek az éjszaka közepén és nem tudok visszaaludni. Reggel is már kb. 6 körül ébredek akár kell, akár nem. Emiatt pedig mindig kialvatlan, fáradt, nyűgös stb. vagyok. Gondoltam majd idővel megszokom, jobban belakom a teret, otthonosabb lesz stb., de még mindig nem.
2021. nov. 16. 10:56
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

Hívd meg a barátaidat, családot és csináljátok valamit közösen. A pozitív élmény ott marad, megtölti a teret, otthonná válik.

A lakótársaddal is csinálhatsz otthoni programot, főzzetek közösen vagy nézzetek meg egy filmet egy pohár bor mellett.

Én nyolc év alatt nyolcszor költöztem, sok idegennel laktam együtt, nekem ezek beváltak.

2021. nov. 16. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:
74%

2-3 hónapja vagy ott, szerintem ez normális. Először élsz albérletben, szokni kell még. Kicsit vegyél vissza a félelmeidből, realizáld hogy hülyeségeken kattogsz. Senki nem fog kibszni azért, mert a konyhából beviszel egy széket a szobádba. Gondolom az zavarta, hogy az illető nem vitte vissza és "benyelte" magának, szóval ha kell egy szék vagy bármi, veszel egyet...

Attól hogy a lakás nem a tiéd, még lehet benne saját tulajdonod.

Valószínűleg segítene az is, ha a lakótársaddal nem lenne ennyire rideg viszonyod, legalább kicsit beszélnétek néha. Ez is hozzátesz ahhoz, hogy úgy érzed mintha megszánna valaki vendégként.

De személyiségtől függ, főleg adott kor után. Én ma már nem laknék senkivel együtt aki nem a párom, akkor se ha egyedül csak egy lyukat tudnék kivenni. Lehet az is sokat segítene, ha egyedül bérelnél.

Vagy más típusú hely, környezet, pl. közvetlen lakótársakkal, diákokkal, akikkel több időt töltötök és ezáltal otthonosabban éreznéd magad.

2021. nov. 16. 11:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem attól félek, hogy a tulaj kidobna az albérletből mondjuk egy szék miatt vagy nem is annak az anyagi vonzataitól tartok, ha mondjuk véletlenül kárt okozok. Emberileg félek tőle, vagy nem tudom hogyan fogalmazzam meg. Az említett székes esetnél is nagyon mérges volt, kiabált, csúnyán beszélt, ő mekkorát csalódott abban a lányban stb. és egyszer velem is beszélt már így mikor csak szimplán kérdeztem tőle valamit. Szóval elég hamar felkapja a vizet és elég indulatos, szerintem indokolatlanul (most mibe kerül válaszolni egy kérdésre vagy visszatenni egy széket a helyére).
2021. nov. 16. 12:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Nincsen lehetőségem egyedül lakást bérelni, azt nem engedhetem meg magamnak. Sőt, igazából nem is szeretnék. Én eddig kollégista voltam, szóval mindig többekkel laktam együtt és nagyon szerettem, mert annak tényleg van egy hangulata, hogy egy halom egyetemista együtt lakik. A lakótársam is korombeli egyetemista, de ő teljesen más. Mint írtam semmi kapcsolatom nincsen vele, egy szót sem beszéltünk még, alig találkozunk egymással (sokszor azt érzem mintha kerülne engem). Ismeretlenekként költöztünk össze (és ugye én is laktam már együtt sokakkal, tudom milyen ez) ezért nem is vártam, hogy majd rögtön jóban leszünk, együtt főzünk stb., meg persze nem is jön ki mindenki mindenkivel, de gondoltam azért a beszélgetés, pár szó, hogy picit megismerjük egymást mégiscsak alap lenne. Ő viszont teljesen elzárkózik ettől, vagy hát tulajdonképpen tőlem.
2021. nov. 16. 12:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem is vihetek fel senkit, mert a lakótársam nem szeretné. Vele pedig így nem valószínű, hogy főzni, borozgatni fogunk…
2021. nov. 16. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!