Mit lehet tenni, ha az a gyanúm, hogy a lakótársam ellopta a laptopomat?
Egyetemista vagyok. Nem jutottam be kollégiumba, ezért albérletbe kényszerültem. Egy 50 körüli iszákos nő a lakótársam. Vasárnap utaztam fel, a laptopot a bőröndbe hoztam. A bőröndöt nem pakoltam ki, csak ma. De a laptop nem volt benne.
Gondoltam hogy lehet, hogy otthon hagytam.. De nem. Hazatelefonáltam a szüleimnek, de azt mondták, átnézték a lakást ès otthon nincsen. Csakhogy itt sincs. A bőröndben kellett volna lennie, mert nem vettem ki vasárnap.
Nincs rajta nyomkövető.
A vonaton kiszedték volna a bőröndből? Kicipzározták, átkutatták és visszacsomagolták Úgy, hogy senki nem vette észre? Bele volt csavarva a ruhák közé.
De gondolom ez elég veszett fejsze nyele.. Ha be is jelentem a rendőrségen, gondolom sosem fogják megtalálni
Nem kell nyomkövető, de ne lehessen legalább Jófogáson csak úgy eladni. Jelentsd be rendőrnek, és figyeld te is ezejet az oldalakat.
Márcsak azért is kl jelenteni, ha tényleg a lakótarsad volt, másodszor már jobban kivizsgálják ha folyton otthon tűnik el valamid.
Mondd neki, hogy úgyis tudod, hogy nála van és 2 lehetősége van:
- vallja be és akkor visszavásárolod (azt hazudod neki, hogy nagyon szükséged van rá, ezért hajlandó vagy egy összegért visszavenni és szemethúnyni rá😉);
- ha nem, akkor a rendőrségre mész.
Közben vedd fel hangrögzítőre a beszélgetést. Ha belemegy az első opcióba, akkor gyakorlatilag megvan egy vallomás tőle.
Ha még így se vallja be, akkor mehet a fenyegétés, hogy a haverjaid majd jól elintézik.
Szerintem csalira kell venni a pénzzel, mert másképp nem hiszem, hogy beismerné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!